Forum » Pomoč in nasveti » Strežnik in nadzor
Strežnik in nadzor
tabla ::
Zanima me, kako lahko ugotovim, ali je strežnik, ki ga ima kolega pod kontrolo (ki rastura te stvari), namenjen tudi za koga drugega in ne samo zame?
Namreč o serverjih nimam pojma, le to kako uploudat preko FTP, drugim zatežit nej naštimajo stvari, zdej sm pa dubu občutek, da nekaj ne štima, zato ker če se logiram z admin / root geslom dobim le neke prazne direktorije...nikjer ne vidm vsega, tam kjer pa uploudam, pa mi je ta kolega naredu posebn user / pass ...in vidm spet samo ta direktorij, ne morem ne v kak /home/ itd... tko da mi je kle vse skupaj sumljivo, kot da je naredu stvari tako, da jst vidm tisto kar rabm, on pa lahko v ozadju dela enako se za druge ljudi in jim seveda prodaja stvari, morda preko mojega strežnika.
Kako lahko torej ugotovim, kaj VSE je dejansko na serverju?
Namreč o serverjih nimam pojma, le to kako uploudat preko FTP, drugim zatežit nej naštimajo stvari, zdej sm pa dubu občutek, da nekaj ne štima, zato ker če se logiram z admin / root geslom dobim le neke prazne direktorije...nikjer ne vidm vsega, tam kjer pa uploudam, pa mi je ta kolega naredu posebn user / pass ...in vidm spet samo ta direktorij, ne morem ne v kak /home/ itd... tko da mi je kle vse skupaj sumljivo, kot da je naredu stvari tako, da jst vidm tisto kar rabm, on pa lahko v ozadju dela enako se za druge ljudi in jim seveda prodaja stvari, morda preko mojega strežnika.
Kako lahko torej ugotovim, kaj VSE je dejansko na serverju?
- spremenil: tabla ()
Aja mam opcijo preko ponudnika, gledat bandwidth grafe in ker bi mogl bit vse na nuli...stvari k mam gor pač niso še sploh na webu...enostavno stvar že kuri okol 10mbitov.
Če kdo ve kaj nrdit nej mi pove, mam opcijo tut oddat zahtevke tehnikom ponudnika strežnikov, da spremenijo kake stvari, ali ugotovijo, samo v primeru, da je kolega vse zaščitu, glih ne vem kva nej nrdim... ko se konektam z root passom na ftp, vidm samo
direktorije domains, imap, mail, user_backups, nikjer home, usr, nič, pa še nekaj fajlov kot so .cshrc, .login, .login_conf, .mail_aliases, .mailrc, .profile, .rhshosts, .shadow in .shrc... v domains direktoriju ni nikjer tistega direktorija kjer sm uploudal stvari, zato sm dubu posebn login in pass.
direktorije domains, imap, mail, user_backups, nikjer home, usr, nič, pa še nekaj fajlov kot so .cshrc, .login, .login_conf, .mail_aliases, .mailrc, .profile, .rhshosts, .shadow in .shrc... v domains direktoriju ni nikjer tistega direktorija kjer sm uploudal stvari, zato sm dubu posebn login in pass.
Zgodovina sprememb…
Daedalus ::
Zgleda ko kak chroot. Pa dajmo nekaj razčistit - a si ti kupil VPS oziroma virtualca, al zgolj plac za hostanje spletne strani? Ker pri slednjem ne dobiš cele "kište," zgolj kak delček prostora in na to naliman config za web pejđ, tako zelo laično povedano.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
dedicated sm uzel, celo kišto. In ne bo držalo da jst kurim, zato ker se beleži download in ne upload, drgač pa že nekaj časa nism uploadu...bandwidth pa se še povečuje, tako da imam občutek, da model prodaja virtual še komu drugemu.
Zgodovina sprememb…
urban99 ::
Nisem prepričan, da ti bo to res pomagalo, ampak mogoče probaj s kakim od "reverse IP check toolsov" ugotoviti, če je še kaka domena hostana na istem IPju:
http://www.yougetsignal.com/tools/web-s...
http://www.axandra.com/free-online-seo-...
http://www.yougetsignal.com/tools/web-s...
http://www.axandra.com/free-online-seo-...
overlord_tm ::
Ce imas roota od serverja pol bi moral imet dostop do vsega. Probaj
Predvdevam da se ti loginas samo z ftpjem? FTP je praviloma chrootan, to pomeni da vidis samo tisto mapco, ki ti je namenjena in ne celega diska. Tako da FTP ti cisto pravilno dela. Ce bi mel prek ftpja dostop do celega diska se bi se prehitro zgodil delete kake napacne mapce :D. Probaj se prijaviti z rootom prek SSH.
ls -la /homez rootom. Kolko je userjev na serverju vidis z
cat /etc/passwd.
Predvdevam da se ti loginas samo z ftpjem? FTP je praviloma chrootan, to pomeni da vidis samo tisto mapco, ki ti je namenjena in ne celega diska. Tako da FTP ti cisto pravilno dela. Ce bi mel prek ftpja dostop do celega diska se bi se prehitro zgodil delete kake napacne mapce :D. Probaj se prijaviti z rootom prek SSH.
Gost ::
Zakaj kompliciraš? Zakaj najemaš dedicated server in ga daš v upravljanje nekomu, ki mu ne zaupaš, hkrati pa sam nimaš pojma o strežnikih?
Prijavi se kot root preko ssh in poglej celotno vsebino map.
Prijavi se kot root preko ssh in poglej celotno vsebino map.
Probal s SSH explorerjem, na ssh1, ssh2, ssh-auto...povsod refused connection.
od ponudnika sem dobil le podatke v taki obliki:
IP: naslov
Username: admin
Password: isti kot root
Root Password: root password
Disconnected... [Cause: The requested connection has been refused by the remote host.]
od ponudnika sem dobil le podatke v taki obliki:
IP: naslov
Username: admin
Password: isti kot root
Root Password: root password
Disconnected... [Cause: The requested connection has been refused by the remote host.]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Python - pošlji aplikacijo na serverOddelek: Programiranje | 1536 (771) | HotBurek |
» | Tomato (Shibby) router firmware - vprašanjaOddelek: Omrežja in internet | 2372 (1700) | AC_DC |
» | Kako zaščititi /uploads direktorij?Oddelek: Izdelava spletišč | 2085 (1848) | MrBrdo |
» | clarkconnect rabim poomoč pri inštaliranju! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Operacijski sistemi | 16579 (8118) | Gapi |
» | Slackware Linux (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4423 (3340) | tx-z |