» »

Reboot Windows XP x64 takoj po zagonu

Reboot Windows XP x64 takoj po zagonu

archer ::

Na PC-ju imam naložena dva OS, in sicer Windows Vista 64bit (SP1) in XP 64bit (SP2). Oboje je delalo super, v sredo sem PC nekaj selil in zaženem Visto ter dela v redu, ko pa zaženem XP-je pa se mi kmalu po tem ko se sistem postavi PC ponovno zažene. Preveril sem vse kar sem imel prej priklopljeno preden sem PC selil ter izklopil s-video kabel ter printer XP Color LJ 3550. Še vedno se mi je dogajalo isto. Potem pa sem zamenjal DVI kabel od monitorja na tistega, na katerem je bil priključen preden sem selil PC (grafična ima dva) in reboot se ni ponovil. S-video kabel in printer sta bila povezana na PC.

Danes pa pridem v LJ, prižgem PC, najprej zaženem Visto, dela super, kasneje pa XP-je in stvar se ponovi. Zanima me kaj bi lahko bil problem in če ga je možno odpraviti?
Po ponovnem zagonu XP-jev dobim sporočilo:
 Critical error XP after reboot

Critical error XP after reboot



Se opravičujem za slabo sliko, narejena z mobitelom. Prosim za pomoč in če se komu približno sanja kaj bi to lahko bilo.

archer ::

Včeraj so potem po približno 6ih zagonih XP-ji delovali in se niso rebootali. Malo sem brskal po netu za podobnimi problemi in sem izklopil Automatic restart pod My computer properties. Včeraj sem potem PC ugasnil. Prejle sem ga prižgal in zopet isti problem, vendar sedaj blue screen, ker nimam obkljukanega autoamtic restarta.

Tu je blue screen ob tem errorju:
 Blue screen

Blue screen



Vse to pišem iz Viste, ki dela brez porblemov. Preveril sem tudi komponente v PC-ju, če bi bil kje slab kontakt, npr. pri RAMu, pa je vse OK, kar zgleda kaže tudi to da dela Vista.

Res bi potreboval pomoč, da tole odpravim, prosim. Ne bi rad se ubadal s formatiranjem XPjev in da bi potem imel iste probleme.

fosil ::

Če si prestavljal računalnik malo poglej če se ni kakšen kabel iztaknil. In to v notranjosti računalnika, ne zunanji kabli.
Tako je!

archer ::

Preveril sem vse kable in kontakte v škatli. Vse je zgledalo v redu, vendar sem vse preizkusil. Zamenjal sem tudi vhod prenosnega diska na matični (SATA), ter zadaj pustil izklopljen s-video kabel. Printer imam vklopljen.
Zagnal sem XP-je in so delali. Še enkrat sem restartal PC in XP-ji zopet delajo. Zaenkrat je v redu. Če se bo ponovilo, se oglasim. Hvala za odgovor.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dell 500

Oddelek: Pomoč in nasveti
231958 (1292) zuz3k
»

fizika

Oddelek: Šola
161534 (1200) grrr
»

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 476 77 78 79 )

Oddelek: Operacijski sistemi
3942266739 (66331) Seljak
»

Študentski domovi LJ

Oddelek: Loža
11987 (812) T-Majo

Problem s povezavo PC na TV

Oddelek: Zvok in slika
5943 (875) podtalje

Več podobnih tem