Forum » Loža » Razlika piva v Hoferju in drugim trgovinam.
Razlika piva v Hoferju in drugim trgovinam.
Kripto mesi ::
Kar je res, je res.Nabavimo ga, ko je kakšen žur in potem v kleti stoji par let. Do sedaj ni še nihče, vključno z mano, opazil, da je kaj drugačen.
Pivo-klet-je! Ne mores tako govoriti, no, pivo v kleti stoji, par let!?
Tudi dve leti čez rok smo ga spili z lahkoto. Najprej probali in ker mu ni nič manjkalo, smo ga popili. Pa so moji žlahtovci še kako občutljivi na to, kaj pijejo. Meni je itak vseeno.
Lani si je mulc enkrat junija kosmiče pacal. Vidim alpsko mleko Vindija. Ga vprašam, kje ga je dobil, ker tega pri nas ni za kupiti.
Pa mi pove, da v špajzu na polici. Itak da je bil predlanski, z morja, torej kakih 10 mesecev čez rok.
Mulc pogleda, proba, si naredi kosmiče in mirno poje. Prav nič mu ni manjkalo.
Očitno ti je tudi na kondomih rok potekel, pa je mulc ratal ven
Moe_Lester ::
PacificBlue je izjavil:
Iz piksne je se vsak zanič. Frišno točen iz soda je pa druga pesem. Sploh, če ga spiješ po kaksnem fizicnem delu/treningu. To je pol užitek
Najboljše svetovne kraft pivovarne pakirajo v piksne, ker ravno tam ostane najbolj sveže.
PacificBlue ::
Moe_Lester je izjavil:
PacificBlue je izjavil:
Iz piksne je se vsak zanič. Frišno točen iz soda je pa druga pesem. Sploh, če ga spiješ po kaksnem fizicnem delu/treningu. To je pol užitek
Najboljše svetovne kraft pivovarne pakirajo v piksne, ker ravno tam ostane najbolj sveže.
Se ne strinjam. To je samo zaradi skladiscenja in samih stroskov.
I’m out.
:3
:3
kixs ::
V moji shrambi je se nekaj 6- in 4-packov Kozla (temno, svetlo), Staropramen (temno, svetlo), Union Radler, celo Heineken se najde vmes... verjetno je vecini lani potekel rok. Ne gre v promet :lol:
hotig ::
V moji shrambi je se nekaj 6- in 4-packov Kozla (temno, svetlo), Staropramen (temno, svetlo), Union Radler, celo Heineken se najde vmes... verjetno je vecini lani potekel rok. Ne gre v promet :lol:
Zločin. No se mal hecam, ampak pri men še nobenemu Kozlu al pa Staropramenu ni potekel rok. V bistvu pijem poleg teh še Krušovice (temno) in je to po okusu meni od Čeških najboljše, sicer pa itak samo te pijem.
feryz ::
Jaz itak pijem v oštarijah samo še pšenično.
Prinesejo nekaj, karkoli že je, spiješ in si hepi.
Prinesejo nekaj, karkoli že je, spiješ in si hepi.
marS ::
PacificBlue je izjavil:
Moe_Lester je izjavil:
PacificBlue je izjavil:
Iz piksne je se vsak zanič. Frišno točen iz soda je pa druga pesem. Sploh, če ga spiješ po kaksnem fizicnem delu/treningu. To je pol užitek
Najboljše svetovne kraft pivovarne pakirajo v piksne, ker ravno tam ostane najbolj sveže.
Se ne strinjam. To je samo zaradi skladiscenja in samih stroskov.
Pivu najbolj škodi svetloba, torej je najboljše skladiščenje v pločevinki.
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/
Groot ::
Točen Union, če je svež, je meni kljub vsemu najboljše točeno pivo med temi povprečnimi lagerji.
Najboljšega še vedno dobiš na Šmarni gori... Drugje je ponavadi postano scanje...
Pa ce je cista pipca. To naredi veliko. Veliko lokalov ne vzdrzuje pipc in se potem to pozna na kvaliteti piva. Pa svez sodcek seveda. Kolega ima v lokalu izkljucno 20l sodcke Lasgeka. Pravi, da je iz teh sodckov najboljse. Verjetno na ta racun, da se veckrat dnevno menja in je res sveze.
Meni je drugace top v kaki ceski pivnici, kjer ti ga tudi natocijo s par cm pene, kot je to treba. Tiste lahko pijes kot vodo. Dokler ne omagas
Pri nas so pipce vsaj za Laško in Union v domeni dobavitelja, torej Pivovarne Laško Union. Posledično tukaj lokali sami nimajo kaj veliko s tem oziroma je na njih bolj ali manj samo to da pokličejo servis, če gre karkoli narobe.
Master_Yoda ::
Offtopic: Je keri nas pir podoben okusu Guinessa ? Za eno plocevinko hocejo ze 2.5 eur jeesh
Dovie'andi se tovya sagain.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Master_Yoda ()
PacificBlue ::
PacificBlue je izjavil:
Moe_Lester je izjavil:
PacificBlue je izjavil:
Iz piksne je se vsak zanič. Frišno točen iz soda je pa druga pesem. Sploh, če ga spiješ po kaksnem fizicnem delu/treningu. To je pol užitek
Najboljše svetovne kraft pivovarne pakirajo v piksne, ker ravno tam ostane najbolj sveže.
Se ne strinjam. To je samo zaradi skladiscenja in samih stroskov.
Pivu najbolj škodi svetloba, torej je najboljše skladiščenje v pločevinki.
Najbolj sveže pivo je iz soda. Pa tud v resnici ni vse tako enoznacno in je odvisno od vrsta piva. Imas piva, ki jih tudi starajo v steklenicah ali pa imas angleska ale piva brez pen, ki se starajo v lesenih sodih.
I’m out.
:3
:3
brbr21 ::
PacificBlue je izjavil:
Laško in kakovost v istem stavku??!? Svašta...
Oh, smo že pri gostilniških. Še kelnarico za rit uščipneš in boš glavni na vasi.
Verjetno si bil tam narejen in ti ne nese kaj dlje od postanega laškega iz tazadnje luknje v vaški vukojebini.
Laško je zelo povprečno pivo (še moja subjektivna ocena - podpovprečno), ki s kvaliteto nima prav dosti. Evo, predno si v ihti polomiš prste:
BeerAdvocate ga postavlja na 29.483 mesto z malce cinično oceno: 'Okay'. ;)
https://www.beeradvocate.com/beer/profi...
Bos rekel, da je Pilsner Urquell kvalitetno pivo?
Lasko povozi marsikatero svetovno znamko. Te ocene so pa bolj slabo merodajne..lahko se pa gremo blind test pa marsikatera “kvaliteta” postane “kvantiteta”.
Ne vem od kod si ga privlekel, ker jaz ga nisem omenil? Osebno mi ni slab.
Sam pijem Franziskaner pšenično, ki pa je precej kvalitetno pivo. Kupujem v steklenicah takoj za mejo po €1,29. Pri nas zlatarji hočejo €2-€3.
Še 'uradna' ocena: Outstanding
https://www.beeradvocate.com/beer/profi...
Apofis ::
Fascinantno, da v hofru kupuješ to grenčico od laškega, k majo bergkoniga, k je par svetlobnih let boljšega okusa
donvito ::
Fascinantno, da v hofru kupuješ to grenčico od laškega, k majo bergkoniga, k je par svetlobnih let boljšega okusa
http://pivo-man.blogspot.com/2021/04/be...
Anney ::
Kripto mesi je izjavil:
Kar je res, je res.Nabavimo ga, ko je kakšen žur in potem v kleti stoji par let. Do sedaj ni še nihče, vključno z mano, opazil, da je kaj drugačen.
Pivo-klet-je! Ne mores tako govoriti, no, pivo v kleti stoji, par let!?
Tudi dve leti čez rok smo ga spili z lahkoto. Najprej probali in ker mu ni nič manjkalo, smo ga popili. Pa so moji žlahtovci še kako občutljivi na to, kaj pijejo. Meni je itak vseeno.
Lani si je mulc enkrat junija kosmiče pacal. Vidim alpsko mleko Vindija. Ga vprašam, kje ga je dobil, ker tega pri nas ni za kupiti.
Pa mi pove, da v špajzu na polici. Itak da je bil predlanski, z morja, torej kakih 10 mesecev čez rok.
Mulc pogleda, proba, si naredi kosmiče in mirno poje. Prav nič mu ni manjkalo.
Očitno ti je tudi na kondomih rok potekel, pa je mulc ratal ven
Dobra, dobra. Ja eni nimamo te sreče, sem se kvalitetno zastrupil s slovenskim pivom, na morju (3 dni out). Ni bil rok, verjetno slaba polnitev ali pregretje v pritljažniku avtomobila (kar močno dvomim), ne vem, spil sem 3 piva iz kartona. Grozno je blo, nov karton ožujskega je bil pa ql.
Op je verjetno kupil napačnega identičnega.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
lemur233 ::
Sami težki pivci, Guinnessa pa nobeden ne omeni. Same neke slovenske scavnice pijete.
Guinness je dober za telo in duha.
Guinness je dober za telo in duha.
harvey ::
Ni razlike, če je pivo nepokvarjeno seveda, gre za urbane mite, tako kot je nafta na OMV boljša od tiste s Petrolove pumpe, čeprav sta obe cisterni bili pripeljani iz istega tankerja/logističnega skladišča.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Anney ::
Guinness, je dober ob sacher torti (tu pa tam), poznamo mnogo boljiših piv.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
harvey ::
Guinness, je dober ob sacher torti (tu pa tam), poznamo mnogo boljiših piv.
Zanimivost, ki sem jo zasledil na strani Švicarske ambasade (koliko drži nisem preverjal) je, da je v Švici največ varilcev piva na prebivalca na svetu pa enostavno še nisem zasledil kakšnega švicarskega piva, oz. nisem bil na pozoren. Bo za raziskati, svet piva ni samo Laško in konec...
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
harvey ::
Master_Yoda je izjavil:
Offtopic: Je keri nas pir podoben okusu Guinessa ? Za eno plocevinko hocejo ze 2.5 eur jeesh
Praktično ni zamenjave za to mojstrovino , nefiltriran temen Union je dokaj soliden, samo ni v tem rangu, škoda za Laškega točenega termalca (termalni desert), ki se je izgubil v konsolidiranjih podjetja. Imaš pa v Thermani v Laškem njihovo varianto (iz pivovarne CLef) -
Močnejše temno craft pivo s kremasto pivsko peno in bolj polnim okusom bo razveselilo tudi najbolj zahtevne pivce. V pivu sta prepletena okusa dveh vrst hmelja: Savinjskega Goldinga in Cardinala. Za piko na i pa bodo poskrbeli praženi ječmenovi sladi, ki bodo dali pivu pridih čokolade, karamele in kave.
6 % Alc. /Vol.
Že na voljo v kavarnah družbe Thermana.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
feryz ::
Ma dajte že enkrat mir. Pir je pir, enemu paše sladek, drugemu grenak, tretjemu smrad po kvasu.
O kakšni kvaliteti govorite? Voda, v katero nekaj namečejo in to je to.
Kot bi meni hotel prodati dobro in slabo vino.
Vse je ista scalnica. Edino kisa ne moreš zeksati pol litra na mah, ker te zažge. Kvalitete je pa enake kot vino.
O kakšni kvaliteti govorite? Voda, v katero nekaj namečejo in to je to.
Kot bi meni hotel prodati dobro in slabo vino.
Vse je ista scalnica. Edino kisa ne moreš zeksati pol litra na mah, ker te zažge. Kvalitete je pa enake kot vino.
filip007 ::
Sem šel na Laško, ker Union mi je zdaj čuden in ja kdo izvaja nadzor kvalitete nimam pojma, večinoma končni uporabniki.
Trevor Philips Industries
Tomay ::
Ma dajte že enkrat mir. Pir je pir, enemu paše sladek, drugemu grenak, tretjemu smrad po kvasu.
O kakšni kvaliteti govorite? Voda, v katero nekaj namečejo in to je to.
Kot bi meni hotel prodati dobro in slabo vino.
Vse je ista scalnica. Edino kisa ne moreš zeksati pol litra na mah, ker te zažge. Kvalitete je pa enake kot vino.
Edin kis med vini je po moje cviček. :)
Glede piva pa po tretjem ne vidim več razlike.
Voodoo 4Ever
stara mama ::
Tema je že v štartu nastavljena tako, da se išče dlako v jajcu..... oz. v pivu!
Sam OP vam še ni pokazal licence za pivskega sommelier-a
Sam OP vam še ni pokazal licence za pivskega sommelier-a
feryz ::
Se strinjam, ampak dva laška lahko primerja kdorkoli med sabo tudi brez licence.
Tolk blentav pa menda ni. Razen če je vmes, med testom piksen, fasal korono.
Tolk blentav pa menda ni. Razen če je vmes, med testom piksen, fasal korono.
stara mama ::
Js pa vseen mislim, da v imenu dviga nivoja te debate, omejimo sodelujoče na tiste, katerih vampek meri na ekvatorju vsaj 143cm.
Manjši obsegi naj se komentiranja vzdržijo!
Manjši obsegi naj se komentiranja vzdržijo!
netopypy ::
Ja, res je, korona je dražja in ma svoj okus - sem že pozabil malo, kakšnega, dobra ideja!
marS ::
PacificBlue je izjavil:
PacificBlue je izjavil:
Moe_Lester je izjavil:
PacificBlue je izjavil:
Iz piksne je se vsak zanič. Frišno točen iz soda je pa druga pesem. Sploh, če ga spiješ po kaksnem fizicnem delu/treningu. To je pol užitek
Najboljše svetovne kraft pivovarne pakirajo v piksne, ker ravno tam ostane najbolj sveže.
Se ne strinjam. To je samo zaradi skladiscenja in samih stroskov.
Pivu najbolj škodi svetloba, torej je najboljše skladiščenje v pločevinki.
Najbolj sveže pivo je iz soda. Pa tud v resnici ni vse tako enoznacno in je odvisno od vrsta piva. Imas piva, ki jih tudi starajo v steklenicah ali pa imas angleska ale piva brez pen, ki se starajo v lesenih sodih.
To je vse res. Ampak na splošno je svetloba tista ki spreminja vsebino. Pive ki se starajo v steklenicah pa imajo tudi bolj omejen rok trajanja in več se jih pokvari. Najboljše pa je iz soda, seveda.
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cene piva skočile v nebo (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 53522 (35526) | SonoR |
» | Uvožena hrana po trgovinah (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 70999 (65073) | ...:TOMI:... |
» | Sodček pivaOddelek: Loža | 14928 (12500) | einstein :P |
» | Laško ima novo podobo. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15442 (8657) | mihec87 |