» »

Avtomobili parkirani ob cesti (koliko vstran mora biti?)

Avtomobili parkirani ob cesti (koliko vstran mora biti?)

;-) ::

V moji sosednji ulici imajo vsi (skoraj vsi) avtomobile na cesti. Dobesedno. Kak se asfalt ceste konča je že avto, eni celo mejijo na cesto, potem se še najde sosed ki gradi in je vsipal pesek 20cm na cesto, iz druge strani pa vedno avti stojijo.
Zjutraj peljem malo in se 2 avta nisva mogla križat pa mi je odletelo gledalo, tadrugega voznika nisem dobil, tako da ga bom moral sam kupit.

Bom pa zadevo posnel zjutraj, dopoldan, opoldan, popoldan in zvečer in nesel na sestanek krajevne skupnosti-samo itak nič ne pomaga ker v naši Slovenski Bistrici so predsedniki sami pijanci. Milorečeno.

Najbolj žalostno je da ma človek 3 avtomobile, prostor na parceli pa ima samo za enega. Nebi obsojal če nebi meli prostora drugače, ampak imajo prostore za zelenico, avto pa mora bit na cesti. Cela ulica ista.

Jutri se bom mogoče malo poigral pa posnel tanajbolj debilno parkirane, zmontiral na youtube pa jim poslal po mailu.

Utk ::

Marsikje se 2 ne morta srečat, pa ne zato špegli letijo naokoli.
Če ni znaka, da ne sme parkirat, sme parkirat, če je znak, pa lahko parkira tik ob cesti.

gokky ::

Ne bo čisto držalo. Odvisno od kraja. V Ljubljani se ne sme parkirati na bankinah (ob cesti), kar omejuje občinski odlok (jaz pa ga nisem poznal in so mi redarji nabili "darilce").

Sme pa se parkirati na cesti, če ni omejeno s prometno signalizacijo in ostane do ovire na nasprotni strani cestišča (ali polne črte) še vsaj 3m (ureja ZVCP, še nekaj dodatnih omejitev glede razdalj od križišč,...). 3m pa je širina, kjer se dva avtomobila (cca. 1,7m širine brez ogledal) ne moreta več srečati.

krneki0001 ::

Pri nas je sosed postavil škarpo meter na cesto, cesto so potem zgradili tako, da so šli meter v naše. Jaz pa imam parkiran avto sedaj vsaj meter na cesto. Če sosedje ne morejo mimo in smetarji ne morejo mimo, mi prav dol visi. Naj pa občina spremeni zadeve in naj nam ali vrne meter zemlje v dolžini 20m, ali pa naj to odbije, da ne bomo davka od tega plačevali, ali pa naj sosedu škarpo odbije, da ne bo na občinski zemlji.

dzinks63 ::

gokky ::

@nebivedu Če imaš v zemljiški knjigi narisano tako, kot bi moralo biti, zakaj pa ne zahtevaš od občine, da vrne v prejšnje stanje?

;-) ::

hvala dzinks63. Če hoče človek avto kupit bi prvo zahteval da pokaže ča ga ima kam dat,ne da je na cesti.

Agent47 ::

Tu si lahko pogledaš tudi kataster: http://rkg.gov.si/GERK/viewer.jsp
I see her cry and I see her frown, I look at the condom and it's all brown...

bluefish ::

Če hoče človek avto kupit bi prvo zahteval da pokaže ča ga ima kam dat,ne da je na cesti.
Na vasi ga mimogrede parkiraš. Sedaj pa povej, kako boš to dokazal za mesto - lastni parkirni prostori in garaže so tudi po 15k EUR.

krneki0001 ::

@nebivedu Če imaš v zemljiški knjigi narisano tako, kot bi moralo biti, zakaj pa ne zahtevaš od občine, da vrne v prejšnje stanje?


Ker ne more. Sosed, ki je naredil škarpo, jo je naredil tako, da lahko s kamionom pride do svoje hiše, prej je imel pa kolovoz. Ker se noben ne sekira, se tudi jaz ne bom in imam avto tam parkiran. Pa noben se ne buni, ker če bi se, točno vedo, komu se morajo bunit - ne meni, sosedu, tega pa noben ne upa (ima ta sosed pač kr nekaj denarja in ga kao "spoštujejo", čeprav je to bolj ko ne strahospoštovanje), jst jih pa ne upoštevam in si mislim svoje. Jih pustim, da trobjo ene pol ure pred bajto, pa šele potem dam avto mal bolj k steni, da lahko mimo pridejo.

Aja, pod hišo imam nadstrešek, da lahko 3 avte parkiram, za hišo pa še placa za 2 avta, ampak vse 4 puščam pred hišo na cesti, da lahko sosede jezim. Enkrat se bodo že dost zbunili, da bodo na občino kej poslal o ovirah na cestišču in o škarpi, ki je skoraj 2 metra v občinsko zemljo pomaknjena.

Ziga Dolhar ::

Mislm da bodo naslednje leto študentje deležni novega primera, na katerem se bodo učili o "zlorabi pravice" ... :P
https://dolhar.si/

ZaOstali ::

Mislm da bodo naslednje leto študentje deležni novega primera, na katerem se bodo učili o "zlorabi pravice" ... :P

Saj pravice ne moreš zlorabljati. Lahko samo iščeš luknje v njej.

;-) ::


Aja, pod hišo imam nadstrešek, da lahko 3 avte parkiram, za hišo pa še placa za 2 avta, ampak vse 4 puščam pred hišo na cesti, da lahko sosede jezim. Enkrat se bodo že dost zbunili, da bodo na občino kej poslal o ovirah na cestišču in o škarpi, ki je skoraj 2 metra v občinsko zemljo pomaknjena.


Da mam takega neposrednega soseda mu zminiram avto. Smešno pa je ko pri naši živi meji puščajo avto in grejo v drug konec naselja na obisk. Sam 1x se je naredlo da sem slučajno takrat kosil, zdaj pa ni več avta tam.

krneki0001 ::

;-)
Se strinjaš, da lahko parkiram svoj avto na svojo zemljo, za katero plačujem davke?

c0dehunter ::

Glede na to, da je občinska cesta, za katero plačujejo vsi prebivalci, bi mene seveda motilo. Sploh če imaš, kot sam praviš, 6 parkirnih placov fraj.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

krneki0001 ::

Občinska cesta na moji zemlji? Nope, občinskega je samo tist meter in pol, kar ni na moji zemlji. Ali pa naj občina odmeri in vrne za vse nazaj davek, ki ga plačujem in sem ga plačeval za ta del zemljišča, jaz pa potem umaknem avtomobile iz zemlje, ki bo šele takrat njihova, ko bodo ves denar vrnili in to uradno zapisali na papir.

Okapi ::

Jih pustim, da trobjo ene pol ure pred bajto, pa šele potem dam avto mal bolj k steni, da lahko mimo pridejo.
Če zanemarimo dejstvo, da ti trobijo (verjetno uživaš v tem), in moraš potem na koncu vseeno premikat avto (tudi nadvse kratkočasno opravilo), obstaja še realna možnost, da ti ga bo nekdo, ko bo poskušal iti mimo, porajsal ali odbil ogledalo. Takšen način razmišljanja mi nikoli ne bo jasen.

O.

;-) ::

Mi smo v križišču imeli tako zadevo. Škarpo smo naredili meter in pol v našo parcelo, namenjeno temu da bi lahko tudi zunaj škarpe kdo pustil avto. Občina je potegnila cesto do naše škarpe in zdaj je uradno avto na cesti, čeprav je cesta na naši parceli. Sosedje vejo zakaj se gre in se ve da imamo pravico tam puščat avto, samo ga ne puščam tam, ker se slabo počutim če bi tam pustil, na parceli pa parkplac za 7+ avtomobilov.

krneki0001 ::

Če se bo zaletel v parkiran avtomobil in se potem odpeljal je kriv
- povzročitve nesreče
- pobega iz mesta nesreče
- uničenja tuje lastnine
in s tem dobi položnico za skoraj 1300 evrov, ter sodnika za prekrške. Kake pol leta nazaj jo je dobil en izmed sosedov zato, ker je z avtom podrajsal parkiran avto od moje žene. Na avtu sem spoliral tisto 3cm praskico in se nikjer več ne pozna, on bo pa plačal kazen, obiskal sodnika, pa še naslednje leto 15% višjo boniteto zavarovanja, ker je moral dat kuponček, ki sem ga z veseljem potem zakuril. Tako da s sosedi je rešeno, in zdej raje pazijo, ampak če sosedje hočejo vozit mimo brez problemov, naj sami poštimajo s tistim sosedom, ki si je naredil škarpo na njihovi občinski cesti in to vsaj meter in pol v cesto, po kateri so se prej vozili brez problemov, pa čeprav smo mi imeli avte parkirane ob hiši.
To je tako nekako skupinska kazen, ker so mu dovolili zgradit škarpo. Jaz sem bil edini proti, ostali so se strinjal, samo niso pa dojel, da jim jaz po svojem ne bom pustil voziti. Pač so mislili, da smo še v socializmu, ko je bilo vse od vsakega in tam bi kaj takega lahko dosegli, danes pa je pač drugače in kar je moja lastnina je sveto za njih in tam nimajo kaj počet.

Okapi ::

Skratka, sosed, kot bi si ga vsak želel imeti:P

O.

matvoz ::

Zanimivo da nihče ne kritizira tistega soseda, ki je naredil škarpo 8-O

krneki0001 ::

Ja sej sem napisal - strahospoštovanje - tip ima ML-a, audi A8, ene 5 tovornjakov in denarja polno rit. In pač slovenska mentaliteta je da je take treba na miru pustit, ker oni so pa gospodje. Vsaj pri nas je tako.

Zgodovina sprememb…

matvoz ::

Ma ja. Pa tukaj gor na forumu ga tudi nihče ne krivi..

gokky ::

@nebivedu: Rok za priposestvovanje je IMHO 15 let. V tem času se moraš pritožiti ali pa si izgubil.

joze67 ::

Oddan kuponček ne pomeni izgube bonitete. Pomeni samo izmenjavo potrebnih podatkov.

krneki0001 ::

@nebivedu: Rok za priposestvovanje je IMHO 15 let. V tem času se moraš pritožiti ali pa si izgubil.


Rok za priposestvovanje ne velja več. Kar je moje, je moje in kar je občinsko je občinsko. ČE imaš ti mejo in je sosed prestavil mejnik, to zdej ne pomeni, da je to njegovo. Daš odmerit, ga tožiš in se mejniki prestavijo tja, kjer morajo biti.

gokky ::

Hvala za pojasnilo. Sem očitno malo star (da ne rečem zastarel) ;-)

Ziga Dolhar ::

Ko se bom jst pripeljal s svojim neregistriranim, blindiranim, bull/rollbaranim terencem, s ponarejenimi tablicami, in (nalasc, se ve!) - ups - slucajno premaknil na cesti parkiran avto zene nebiveduja (onega, katerega ji kani podarit za rojstni dan), mu zal noben videonadzor, volk in motorka ne bojo pomagal.

Just for a minute or two of my own amusement.

Sicer pa, nebivedu - kaj/kako si ukrepal, ko je obcina gradila cesto?
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Mr_Globus ::

Nebivedu a se ti da narisat skico situacije?

krneki0001 ::

žiga, ko je občina gradila cesto je bila cesta 2m od hiše, asfaltirat smo dali pa še tisti meter do naših robnikov, ki smo jih sami postavili, da imamo tam lahko avtomobile, ker nadstreška na dvorišču še ni bilo in je tudi dvorišče bilo še razrito. Ko je bila cesta že nekaj časa narejena se je sosed spomnil, da bi on zgradil svojo škarpo in razširil svojo pot do hiše za 1,5 metra v občinsko cesto in je lepo zaril v občinsko cesto, naredil škarpo in se sedaj tam vozi. Sosedje so videli pri nas asfalt in so predvidevali, da je to cesta in hoteli kar tam vozit, zato imamo tam sedaj avtomobile (vsaj enega stalno).
 Situacija

Situacija



Rdeče je označena občinska cesta, modro je označen naš asfalt, črno pa je označena sosedova nova cesta. Širina ceste je približno 3m, sosed je v špici približno 1.5 metra v občinsko cesto, našega asfalta je pa približno meter. Avto parkiramo delno na naš asfalt in delno na prostor med asfaltom in hišo, tako da imajo sosedje vsaj 2 metra širine, da se lahko mimo vozijo.

Zgodovina sprememb…

Mr_Globus ::

Edino pravilno.. sam bi še količke postavu.

Furbo ::

Mala zadovoljstva malih ljudi.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

krneki0001 ::

Edino pravilno.. sam bi še količke postavu.


Razmišljam tudi o tem, da bi postavil količke čisto na mejo, mogoče že malo v občinsko (pol-pol).

koyotee ::

pa še naslednje leto 15% višjo boniteto zavarovanja, ker je moral dat kuponček, ki sem ga z veseljem potem zakuril


ahahahahahhahaa, potemtakem ne bo plačal 15% več, od kje ti logika?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

krneki0001 ::

Bo, ker je šlo poročilo o nesreči vseeno na zavarovalnico, samo plačat jim nič ni treba. Vseeno pa je zagotovila oseba tam, da bo dobil višjo boniteto.

;-) ::

Tote bonitete so tak tak, če poznaš agenta maš popusta kolk hočeš.

zdaj bom mel 2 leti izpit pa mam 45% kje je logika? In 90% je takih.

joze67 ::

@nebivedu: kolikor vem, če ni izplačila, ni primera.

krneki0001 ::

Primer je za vrednost nič - ravno tok da izgubi boniteto.

Furbo ::

Pravilen postopek bi bil prijava nezakonitih sosedovih del ustreznim organom.

Vse te neumnosti o katerih berem da se izvajajo, so pa samo to, neumnosti, s katerimi se kaznuje tiste, ki pri vsem skupaj nimajo nič, ostale sosede.

Povsem zgrešen, zablojen odziv nekoga, ki nima jajc, da bi prijavil kršitelja, upa pa se zajebavati nič krive sosede.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

krneki0001 ::

Pravilen postopek bi bil prijava nezakonitih sosedovih del ustreznim organom.

Vse te neumnosti o katerih berem da se izvajajo, so pa samo to, neumnosti, s katerimi se kaznuje tiste, ki pri vsem skupaj nimajo nič, ostale sosede.

Povsem zgrešen, zablojen odziv nekoga, ki nima jajc, da bi prijavil kršitelja, upa pa se zajebavati nič krive sosede.


Napaka, prijavljeno je, ampak se "podmazuje" in inšpekcija nič ne naredi, ker je bila očitno prijava samo z moje strani, ostali so tiho ko riti, zato jih pa zajebavam. Zdej sem še količek zabil točno na mejo - tak visok 60cm in je zabit okol 80cm v globijo. Bomo videli pozimi, ko bo treba plužit, ker po mojem ne bodo smeli plužit. Bom še ene 4 do 5 kiločkov zabil, pa nej se zajebavajo. Svojo lastnino pač lahko zaščitim!

Malner ::

Ali lahko dodaš kakšno konkretno fotografijo sosedove škarpe in trenutne situacije? Mogoče bo to videl kakšen nepodmazan inšpektor in posredoval.

kmetek ::

Daj prosim poslikaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mestno redarstvo (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
59397527 (15393) UganiKdo
»

Odločba o zaprtju priključka na državno cesto

Oddelek: Na cesti
132259 (918) bobr82
»

Ali obstaja služnost? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5221386 (12637) St235
»

Nevarna cesta zaradi koruze.

Oddelek: Na cesti
141957 (1387) s1m0n
»

vidnost na cesto

Oddelek: Loža
223883 (2860) logout

Več podobnih tem