Forum » Programiranje » [Autotools] config.h
[Autotools] config.h
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
zhigatsey ::
Živjo,
V mojem projektu v configure.ac datoteki določim različne opcije ("AC_DEFINE"), recimo
ali naj se knjižnjica prevede v unicode načinu (#define XXX_UNICODE) ali ansi. Pravilno
sem mi zgenerira config.h datoteka... Moti me malo to, da če se želiš v projektu sklicevati
na kakšen makro, da moraš vključiti config.h datoteko, ker v raznih IDE okoljih si"definition-e" vnesel v nastavitvah projekta oz. prevajalnika in so bili dostopni oz. vidni čez cel projekt, brez includanja kakšnega
config.h zaglavja. Sicer ni problema, samo me skrbi da bi se v kakšni datoteki v kateri bi se skliceval
na recimo XXX_UNICODE (#ifdef XXX_UNICODE) pozabil vključiti config.h header. Torej ali je kakšna opcija,
da bi bili razni definitioni vidni čez cel projekt ne glede na vključitev config.h datoteke. Upam da se
razumemo...
Hvala za odgovore
V mojem projektu v configure.ac datoteki določim različne opcije ("AC_DEFINE"), recimo
ali naj se knjižnjica prevede v unicode načinu (#define XXX_UNICODE) ali ansi. Pravilno
sem mi zgenerira config.h datoteka... Moti me malo to, da če se želiš v projektu sklicevati
na kakšen makro, da moraš vključiti config.h datoteko, ker v raznih IDE okoljih si"definition-e" vnesel v nastavitvah projekta oz. prevajalnika in so bili dostopni oz. vidni čez cel projekt, brez includanja kakšnega
config.h zaglavja. Sicer ni problema, samo me skrbi da bi se v kakšni datoteki v kateri bi se skliceval
na recimo XXX_UNICODE (#ifdef XXX_UNICODE) pozabil vključiti config.h header. Torej ali je kakšna opcija,
da bi bili razni definitioni vidni čez cel projekt ne glede na vključitev config.h datoteke. Upam da se
razumemo...
Hvala za odgovore
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
zhigatsey ::
Obstaja tudi opcija -d (gcc) in posledično spremenljivka DEFS, s katero bi lahko določil razne
define-e, vendar ob uporabi AC_CONFIG_HEADER-ja generira -DHAVE_CONFIG_H namesto vrednost
spremenljivke DEFS... Torej mi spet ostane samo config.h ... Torej je najbolje, da pač povsod kjer
se sklicujem na razne define-e includam config.h datoteko in pazim da slučajno ne pozabim... oz. še bolje
includam to datoteko posredno ali neposredno v vsa zaglavja v mojem projektu...
Če imate kakšen komentar...
define-e, vendar ob uporabi AC_CONFIG_HEADER-ja generira -DHAVE_CONFIG_H namesto vrednost
spremenljivke DEFS... Torej mi spet ostane samo config.h ... Torej je najbolje, da pač povsod kjer
se sklicujem na razne define-e includam config.h datoteko in pazim da slučajno ne pozabim... oz. še bolje
includam to datoteko posredno ali neposredno v vsa zaglavja v mojem projektu...
#ifdef HAVE_CONFIG_H #include <config.h> #endif
Če imate kakšen komentar...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [linux] i2c_core Kernel ModuleOddelek: Operacijski sistemi | 1877 (1644) | 'FireSTORM' |
» | K3B problemOddelek: Operacijski sistemi | 1312 (1190) | theD3viL- |
» | [c++] prekrivanje konstruktorjevOddelek: Programiranje | 2026 (1841) | zavger |
» | GCC 4.0!Oddelek: Programiranje | 2583 (1827) | 64202 |
» | Kernel tezaveOddelek: Pomoč in nasveti | 1313 (1102) | DarkHand |