» »

Težave : Genius zvočna in 5.1 sistem

Težave : Genius zvočna in 5.1 sistem

AlenX ::

V osnovi imam integrirano zvočno ampak ker sem na novo nabavil 5.1 sistem sem od frenda vzel še eno rabljeno zvočno. Težava se pojavi,ko mi iz zvočne predvaja zvok samo iz enega vhoda,pa čeprav sem naložil X različnih drajvov,nastavil sistem na 5.1,zbrisal drajver od tiste,še starejše integrirane zvočne....skratka,vse kar je potrebno.
Zdaj ,ali je to zaradi tega ker pač uporabljam Win7,pa še ni pravih drajverjev(naložil sem si gonilnike za visto,ker jih za win7 še sploh ni--v kratkem bom še probal na linuxu),lahko pa da mi pc ne dopušča deliti zvok na 5.1 (star je skoraj 6 let)... ali pa kaj drugega,ne vem.
Probaval sem vtakniti vsak kabel (črn,zelen, in roza) v vsak možen vhod. In samo eden vhod oddaja zvok.Odvisno pač,kateri kabel vtaknem ,tisti del špila.

Ali se komu kaj svita,če bi bilo možno to nastaviti na polnih 5.1?

PS: Aja,zvočna pa je Genius Sound maker Value 5.1 .Vem,že malo starejša zadeva.Ampak baje še vedno dosti boljša od integrirane.
  • spremenil: AlenX ()

darkolord ::

Najprej moraš preverit, če zvočna sploh podpira analogen 5.1 (sklepam da je analogen priklop glede na to, da imaš tri kable). Če podpira, poglej v navodila, kako se to zadevo aktivira - lahko je v driverjih (npr. kakšen program zraven), lahko moraš fizično prestavit jumper na kartici, ...

Podpira,seveda. Frenda poznam in on je tud uporabljal čist navadne 5.1 na tej zvočni.Dobro,z jumperjem še nisem imel posla... pa tudi točno ne vem kje je,bi moral malo pogooglat. Je pa malo pozitive,ker mi da mislit,da je še vedno rešljivo :P

Pogledal sem,kaj je v resnici "jumper-ene vrste mostiček med polama z dvema žicama- ki pa ga ta kartica niti nima.
Tako da to odpade...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 7 - problem z zvokom

Oddelek: Pomoč in nasveti
376860 (4569) Mikec17
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14018727 (11063) sash69