Forum » Loža » Katera vrata in okna za novo hišo?
Katera vrata in okna za novo hišo?
Glodko ::
Sicer ni nič računalniško obarvano ampak v bistvu spada pomoje v ta razdelek
Ravno postavljamo novo hišo, čez dober teden bo gor že streha. Lovimo se glede oken in vrat ki bi jih sicer najverjetneje malce kasneje montirali notri da se najprej vsa stvar v redu posuši (čeprav za okna in to je fajn vedet prej da barvno vse skupaj skombiniraš).
Bili smo na sejmu kjer je prava poplava proizvajalcev in modelov, tako da se itak ne moreš odločit .
Zanima me predvsem za okna kaj je najbolša kombinacija (plastika, les, aluminij,...). Kateri bi bil dober les, ali se obnese kombinacija aluminija in lesa? Plastika mi deluje preveč tuje. Glede vhodnih vrat ali je primerno da bi vzel take s steklenimi okni, kateri varnostni mehanizmi bi bili OK da so prisotni in kateri so odveč (zasledil sem celo vrata na prstni odtis =)? Nekako podobno me zanima tudi za notranja vrata. Kakšne so prednosti lesa, aluminija in plastike in podobnih materialov?
Predvsem pa kateri proizvajalci so vredni zaupanja? Trenutno nimam nobenih izkušenj ker se s tem še nikoli nisem ukvarjal.
Ravno postavljamo novo hišo, čez dober teden bo gor že streha. Lovimo se glede oken in vrat ki bi jih sicer najverjetneje malce kasneje montirali notri da se najprej vsa stvar v redu posuši (čeprav za okna in to je fajn vedet prej da barvno vse skupaj skombiniraš).
Bili smo na sejmu kjer je prava poplava proizvajalcev in modelov, tako da se itak ne moreš odločit .
Zanima me predvsem za okna kaj je najbolša kombinacija (plastika, les, aluminij,...). Kateri bi bil dober les, ali se obnese kombinacija aluminija in lesa? Plastika mi deluje preveč tuje. Glede vhodnih vrat ali je primerno da bi vzel take s steklenimi okni, kateri varnostni mehanizmi bi bili OK da so prisotni in kateri so odveč (zasledil sem celo vrata na prstni odtis =)? Nekako podobno me zanima tudi za notranja vrata. Kakšne so prednosti lesa, aluminija in plastike in podobnih materialov?
Predvsem pa kateri proizvajalci so vredni zaupanja? Trenutno nimam nobenih izkušenj ker se s tem še nikoli nisem ukvarjal.
- premaknil iz Kaj kupiti: bluefish ()
BlaY0 ::
Nabavi takšna, da ti ne bo notri pihalo
Sicer ni nič narobe če to vprašaš tukaj, se mi pa zdi malo neresno. Bajto imaš praktično pod streho, pa ne veš da obstaja forum podsvojostreho.net kjer se menijo takšne reči.
Skratka nekako tako zgleda tole, kot če bi ea nosečnica začela tukaj o "svojih" problemih...
Sicer ni nič narobe če to vprašaš tukaj, se mi pa zdi malo neresno. Bajto imaš praktično pod streho, pa ne veš da obstaja forum podsvojostreho.net kjer se menijo takšne reči.
Skratka nekako tako zgleda tole, kot če bi ea nosečnica začela tukaj o "svojih" problemih...
Glodko ::
Sm našel že eno temo na to temo na S-T. Hišo je imal čez fotr, za okna in vrata pa je pooblastil mene
krneki0001 ::
Midva sva dala AJM okna. Pa še montiral so jih oni in so vse naredili res vredu in kvalitetno.
#000000 ::
AJM je ok, samo tud včasih kej zašuštrajo, no ja odvisno od tega katera firma ti jih montira, ker majo en kup zunanjih izvajalcev med katerimi jih je nekaj precej šalabajzerskih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
jnce ::
Mi imamo doma okna in balokonska vrata od Simer. Plastika, imitacija lesa. Pridejo oni zmontirat, nobenih pripomb. Zelo dobra kvaliteta.
Kr_Edn ::
http://www.podsvojostreho.net/vsebina/
Mogoče bo v pomoč. Pojdi na forum: Stavbno pohištvo.
Mogoče bo v pomoč. Pojdi na forum: Stavbno pohištvo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup novih oken (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 111400 (14773) | BCSman |
» | Okna (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22167 (5107) | Invictus |
» | Katera balkonska vrataOddelek: Loža | 3115 (2345) | cordoba |
» | Kako odpraviti kondenz?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 16132 (11664) | z00s |
» | Poceni okna (ona taprava)Oddelek: Loža | 6020 (3721) | Gaby |