» »

Pomoc pri nabavi sorrund sistema

Pomoc pri nabavi sorrund sistema

lifo ::

Pozdravljeni

Potrebujem pomoc pri nabavi zvocnikov 5.1 za moj domaci kino. Imam ze 10 let stare zvocnike JBL LX 800 (front), JBL LX 2000C (center) ter zadaj JBL Control 1 (back). vse skupaj prikljuceno na SONY STR-DB780QS, s kablovjem Oehlbach magic movie + par dodatkov (spikes ...)

Sedaj bi si rad nabavil nov set zvocnikov za naslednjih 10 let, cenovno max 2.000 EUR za celoten set. Sprednji zvocniki morajo biti obvezno samostojeci!

Vcasih sem bil "in" sedaj pa nimam vec pojma. Razmisljam o Kef, Mission, wharfedale ...

Hvala za vase odgovore

RazzorX ::

Za zvočnike bi lahko za ta cenovni rang pogledal mogoče kakšne Klipsche (meni niso preveč všeč, tist plastičen videz me moti), Dali (kakšna Ikon ali še bolje kakšna višja serija), B&W bodo pomojem predragi, lahko pa pogledaš. Mogoče bi bila zelo dobra izbira Monitor Audio (RS serija).

Zraven pa kak Onkyo, Denon...Mogoče Yamaha, vendar ne preslaba serija.

RazzorX ::

Aja, Monitor Audio ima že novo serijo, namesto RS je RX, mogoče so bili RS nekako lepši ampak bi bilo treba slišat zvok RX-ov.

lifo ::

Hvala za hiter odgovor

Klipsche so zakon samo igled je pa kot si omenil. Bowersi me ne zanimajo, ker prevec placas znamko, ceprav so super, a je ogromno cenejsega in boljsega na trziscu.

Zanimivi, kot si omenil so Monitor Audio RS ali RX, Mordaunt-Short Mezzo 6.

A ima kdo kaksne izkusnje z Magnat ali Canton zvocniki boljsih linij seveda?

Trancedeejay ::

Človek, uleti na HI-FI Show, ki bo ta vikend od 9. do 11. oktobra v M hotelu in ti bomo vse razložili kako in kaj..
www.audio-kontakt.com
www.multimediashow.net
Music is the key

Okapi ::

Če nočeš plačevati znamke, se splača prisluhniti zvočnikom System Fidelity. Okoli samostoječih SF-5050 (par je nekaj manj kot 800 EUR) lahko sestaviš odličen 5.1 sistem za do 2000 EUR.

O.

Melanholija ::

Poglej še po zvočnikih Heco...

delfinus ::

Lifo jaz imam Canton Vento serijo za prednji par, souround pa od CD serije. Sicer pa poglej na AUDIO-KONTAKT pod galerijo z mojim nickom. Ce bos kupoval kupuj direktno v Nemciji, ker je to Nemski produkt in bo obcutno ceneje. Sicer pa se o Cantonih lahko nekaj prebere tudi tukaj KLIK.

lp, d.

lifo ::

Zdravo

Hvala za odgovore in predloge. Danes sem v Big Bangu poslusal DALI IKON 5.1 sistem, cena naj bi bila cca. 1300EUR za cel komplet. Prodajalec mi je zagotavljal, da je to ista kvaliteta kot Monitor Audio RS/RX, ali Klipsche, ali druga drazja konkurenca, ter, da so samo v Sloveniji tako poceni, drugje naj bi isti sistem stal preko 2000EUR.

Ali ima prav ali me je poizkusal naplahtati? Drugace ta DALI sistem spila fenomenalno - sicer na receiverju za 5000EUR a mislim, da na cenejsem velike razlike ne bi smelo biti.

Melanholija: hvala na Heco sem cisto pozabil ...

Delfincek: zelo lep komplet imas ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lifo ()

RazzorX ::

lifo, hja Big Bang naj bi bil nek uradni uvoznik za Slovenijo za znamko Dali, vendar nekako ne vem, zakaj bi bilo drugje dražje, kot pri nas. Uredu je naprimer to, da imaš v Big Bangu pri Dali zvočnikih 5 let garancije. Mislim, da pa se bo kar poznala razlika med tem ojačevalcem in kakšnim za pod 1000EUR. Na katerem ojačevalcu pa laufajo v Big Bangu?

lifo ::

receiver je yamaha a modela ne vem, vem le da je cena 4899,00 ali nekaj podobnega...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Yamaha V377 + kateri zvočniki?

Oddelek: Zvok in slika
252567 (2177) Anney
»

Zvočni sistem za 500€ (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
628351 (5649) PlayRoom_si
»

[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16634540 (17311) josko674
»

Marantz SR 5003 in ustrezni zvočniki

Oddelek: Zvok in slika
132986 (2726) Gatsu

Več podobnih tem