» »

Katero pivo imate najrajši?

Temo vidijo: vsi
««
25 / 40
»»

mihec87 ::

iKst je izjavil:

A je kdo probal Amarilo APA iz Hoferja? 2 sem odprl, 2 sem zlil stran. Fuuul grenak okus. Pa ne gre za prijetno hmeljno grenkobo ampak za tisto trpko grenkobo, ki pride od prevelike količine taninov (astringency).

Je še kdo opazil podobno?

Amarillo meni potegne kot da bi mel v ustih neko zel/ nezrelo rastlino,everyday ipa dokaj podobno(isti hmelj z par dodatnimi..Od teh treh mi je indian tribute bil še najboljši..Ostala dva še čakata...

Anney ::

Tega in še mnogo drugih sem si privoščil na križarjenju, je bila pestra ponudba piv.
Prilagam karto, mogoče najde kdo kaj zase, žal je slika malo čudna. Ne vem zakaj. :))

Najbolj zmagal ga je pa tale s tem vozičkom, prav pasale so tiste avstralske Fosters Oil-can pločevinke (0,7l)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

jusv ::

je izjavil:

jusv je izjavil:

Saj pravim, da piva v hoferju niso za nikamor. Če želiš uživat v okusu je pač treba nekaj več dat in ne pit piv iz hoferja.

Hobgoblin, Kinggoblin in še nekaj je bilo od te pivovarne so bili vsi dobri.

Dober primer izjeme. Se posipam s pepelom.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

::

Aja, pa poleti mi je nekajkrat tudi AC/DC pir iz hoferja pasal. Sicer dokaj voden in blagih okusov, a za gašenje žeje je bil dober.

matobeli ::

Men je bil sicer precej slabši od npr. Laškota ampak, če si ga še zaželiš ga imajo v šparu.

Okapi ::

Za tega bi težko rekel, da je dober, ampak ko smo prišli po desetih dneh saharskega safarija, ko smo pili samo postano vodo in čaj, nazaj v recimo temu civilizacijo, je mrzel nigerski pir pasal tako, kot mogoče še nikoli prej noben.

harvey ::

Lepo darilo s Češke (mešan zaboj Bernarda)
 Bernard

Bernard

Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Blum ::

Mojega lastnega IPA. :)

detroit ::

Weichenstephaner, Waterloo, Human Fish še kak bi se našel:)
Skero

trenerkar ::

mihec87 je izjavil:

Poskusi...Okusi pri teh zadevah so zelo različni... Enostavno probaš in se ne obremenjuješ z mnenji drugih..

Sam temnega piva dolgo sploh nisem probal, ker je fotr(enkrat je pil pri kolegu) skos pravu da je grenek ko ne vem ka in ni za pit, in enostavno ga nisem kupil oz probal. Na srečo radovednost ni dala miru in si le privoščim guinessa... Od takrat naprej je pri meni temno na prvem mestu-žal je ponudba v večini gostiln zlatorog/union pa še kaj svetlega pri temnih pa se zaustavi..

Sem bil dolgo laško pivec pa sem se v zadnje kar malo mučil z steklenico lagerja... Sedaj če je kaj novega enostavno poskusim..

Meni je laško sicer zelo solidno pivo, ampak ko ga spijem po kakšnem IPA ali PA s sadnimi ameriškimi hmelji domače proizvodnje, bi ga najraje zlil stran po prvih požirkih...

trenerkar je izjavil:

s sadnimi ameriškimi hmelji

Zamenjaj Laško z radlerjem.

jest10 ::

matobeli je izjavil:

trenerkar je izjavil:

s sadnimi ameriškimi hmelji

Zamenjaj Laško z radlerjem.

Uf, še en "poznavalec":))

Podana je bila zgolj opazka in ne ekspertiza, komur so všeč sadne pijače naj pije sadne pijače.

Poznavalcev nas je pa itak 100% tukaj na ST, bi se lahko že navadil;)

Smurf ::

matobeli je izjavil:

Podana je bila zgolj opazka in ne ekspertiza, komur so všeč sadne pijače naj pije sadne pijače.

Poznavalcev nas je pa itak 100% tukaj na ST, bi se lahko že navadil;)

Fora je v tem, da zgornji post ni mel nobene skupne tocke z radlerji, ampak s tipom hmelja in zacimbami, ki se jih da zraven. PA/IPA so drugace bolj grenke od laskota, in so kvecjemu manj podobni radlerju.

Umiri se no, sej vsi vemo kaj je to IPA/PA, uberbier;)

ipa/pa primerjana z radlerjem...:))

Sprobal te opigards vseh 5-od teh mi je indian tribute še najboljši, ostali mi delujejo kot amarilo v variacijah(dodan hmelj,razredčen)...

Sprobal sem od laško special krpan-mislim da je prvo pivo ki ga nisem mogel spit do konca(prvi deci gre, potem se mi je pa ustavil-okusa ne morem)..Ga je probal še gdo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

Sem probal krpana. Popil sem ga, ga pa niti slučajno ne bom več kupil.

Ga je probal še gdo?

Ja, podoben občutek, alkohol ven udari, sicer pa je potrebno tele pire piti pri višji temperaturi tam 10 °C, da razvijejo vse te ujete grenčine in kompleksne okuse. Mislim, da je alkohola notri 11 %.
------

jest10 je izjavil:

Jaz sem pil Striptease (če to spada v isto kategorijo). Moja ocena: kr neki, en kup enih okusov, kot bi pil sladko mineštro.

Haha, kako ste hipokritični. Krpanu čisto nič bolj ne seka alkohol kot večini IPA njihove "sadne note". Striptiz pa je odlično pivo, veliko okusov, ki pa so uravnoteženi in se med seboj ne tepejo, spet, nič bolj kot pri nekem IPA.

Je pa neumno pričakovat da bodo cider fanboyi prepoznalo kvaliteto bock piv ;)

STASI ::

je izjavil:

jest10 je izjavil:

Jaz sem pil Striptease (če to spada v isto kategorijo). Moja ocena: kr neki, en kup enih okusov, kot bi pil sladko mineštro.

Čigavo pivo je to?
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Ravno zaradi tega sem probal hladnega in potem pri višji...
Pri krpanu me alkohol niti ni motil, pač pa sam okus(sladkobe, enostavno ne znam dobro opisat).... Striptiz,citrus so mi dobri..Sour cherry&chestnut me spominja na pez bombone..

Radler,cider lol?

STASI je izjavil:

je izjavil:

jest10 je izjavil:

Čigavo pivo je to?

http://www.laskospecial.eu/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

dottor ::

Sam sem ugotovu po spitih vseh 6ih Bevogih da bom nabavljal TAK za "sprotno uporabo" in BAJA za uživanje :)
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

matobeli je izjavil:

Haha, kako ste hipokritični. Krpanu čisto nič bolj ne seka alkohol kot večini IPA njihove "sadne note". Striptiz pa je odlično pivo, veliko okusov, ki pa so uravnoteženi in se med seboj ne tepejo, spet, nič bolj kot pri nekem IPA.

Krpan je eden bolj srot piv, striptis je malenkost boljsi, ne bi pa uporabil pridevnik dober.

Primer dobro narejenega piva z visoko vsebino alkohola in slovenskega porekla je recimo Reservoir dogs, batch #50 (9%),

Ki je imperial stout, krpan pa triple bock. Kot da bi primerjal limuzino z unimogom;)

celada ::

Smurf je izjavil:

matobeli je izjavil:

Krpan je eden bolj srot piv, striptis je malenkost boljsi, ne bi pa uporabil pridevnik dober.

Primer dobro narejenega piva z visoko vsebino alkohola in slovenskega porekla je recimo Reservoir dogs, batch #50 (9%),

Kje bi se ga pa dalo dobit? Hiter google ne vrže ven nič uporabnega.

celada je izjavil:

Kje bi se ga pa dalo dobit? Hiter google ne vrže ven nič uporabnega.

Jaz sem ga dobil v sir williamsu, nekdo je omenil, da ga je videl tudi v merkatorju v crnucah. Ponavadi kupujem reservoir dogs v pivoljubi, ampak tega tam se nisem videl (so pa meni nekateri od te firme se celo boljsi, ker nisem toliko ljubitelj mocnejsih piv, priporocam bolj kot ne vse).

matobeli je izjavil:

Krpan in kvalitetno bock pivo?:)):)) Ne ga srat no.
Striptis je ok. Union bok tudi. Krpan je poden.

iKst ::

Krpana bi blo zanimivo dat za leto ali 2 v klet, pa ga potem probat.

jest10 je izjavil:

Krpan in kvalitetno bock pivo?:)):)) Ne ga srat no.
Striptis je ok. Union bok tudi. Krpan je poden.

Krpan je slab ker..., v primerjavi z njim je ... veliko boljši ker ....

Glede na to da so bock piva slabo zastopana v tej temi bi nekaj predlogov s strani bralcev ne škodilo. Ker vsak lahko reče da je določen pir poden.

Red_Mamba ::

[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

matobeli je izjavil:

Glede na to da so bock piva slabo zastopana v tej temi bi nekaj predlogov s strani bralcev ne škodilo. Ker vsak lahko reče da je določen pir poden.

Saj to je menda vsem jasno, da so okusi različni in da pri podajanju ocen zastopamo zgolj svoje stališče. Jaz o različnih tipih piva ne vem prav dosti, dasiravno jih kar precej okušam. Čeprav zadnje čase opažam, da mojemu okusu najbolj ustrezajo ipa, ruby in stouti. Rad tudi preizkušam nova piva in tako odkrijem kaj novega kadar se obstoječih naveličam.

je izjavil:

Saj to je menda vsem jasno, da so okusi različni in da pri podajanju ocen zastopamo zgolj svoje stališče.

Sam nekaj je zastopati svoje stališče, nekaj čisto drugega pa je bleknit eno enovrstičnico v stilu "Zanič je!!11", in to še v tonu kot da je to najmanj svetovna resnica in ne zgolj osebno mnenje.

Če je meni nekaj zanič, se pravi, neprijetnega okusa, potem si ne belim glave s tem, zakaj mi ni všeč. No ja, za striptease sem povedal, da me najbolj spominja na sladko mineštro, nekatera piva pa so mi preprosto zanič.

echo ::

Men je pa Krpan utrgan pir - tri deci za dve osebi, malo suhega sadja potunkanga v stopljeni beli čokoladi = milina :)

Ampak ok, trend je v hmelju in folk več ne zna dojet močnega telesa sladnih pirov. Škoda, se mi zdi podobna omejenost kot "predhipsterska" Laško/Union scena...

thramos ::

Folk ne dojame marsičesa ... Obremenjevati se z (kao) omejenostvo drugih, pa je podobna neumnost, kot biti užaljen, če nekdo tvoji priljubljeni pijači reče, da je zanič.

Meni sladki, oz. osladni piri pač niso všeč. Če se ne motim, sem nedavno tega pil tole, ki mi je bilo tudi presladko in s preveč vsega. Čeprav se morda ne boste strinjali, ipa pire dojemam kot bolj preproste oz. ravno prav kompleksne. Sem pa ravno včeraj pil Peliconovega Yes Bossa, ki mi je bil dober.

Saj ipa so v osnovi preprosti piri. Vsaj kar se tiče sladu.

matobeli je izjavil:

Krpan je slab ker...,

Zloraba sladkorja, okusi se mi ne zdijo balansirani. Sicer tudi na splošno ne maram pirov, kjer notri namečejo preveč sladkorja(izjema so določena belgijska). Malt only;)
edit. No saj je na ratebeer povedano vse.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

Kurzweil ::

Imam vprašanje za vse vas, ki malce bolj poznate slovenska piva. Večino sem jih sicer že probal, kar se jih da seveda dobiti, pa se najde nekaj kar dobrih. Torej 3-5 najljubših (ostanejo torej samo še te male/craft pivovarne), če izvzamem Laško, Union in Bevog. Če jih nekaj naštejem (pivovarn).

1713
Pivovarna Reservoir Dogs
Pivovarna San Nicolo
Pivnica in restavracija Emonec
Pivovarna Flora
Pivovarna Mahnič
Pivovarna Pelicon
Varissh
Pivovarna HumanFish
Pivovarna Gala In
Carniola Brewery
Brew Revolt
Pivovanra Maister
Pivovarna Furman
Kratochwill pivovarna
Pivovarna Adam Ravbar
Pivovarna Mali Grad
Pivovarna Rokovnjač
Pivovarna Makšar
Pivovarna VIZIR
Pivovarna Volk Turjaški
Pivovarna Diavolo
Pivovarna Haler
Pivovarna Lipnik
Pivovarna Lila Misa
Pivovarna Štajerc
Pivovarna Zupanič
Pivovarna Gastro
Pivovarna Kostanj
Pivovarna Kapitol
Pivovarna Pek
Pivovarna Finida
Pivovarna Križman
Pivovarna Amrbožič
Pivovarna Mahnič
Pivovarna Flora
Pivovarna Gold
Pivovarna Orient Express
Pivovarna Gold Club
Pivovarna Gamsar
Pivovarna Gala In
Pivovarna Eko kmetija Šlibar
Pivovarna Ulčar
Pivovarna Anton
Pivovarna Loko Loko
Pivovarna Pod Roglo
Pivovarna Haler
Pivovarna Lipnik

Evo to sem naštel od A-Ž, če sem kako še izpustil jo lahko mirno dodate, sicer pa recimo še to, da je kriterij, da imajo pivo vsaj v sodih, še bolje pa seveda stekleničeno pivo in brand, kot se spodobi.

Pivo varijo tudi na turistični kmetiji Dornk na Bledu.

Mene pa zanima, kje v Ljubljani ali okolici bi se dalo dobiti kozarce za IPA?

thramos ::

Kolikor vem v vsaki od že parkrat omenjenih specializiranih trgovin s pivom.

thramos je izjavil:

Kje dobiti Teku kozarec v Slo. Žal ga nisem (še) zasledil v specializiranih trgovinah s pivom.
 Teku

Teku

------

bauci ::

Prvi odgovor v Googlu - cena 4€.

bauci je izjavil:

Prvi odgovor v Googlu - cena 4€.

Ja samo imajo tudi tole objavo kar deluje zelo resno
Zdravo!

Tisti, ki sledite našim FB objavam, ste opazili, da z Andi zaradi dogodkov v najinih privat življenjih ne moreva več nadljevati s PV trgovino, veste pa tudi, da se je našla rešitev v obliki pivovarja Roberta (iz pivovarne Robbas).

Poslovanje bo ta mesec torej potekalo kot običajno, zadnji teden pa bomo namenili izpolnjevanju zadnjih naročil in tranziciji na novega lastnika. S 1. aprilom bo spet vse kot po starem.
------

bauci ::

No ja, čez 14 dni bo že spet vse OK :)!

Pa z vsakim lastnikom malo višje cene

thramos je izjavil:

PV nima na zalogi, Pivoljub in Birbox nimata nič pametnega. Torej, kje se da dobit?

Tole sem zadnjič pil. Priporočam zelo :) Sicer je malo močna na alkoholni strani in ima kar bogato peno ampak okus je res osvežujoč in gre lepo po grlu.

Je kdo kej proval tektonik? Vsak dan grem mimo "police" v mekratorju pa me vsakič zamika uzet vseh 6 (al kolkr jih je), pa bi prosu za mnenje če je kdo proval.
««
25 / 40
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razlika piva v Hoferju in drugim trgovinam. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7910640 (7039) marS
»

Pivo

326570 (1356) Egidij88
»

Male pivovarnice

312886 (1784) marvin42
»

Cene piva skočile v nebo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
23158564 (40568) SonoR
»

Najljubse pivo in cigareti? (strani: 1 2 3 4 )

15220458 (12548) BCSman

Več podobnih tem