Forum » Strojna oprema » Matična se ne zbudi:
Matična se ne zbudi:
obadek ::
Ok stvar je taka da sem zajebov matično kt sem flashov bios uglavnem zaflashov sem jo. Zdej me pa zanima če obstaja kaka možnost da bi matično ponovno spravu v delovanje.
A mi za take reči bodo upošteval garancijo kt ne mislm rečt da sem bios flashu ampak bom se že kej druzga zmislu.
In še ali kje take reči popravljajo in koliko bi to stala.
A mi za take reči bodo upošteval garancijo kt ne mislm rečt da sem bios flashu ampak bom se že kej druzga zmislu.
In še ali kje take reči popravljajo in koliko bi to stala.
amigo_no1 ::
v google:
DIP chip removal
ali
PLCC chip removal
Katero matično pl. imaš ?
Potrebuješ še eno drugo matično pl., ki ima enak tip bios čipa (DIP ali PLCC) (tudi isto napajanje).
Najprej vzami ven bios čip na zaflashani matično pl.
Na zdravem compu bootaš v dos z disketo z programom za flashanje in dobrim bios fajlom za zaflashano matično pl. (še prej daš na zdravem compu ven bios čip pri ugasnjenem compu in ga daš nazaj na matično pl. tako , da se kontakti samo dotikajo matične pl. [ga ne nasadiš nazaj do konca ; da ga potem zelo enostavno vzameš ven]. Ko comp zboota z diskete zamenjaš bios čipa (zdravega daš vem, zaflashanega daš not) in poženeš program za flashanje [Awardflash , uniflash...] )
DIP chip removal
ali
PLCC chip removal
Katero matično pl. imaš ?
Potrebuješ še eno drugo matično pl., ki ima enak tip bios čipa (DIP ali PLCC) (tudi isto napajanje).
Najprej vzami ven bios čip na zaflashani matično pl.
Na zdravem compu bootaš v dos z disketo z programom za flashanje in dobrim bios fajlom za zaflashano matično pl. (še prej daš na zdravem compu ven bios čip pri ugasnjenem compu in ga daš nazaj na matično pl. tako , da se kontakti samo dotikajo matične pl. [ga ne nasadiš nazaj do konca ; da ga potem zelo enostavno vzameš ven]. Ko comp zboota z diskete zamenjaš bios čipa (zdravega daš vem, zaflashanega daš not) in poženeš program za flashanje [Awardflash , uniflash...] )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
obadek ::
Mam tole ploščo ki pa je mensezdi bios čip prlotan na njej.
http://www.msi.com.tw/program/products/...
http://www.msi.com.tw/program/products/...
amigo_no1 ::
S slike se vidi da gre za PLCC čip.
Pokliči malo po rač. trgovinah po LJ/MB (ali uvoznika za MSI pri nas), če se ukvarjajo z reševanjem takih matičnih plošč.
Boljše matične imajo sedaj dvojni bios ravnmo zaradi takih primerov.
Pokliči malo po rač. trgovinah po LJ/MB (ali uvoznika za MSI pri nas), če se ukvarjajo z reševanjem takih matičnih plošč.
Boljše matične imajo sedaj dvojni bios ravnmo zaradi takih primerov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC po flash-anju ne dela!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1377 (888) | WinXP |
» | FLASH-anje BIOSA, NEUSPEŠNO, rabimo pomoč!Oddelek: Strojna oprema | 1691 (1491) | Eagle |
» | WinFast Bios update error!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1821 (1736) | ender |
» | zbris BIOSaOddelek: Pomoč in nasveti | 1549 (1350) | farko |
» | MB QDI PlatiniX 2PE/800 BIOSOddelek: Pomoč in nasveti | 4717 (4687) | amigo_no1 |