Forum » Operacijski sistemi » Povezava 2 vista rač. skupna uporaba-sharing
Povezava 2 vista rač. skupna uporaba-sharing
Silikon ::
Zdravo!
Ne uspe mi povezati 2 vista rač. na enem je Vista home premium, na drugem pa vista ultimate.
Oba sta nastavljena tako da se v omrežju vidita, oba sta v enaki skupini (Workgroup). na obeh je omogočeno deljenje datotek in map(brez uporabe gesla).
v omrežnem "centru" se računalnika vidita in celo vidne so deljene mape ki jih nastavim, ampak ko hočem priti v deljeno mapo na drugem rač. mi javi dostop zavrnjen.
Poizkusil sem že vse variante ampak ne uspe.
Kar hočem narest je da na vista ultimate rač hočem dat "C" pogon v skupno rabo in na vista home premium rač hočem ta deljen pogon mapirat kot "z" -vedno pa javi dostop zavrnjen.
Prosim še za kak nasvet (na xpjih je to mačji kašelj)
Ne uspe mi povezati 2 vista rač. na enem je Vista home premium, na drugem pa vista ultimate.
Oba sta nastavljena tako da se v omrežju vidita, oba sta v enaki skupini (Workgroup). na obeh je omogočeno deljenje datotek in map(brez uporabe gesla).
v omrežnem "centru" se računalnika vidita in celo vidne so deljene mape ki jih nastavim, ampak ko hočem priti v deljeno mapo na drugem rač. mi javi dostop zavrnjen.
Poizkusil sem že vse variante ampak ne uspe.
Kar hočem narest je da na vista ultimate rač hočem dat "C" pogon v skupno rabo in na vista home premium rač hočem ta deljen pogon mapirat kot "z" -vedno pa javi dostop zavrnjen.
Prosim še za kak nasvet (na xpjih je to mačji kašelj)
P5B, INTEL E8400 3Ghz, 2GB RAM, VGA GTX260 CORE 216 - 896 RAM, 550W
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 76 77 78 79 )Oddelek: Operacijski sistemi | 267169 (66761) | Seljak |
» | Kateri OS uporabljate in zakaj ? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7190 (5104) | opeter |
» | Ali bi gonilniki za visto home/business/enterprise delali na visti ultimate? NUJNO čiOddelek: Operacijski sistemi | 1232 (1213) | Glodko |
» | A kupim Visto z novim računalnikomOddelek: Kaj kupiti | 1246 (1246) | OrlyTM |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2626 (2211) | IVo |