Forum » Loža » Katero pivo imate najrajši?
Katero pivo imate najrajši?
Temo vidijo: vsi

marS ::
fakn IPA, ibu 70, alc.7%, pivovarna Medvedgrad... ravno pokušam...
hja...zelo izrazito grenak okus, precej bolj kot tista hoferjeva ipa piva...bom splaknil z žujo...
hja...zelo izrazito grenak okus, precej bolj kot tista hoferjeva ipa piva...bom splaknil z žujo...
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: marS ()

jusv ::
Je kdo kej proval tektonik? Vsak dan grem mimo "police" v mekratorju pa me vsakič zamika uzet vseh 6 (al kolkr jih je), pa bi prosu za mnenje če je kdo proval.
O tektoniku sem slišal zlasti dobra mnenja, testiral pa še nisem.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

Smurf ::
V Sir Williamsu imajo od prejsnega tedna na voljo prvo cask (nefiltriran, nepasteriziran, brez dodanega co2ja) type pivo od lokalnega proizvajalca (homebrew?) v Sloveniji. Definitivno priporocam.

dottor ::
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Anney ::
Zadnjič sem v prlekiji na obisku pil pivo od pivovarne Kostanj, sploh nisem vedel, da obstaja, je pa bilo dobro, odprli smo temno in svetlo. Je pa iz G. Radgone, domača zadeva. :)
V lastni pivovarni varimo svetlo in temno pivo po nemškem starograjskem receptu.
Polnimo ga v dvoliterske steklenice, plastenke 1,5 litra ter v petliterske sodčke.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()

Anney ::
Žal nisem, sem bil v drugem kraju, pa še prazniki so bili, bom pa naslednjič šel po kakšen sodček.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:

Tony710 ::
A še koga po laškem takoj začne glava bolet kot mene? Po nobenem drugem piru nimama glavobola ampak po laškem pa takoj. Pa ne vem zakaj ampak tako je. Lahko spijem samo 0.33 pa me že glava začne bolet.
Drugače pa imam najraje gosser.

Nimam teh problemov, pa jih znam tudi po 8 spit.

korenje3 ::
"Preberi še enkrat to in kakšno podobno temo. Vsako random pivo male ali mikropivovarne hvalijo kot odlična, dobra ... Poskusi najti eno, ki naj bi bilo slabo. Že samo ta podatek ti lahko pove, da je ocenjevanje pristransko."
Seveda da imajo tudi ta lahko zanič pivo pa še kako zanič.. Samo tiste bolj poznane pač takega piva ne dajo na trg...
"Enako velja za doma zvarjena piva. Praktično vsak, ki o tem govori oziroma piše, jih ima za dobra, in boljša od "velikoserijskih" piv velikih pivovarn."
Zakaj pa ne, doma lahko uporabiš dobre sestavine in nisi obremenjen z samo ceno in iskanjem cenejših sestavin oz nadomestkov ter zvariš čisto po svojem okusu...
"Govoriti, da večina ljudi ne ve, kaj je dobro pivo, ker jim je bolj kot nek v mikropivovarni zvarjen IPA všeč standarden Heineken ali Carlsberg"
In zakaj IPA iz mikropivovarne ne more bit boljši kot masovno proizvedeno pivo...?
Če ti je merilo za dobro pivo laboratorij z doktorji pa tako povej..
Kaj od piva si do sedaj poskusil(poleg velikoserijskih)?
pivo iz pivovarne je v vsaki sarži poponoma enako, enakega okusa. to je "zapečen" okus. ko se pipovarna odloči prodajat neko pivo, potem ni več sprememb. lahko narediš samo pivo z drugim imenom.
medtem ko pivo narejeno v mikro-pivovarni ni vedno enako, lahko je boljše, slabše, bolj sladko ipd.
Neumno je govorit, da je neko random doma narejeno pivo, ali random pivo neke hipsterske mikropivovarne, boljše od piva ogromne korporacije. Lahko je, lahko ni. Dokler ne narediš slepega testa tako ali tako samo lažeš samemu sebi.
O.
kot že rečeno, v pivovarni pritisne na tipko in to je vse. postopek je v celoti avtomatiziran, sarže več 10k litrov...
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()

Okapi ::
OK, to sicer velja za dobre (najboljše) pivovarne. V slabših, kjer surovine še vedno v kotel meče delavec z lopato, je vsaka sarža malo drugačna.

v nobeni pivovarni nad 10k litrov ne mečejo surovin z lopato. pa ne zato ker je preveč dela, ampak ker se časovno ne izide.

upam da bomo letos pri nas v službi kako pivo naredili :)

to je hmelj. tega je 1-3kg na 1000l.

In? Za okus je pa ključnega pomena. In je hitro ena sarža drugačnega okusa, ker se je delavcu malo več iz vreče vsulo

jest10 ::

In? Za okus je pa ključnega pomena. In je hitro ena sarža drugačnega okusa, ker se je delavcu malo več iz vreče vsulo![]()
To je samo zato, ker je te surovine težje avtomatsko dozirati... ko končam z lol igro bom pokazal malo slikc iz sejma.

mihec87 ::
Ker sestavine je res teško stehtat predno vsuješ....Menda ja ne mislita da vsipajo malo na oko..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()

nič ni na oko. pri nas kjer proizvajamo mikropovovarne smo nekajkrat naredili pivo, so prišli iz belgije testirat ipd. to je 1000, 2000l. v glavnem po recepturi se dela, prav tako se gleda sladkost preden gre v fermentor ipd.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()

videc ::
A ni pri laškem težava v tem, da so začeli uporabljati koruzo?
Vsaj pri navadnih piksnah?
Tista zlata, Club, je solidna. Samo laški mora biti dobro ohlajen.
Vsaj pri navadnih piksnah?
Tista zlata, Club, je solidna. Samo laški mora biti dobro ohlajen.

Miha 333 ::
Meni je presenetljivo dober zeleni Berg König iz Hoferja (Märzen piše gor). Čisto primerljiv z dosti dražjimi pivi.
Dobra so še Gösser, Puntigamer, Staropramen.
Union pa se je v zadnjih letih zelo poslabšal. Pred leti sem ga rad spil, veljal je za bolj lahko pivo, zdaj ima pa nek kovinski priokus in ga prav z muko dol spravim.
Ta butična/specialna/hipster piva mi pa ne sedejo, ker je okus preveč kompleksen oziroma prebogat.
Union pa se je v zadnjih letih zelo poslabšal. Pred leti sem ga rad spil, veljal je za bolj lahko pivo, zdaj ima pa nek kovinski priokus in ga prav z muko dol spravim.
Ta butična/specialna/hipster piva mi pa ne sedejo, ker je okus preveč kompleksen oziroma prebogat.

videc ::
Meni je presenetljivo dober zeleni Berg König iz Hoferja (Märzen piše gor). Čisto primerljiv z dosti dražjimi pivi.Za tega iz Hoferja poglej na deklaracijo, pa boš videl, da ga polnijo v Laškem. :D
Za ostala piva si moraš vzeti čas in preizkusiti kaj ti ugaja. Ko sem bil pred leti v Londonu sem naletel na en bitter, ki mi je bil zelo všeč in od takrat prav rad popijem kak IPA, bitter ali ale. Stout pa tu in tam tudi zapaše. ;)
Union je imel včasih ful dober Pils v zeleni steklenici, ne vem če ga še delajo.

Meni je presenetljivo dober zeleni Berg König iz Hoferja (Märzen piše gor). Čisto primerljiv z dosti dražjimi pivi.Za tega iz Hoferja poglej na deklaracijo, pa boš videl, da ga polnijo v Laškem. :D
Ne, tisti je moder. Ta je zelen in je iz Privatbrauerei Fritz Egger GmbH & Co in Unterradlberg, Austria.

K3kec ::

Ne, tisti je moder. Ta je zelen in je iz Privatbrauerei Fritz Egger GmbH & Co in Unterradlberg, Austria.
a to se zdej ven vlečeš, ko si ugotovil da ni nemško?

a to se zdej ven vlečeš, ko si ugotovil da ni nemško?
Daj preberi dobro, že takoj sem napisal zeleni.

harvey ::
A še koga po laškem takoj začne glava bolet kot mene? Po nobenem drugem piru nimama glavobola ampak po laškem pa takoj. Pa ne vem zakaj ampak tako je. Lahko spijem samo 0.33 pa me že glava začne bolet.
Lahko, da ti kakšna čudna kombinacija kot produkt varjenja ne ustreza. Pač rešitev je, ne posegaš po Laščanu

Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------

maco-maco ::
Mogoče bo dober. Butično pivo z bakterijami pridobljenimi iz vagine češke lepotice
Kaj?

echo ::
0,33L BergKonig-a polni Pivovarna Laško, 0,5L pa Avstrijci. Nalepka ima isti dizajn, razlikujeta se v napisih.
Laško v izdelkih pod svojo znamko ne uporablja koruze, uporablja pa jo v BergKonigu za Hofer.
Laško v izdelkih pod svojo znamko ne uporablja koruze, uporablja pa jo v BergKonigu za Hofer.

0,33L BergKonig-a polni Pivovarna Laško, 0,5L pa Avstrijci. Nalepka ima isti dizajn, razlikujeta se v napisih.
Ne. Laško polni tistega v modri 0,5L pločevinki. V zeleni pločevinki ter v steklenici pa je avstrijski. V avstrijskem Hoferju pa je tudi modri njihov.

echo ::
Ne. Laško polni tistega v modri 0,5L pločevinki. V zeleni pločevinki ter v steklenici pa je avstrijski. V avstrijskem Hoferju pa je tudi modri njihov.
Ti grem zdejle slikat malo steklenico BergKoniga?
0,33L stekleničko in 0,5L piksno polni Laško, 0,5L steklenico pa Avstrijci (vsaj v našem Hoferju je tako)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: echo ()

fantasycamp ::

Invictus ::
Priporočam zelo![]()
Temni je še boljši. Po mojem najboljši pir sploh...
Imam pa trenutno doma 10 vrst nemškega pšeničnega...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()

Priporočam zelo![]()
Tale je bil eden prvih belgijcev, ki si jih lahko dobil v Sloveniji (5+ let nazaj).
A se da pri nas kje dobiti The Trooper pivo?
Da prakticno povsod, kjer prodajajo vec vrst piva. Po moje sem ga videl v pivoteki, leclercu, mogoce vecjemu mercatorju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smurf ()

fantasycamp ::
A ta Leffe dobiš v Merkatorju...
Vem da je na celovški nasprot stare cerkve prodajalana piv sam ne vem a dobiš tam ceneje...
Vem da je na celovški nasprot stare cerkve prodajalana piv sam ne vem a dobiš tam ceneje...

Ti grem zdejle slikat malo steklenico BergKoniga?
0,33L stekleničko in 0,5L piksno polni Laško, 0,5L steklenico pa Avstrijci (vsaj v našem Hoferju je tako)
Izgleda, da ne bo šlo drugače kot da začnem lepit fotke. V zeleni 0,5L pločevinki je avstrijski, kar že ves čas trdim.

fantasycamp je izjavil:
A ta Leffe dobiš v Merkatorju...
Če imajo v njem večji oddelek piv kot je laško, union in staropramen najverjetneje imajo tudi leffe

STASI ::
Moram rečti da me mali slovenski pivovarji vedno presenečajo.
zadnje presenečenje je iz pivovarne Maister. Od prihaja pivo Noordung.
zadnje presenečenje je iz pivovarne Maister. Od prihaja pivo Noordung.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
abcčdefghijklmnoprsštuvzž

::
Jaz sem od slovenskih navdušen nad Peliconom. Pred kratkim pa sem se namenil nabaviti še kaj od Bevoga, pa me je odvrnila cena, saj male pločvinke Deetza pri pivoljubu prodajajo po 2,50€, med tem ko pride London Porter (ki je zame eno najboljših piv že vrsto let) v polliteski pločevinki le 1,78€.

Invictus ::
Slovenske male pivovarne so precenjene.
Saj super, da se gredo butično proizvodnjo, in da ljudje probavajo, ampak na dolgi rok tako ne bo šlo dalje.
Ko 1x vidiš ponudbo švabskih pirov za džabe, ki so enake kvalitete kot ti novi slovenski butični, ti mal vse skupaj dol pade.
Mislim, 2,5 EUR za malo pivo v trgovini je malo preveč, pa če si še tak pivoljub...
Saj super, da se gredo butično proizvodnjo, in da ljudje probavajo, ampak na dolgi rok tako ne bo šlo dalje.
Ko 1x vidiš ponudbo švabskih pirov za džabe, ki so enake kvalitete kot ti novi slovenski butični, ti mal vse skupaj dol pade.
Mislim, 2,5 EUR za malo pivo v trgovini je malo preveč, pa če si še tak pivoljub...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

Slovenske male pivovarne so precenjene.
Hmmm? Trenutno so slovenske buticne pivovarne (ok ne vse, ampak kar nekaj njih) na zelo visokem nivoju. Tudi njihovo ciljna publika ni delavec, ki isce cimcenejse pivo, ampak ljubitelji piva, ki so pripravljeni dati malce vec denarja. Nemska piva podobne kvalitete imajo tudi podobno ceno.
Lahko pa nastejes katera Nemska IPA, Stout, Ale, Cask Ale ti je boljsi od katerekoli slovenske opcije, je hkrati cenejsa, pa da jo lahko kupim v Sloveniji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smurf ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razlika piva v Hoferju in drugim trgovinam. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10648 (7047) | marS |
» | PivoOddelek: Loža | 6570 (1356) | Egidij88 |
» | Male pivovarniceOddelek: Loža | 2886 (1784) | marvin42 |
» | Cene piva skočile v nebo (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 58598 (40602) | SonoR |
» | Najljubse pivo in cigareti? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 20467 (12557) | BCSman |