» »

Palm še vedno v rdečem

Palm še vedno v rdečem

Gibanje delnice Palma

CNet - Palm je v prvem četrtletju fiskalnega leta 2010 že osmič zapored zabeležil izgubo, kljub temu da se je prodaja pametnih telefonov vsled Palm Preja krepko izboljšala. V treh mesecih so prodali 823.000 pametnih telefonov, od katerih je bila večina Palm Pre. To ni bilo dovolj za pozitiven izid, saj so prihodki od prodaje znašali 360 milijonov dolarjev, skupna izguba pa 164 milijonov dolarjev, kar je dvainpolkrat manj od pričakovanj analitikov.

Izvršni direktor Jon Rubinstein je na konferenci poudaril, da se namerava podjetje osredotočiti predvsem na operacijski sistem WebOS, ki poganja Palm Pre in Palm Pixi. Še vedno bodo sicer nadaljevali s prodajo Palm Treo, ki jih poganja Windows, ves razvoj pa bo usmerjen v lasten operacijski sistem. Dodal je še, da bo Palm Pre, ki je za zdaj zabetoniran v ZDA, kmalu prešel v asortiman ostalih operaterjev, tudi evropskih. To ni presenetljivo, saj je konkurenca izredno ostra. Na eni strani jih napada iPhone 3GS, z druge strani grozi HTC-jev MyTouch, napoveduje pa se še Motorola Cliq.

4 komentarji

phong ::

Meni se zdi razvoj še enega novega operacijskega sistema (pa še closed source) zelo riskantna poteza na tržišču uveljavljenih OS-ov.

Ashrack ::

phonq
+1
....

kow ::

phong,
saj ravno v tem je poanta. Palm je v tako slabem položaju, da jim kaj drugega kot tveganje ne preostane.

Macketina ::

Potrebno se je zavedati, da so nekoc bili ime, predvsem v Ameriki. Dobrega TM pa ne zavrzes kar tako, ampak se nanj slepas do konca - uspeha ali stecaja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prihajata Palm Pre 2 in webOS 2.0

Oddelek: Novice / Ostale najave
85052 (4352) smash
»

Palm Pre naprodaj

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
325885 (3438) Byla
»

Symbian in Windows Mobile nazadujeta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
628741 (7650) damirj79
»

Prodaja pametnih mobilnih telefonov še vedno raste

Oddelek: Novice / Windows Mobile
173474 (2789) BlueRunner
»

Nokia razmišlja o prenosnikih

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
124102 (3154) ozbolt

Več podobnih tem