Forum » Operacijski sistemi » windows 7 audio driveri
windows 7 audio driveri
Krivi ::
pozdravljeni racunalniski molji:P
vceraj sem nalozil windows 7 na svojem pcju. vse dela lepo in prav ko pa probam poslusat kako muziko (pm3) ali pa it na youtube in malo cekirat videje ni zvoka:S probal sem instalirat audio driverje ki sem jih dobil na cdju ko sem kupil pc vendar ne delajo ker niso za windows 7. probal sem jih najt na inernetu vendar vedno neuspesno ali pa z kasnim errorjem v instalaciji:S drugace mam driverje od REalteka. zanima me ce sploh obstajajo kaki delujoci driverji in ce mi kdo lahko da link za poteg. hvala
vceraj sem nalozil windows 7 na svojem pcju. vse dela lepo in prav ko pa probam poslusat kako muziko (pm3) ali pa it na youtube in malo cekirat videje ni zvoka:S probal sem instalirat audio driverje ki sem jih dobil na cdju ko sem kupil pc vendar ne delajo ker niso za windows 7. probal sem jih najt na inernetu vendar vedno neuspesno ali pa z kasnim errorjem v instalaciji:S drugace mam driverje od REalteka. zanima me ce sploh obstajajo kaki delujoci driverji in ce mi kdo lahko da link za poteg. hvala
nuclear ::
Na laptopu tudi meni ne dela na win7 32bitni pro. na desktopu pa dela na 64 bitnih win7 pro. obe audio sta HD od realteka.. torej so gonilniki isti.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
jan01 ::
V devce managerju pri zvčni izberi update drivers, pa ti jih bo windows7 sam iz micorosoftove strani posnel(če pa ne, pa ti da direkten link do driverjev na strani proizvajalca...
dzinks63 ::
SB Live! 5.1
Za to kartico še nisem našel uporabnega driverja za win7. So neke beta in "privat verzije", nekateri so celo delali, vendar neuporabno, ker je vse hreščalo in trokiralo. To kartico bo treba uporabljati v starejših sistemih z Xp, kjer dela ok. Za win7 okolje pa bo potrebno nabaviti novo kompatibilno.
Spc ::
Eh nove ne mislim kupovat pravtako tudi ne kolega, ki rabi 2.0 izhod in ne prostorskega.
Zgleda, da bomo še Win 7 izpustili.
mtosev ::
Eh nove ne mislim kupovat pravtako tudi ne kolega, ki rabi 2.0 izhod in ne prostorskega.
ja potem bos se Win 8 izpustil, ker tudi on ne bo podpiral zvocno. visto si ze:P
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
lahko tega probas http://drivers.softpedia.com/get/SOUND-...
Dr_M ::
Sprobal sem tudi realtekov audio chipset in tudi ne deluje.
Potem pa imas eno hudo staro zadevo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Potem pa ni problem v windowsih...ampak v tistemu elementu, ki upravlja z njim.
driver za win 7 je jasno to: http://www.msi.com/index.php?func=downl...
Našel napako.
Win7 ne podpira dual channel rama oz. ima hude probleme z tem.
Če dam ram v single channel mode deluje normalno če ga dam v Dual channel mode imam popačitve v zvoku (bodisi X-Fi ali realtek).
Enak problem imajo tukaj:
http://windows7forums.com/windows-7-support/17082-blue-screen-memory-dump.html
Sprobal sem različni RAM in različne plate:
Ram: Corsair DOMINATOR, A-DATA
Plata: P45, P35, 975X
Rezultati so enaki.
Win7 ne podpira dual channel rama oz. ima hude probleme z tem.
Če dam ram v single channel mode deluje normalno če ga dam v Dual channel mode imam popačitve v zvoku (bodisi X-Fi ali realtek).
Enak problem imajo tukaj:
http://windows7forums.com/windows-7-support/17082-blue-screen-memory-dump.html
Sprobal sem različni RAM in različne plate:
Ram: Corsair DOMINATOR, A-DATA
Plata: P45, P35, 975X
Rezultati so enaki.
Če imam samo single channel potem deluje normalno zvok in windowsi.
Če imam dual channel potem poka v zvoku in čez čas dobim naslednje BOSDje:
MEMORY_MANAGEMENT
IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL
Če uporabim dual channel brez driverjev za bilokatero zvočno kartico dela vse normalno.
Te napake dela samo na Windows 7.
V Visti, Win XP, Win Server 2003 tega NI!.
Pa je vseeno kakšen RAM Setup imam ali dual channel 8GB, 3GB, 2GB....
Če imam dual channel potem poka v zvoku in čez čas dobim naslednje BOSDje:
MEMORY_MANAGEMENT
IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL
Če uporabim dual channel brez driverjev za bilokatero zvočno kartico dela vse normalno.
Te napake dela samo na Windows 7.
V Visti, Win XP, Win Server 2003 tega NI!.
Pa je vseeno kakšen RAM Setup imam ali dual channel 8GB, 3GB, 2GB....
Microsoft has once again changed the WDM audio stack.
Many improvements were done, but unfortunately we can only expect the same driver support issues.
None of the Xtreme Audio Vista drivers currently available (even XP ones) will work on Windows 7 and will crash your system instantly when loaded.
To je to potem.
Samo mi ni jasno zakaj deluje zvok normalno v single channel mode-u (RAM).
Tilen ::
Moj X-fi Xtreme Gamer dela bp na Windows 7. Uporabil sem uradne Creative gonilnike.
Release date : 26 Jun 09
This download is a driver providing Microsoft® Windows® 7, Windows Vista® and Windows XP support for Creative Sound Blaster® X-Fi™ series of audio devices. For more details, read the rest of this web release note.
File Name : SBXF_PCDRV_LB_2_18_0013.exe
This download is a driver providing Microsoft® Windows® 7, Windows Vista® and Windows XP support for Creative Sound Blaster® X-Fi™ series of audio devices. For more details, read the rest of this web release note.
This download supports the following audio devices only:
* Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty® Professional Series
* Sound Blaster X-Fi Platinum Fatal1ty Champion Series
* Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
* Sound Blaster X-Fi XtremeGamer
* Sound Blaster X-Fi Platinum
* Sound Blaster X-Fi Fatal1ty
* Sound Blaster X-Fi Elite Pro
* Sound Blaster X-Fi
Added Features or Enhancements:
For systems using Windows 7 or Windows Vista
Release date : 26 Jun 09
File Name : SBXF_PCDRV_LB_2_18_0013.exe
This download supports the following audio devices only:
* Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty® Professional Series
* Sound Blaster X-Fi Platinum Fatal1ty Champion Series
* Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
* Sound Blaster X-Fi XtremeGamer
* Sound Blaster X-Fi Platinum
* Sound Blaster X-Fi Fatal1ty
* Sound Blaster X-Fi Elite Pro
* Sound Blaster X-Fi
Added Features or Enhancements:
For systems using Windows 7 or Windows Vista
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
jan01 ::
@spc
SI probal s najnovejšimi realtekovimi gonilniki 2.33? http://www.realtek.com.tw/downloads/Exp...
SI probal s najnovejšimi realtekovimi gonilniki 2.33? http://www.realtek.com.tw/downloads/Exp...
Tilen ::
Moj X-fi Xtreme Gamer dela bp na Windows 7.
Moj tudi .. samo v single channel mode-u.
Imam DC.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
spaceair ::
saj moj tudi dela, samo da zvok se ne proizvaja povsem pravilno,napake pri razporejanju 5.1 zvoka,nečist zvok
napačno dekodiranje posledično nekvaliteten zvok.
Imam pa Sound blaster x-fi titanium fatalty 1.
Ni nekakšna stara zadeva, ampak creative ni sposoben narest gonilnikov za wisto niti za win7.
Saj zvok je ampak ne moreš pa uživat v ta pravi kvaliteti ki jo ponuja.
Verjetno gre za nezdružljivost samega procesorja ki je na zvočni.
Widows7 je zelo dober ampak sem šel nazaj na xp.
napačno dekodiranje posledično nekvaliteten zvok.
Imam pa Sound blaster x-fi titanium fatalty 1.
Ni nekakšna stara zadeva, ampak creative ni sposoben narest gonilnikov za wisto niti za win7.
Saj zvok je ampak ne moreš pa uživat v ta pravi kvaliteti ki jo ponuja.
Verjetno gre za nezdružljivost samega procesorja ki je na zvočni.
Widows7 je zelo dober ampak sem šel nazaj na xp.
spaceair: si sprobal youp pax driverje?
nisem a pomagajo?
ne verjamem ,da zagotavljajo popolno funkcionalnost kartice.
če ne bi že sam creative dal ven gonilnik.
ne verjamem ,da zagotavljajo popolno funkcionalnost kartice.
če ne bi že sam creative dal ven gonilnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: spaceair ()
Creative se nikol ni izdal polno funkcionalnih gonilnikov. So boljsi ali slabsi pribljizki.
Marsikdo je ze resil marsikatero tezavo z youp pax gonilniki. Pravzaprav so to predelani creativovi gonilniki, tako da v vecini primervo delujajo tako kot morajo. Ni pa nobene garancije za to.
Marsikdo je ze resil marsikatero tezavo z youp pax gonilniki. Pravzaprav so to predelani creativovi gonilniki, tako da v vecini primervo delujajo tako kot morajo. Ni pa nobene garancije za to.
važno mi je da se zvok predvaja pravilno kot v xp-jih
ne tako kot v sedmici ko gledaš film pa ti špila samo center ali pa preklopiš v drug mode pa vse crkne al pa ni nobenih sprememb med različnimi preklopi hoče dat iz 2.1 v 5.1 pa je isto ta zadni zvočniki sploh ne zagrabijo dokler ne daš v prvotno pa restart
DR M a lahko prilepiš kak link za win7 ?
downal sem eno verzijo pa je sam za starejše verzije win.
ne tako kot v sedmici ko gledaš film pa ti špila samo center ali pa preklopiš v drug mode pa vse crkne al pa ni nobenih sprememb med različnimi preklopi hoče dat iz 2.1 v 5.1 pa je isto ta zadni zvočniki sploh ne zagrabijo dokler ne daš v prvotno pa restart
DR M a lahko prilepiš kak link za win7 ?
downal sem eno verzijo pa je sam za starejše verzije win.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: spaceair ()
kitzbrado ::
Pardon, da obujam staro temo, samo se mi zdi, da imam podobno tezavo kot je bila zgoraj ze opisana.
Zvok mi je namrec do sedaj normalno delal, ko sem imel rame v single channel nacinu (en ram ni delal). Zdaj delujejo rami v dual channel nacinu, ampak je naenkrat nehal delati zvok.
Gre za ASUS p5q pro maticno in integrirano zvocno kartico. OS je Win 7 64 bit.
Gonilnike sem ponovno nalozil in uporabil tiste, ki sem jih nasel za mojo plosco in OS na Asusovi strani. Sistem zazna, da imam prikljucene tako (USB) zvocnike, kot tudi slusalke, samo mi ne dovoli nastavljati glasnosti (javi mi, da je "device disabled" - kljub temu, da v device managerju recimo vidim zvocnike kot delujoce)
Zvok mi je namrec do sedaj normalno delal, ko sem imel rame v single channel nacinu (en ram ni delal). Zdaj delujejo rami v dual channel nacinu, ampak je naenkrat nehal delati zvok.
Gre za ASUS p5q pro maticno in integrirano zvocno kartico. OS je Win 7 64 bit.
Gonilnike sem ponovno nalozil in uporabil tiste, ki sem jih nasel za mojo plosco in OS na Asusovi strani. Sistem zazna, da imam prikljucene tako (USB) zvocnike, kot tudi slusalke, samo mi ne dovoli nastavljati glasnosti (javi mi, da je "device disabled" - kljub temu, da v device managerju recimo vidim zvocnike kot delujoce)
Ahiles ::
Nikol vec ne kupim kar kol od creative/ati/philips ker nehajo delat drajverje like 1 let po izidu sem mel sb live 5.1 smt in sem mel probleme najdt delujoce drajverje za xp(celo stoletje back) zvocna drgac cist ok sam pac firma rada jebe v supak in da kupis nov izdelek vsak let te pol tko jebejo prek drajverjev.
Ati (na sihtu smo mel eno staro graficno in prav tko so bli zadnji drajverji iz like 2006.
Pri philipsu sem mogu pa sam predelat def drajverje za monitor ker so tud ze 1x 2005/6 nehal pisat za nove sisteme (izpustil so visto/w7) sorry ampak 75hz na monitorju k je zmozen 160hz ni dost.
Sorry za mal offtopic.
Drgac pa se en help tip za audio v w7 hdmi če bo mel kdo podobne probleme.
Če hočeš da dela zvok prek hdmi kabla na lcdju tv je treba grafično in matično ploščo povezat prek 2 pinskega kabla(podoben kot un za cdrom-mb) potem za zadnje nvidia drajverje dl in tam vklopit hdmi auido(tuki sem skor plešast ratu k sem se zajebaval da bi spravu zvok na tv na srečo so lih nove drajverje izdal in dodal to funkcijo) prej sem se pa 1 mesec jebu in probu 1 miljon drajverjev.
na konc je pa treba se v sound ročno preklaplat speakers/digitaloutput ko hočes zvok prek lcdja treba na digital output preklopt in zvok dela.
Pri tem je potrebno met sam 1 hdmi kabl in ni potrebno nobenih dodatnihj kablov za zvok.
Ati (na sihtu smo mel eno staro graficno in prav tko so bli zadnji drajverji iz like 2006.
Pri philipsu sem mogu pa sam predelat def drajverje za monitor ker so tud ze 1x 2005/6 nehal pisat za nove sisteme (izpustil so visto/w7) sorry ampak 75hz na monitorju k je zmozen 160hz ni dost.
Sorry za mal offtopic.
Drgac pa se en help tip za audio v w7 hdmi če bo mel kdo podobne probleme.
Če hočeš da dela zvok prek hdmi kabla na lcdju tv je treba grafično in matično ploščo povezat prek 2 pinskega kabla(podoben kot un za cdrom-mb) potem za zadnje nvidia drajverje dl in tam vklopit hdmi auido(tuki sem skor plešast ratu k sem se zajebaval da bi spravu zvok na tv na srečo so lih nove drajverje izdal in dodal to funkcijo) prej sem se pa 1 mesec jebu in probu 1 miljon drajverjev.
na konc je pa treba se v sound ročno preklaplat speakers/digitaloutput ko hočes zvok prek lcdja treba na digital output preklopt in zvok dela.
Pri tem je potrebno met sam 1 hdmi kabl in ni potrebno nobenih dodatnihj kablov za zvok.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ahiles ()
skyspy ::
Imela isto težavo. Naložla Windows 7 in kljub temu da naj bi audio driver deloval zvoka ni bilo. Imam pa integrirano zvočno kartico, plošča je ASUS P5.... Zadevo rešla tako, da sem v namestitvenem CD/DVD šla na audio/vista/setup. Sledila navodilom in glej ga zlomka zvok je tu. :) To naj bi delovalo za vse ASUS plošče verzije P5. Upam, da sem komu pomagala.Aja še to OS je Win7 32 bit.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | katero zvočno kartico ? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12556 (8415) | Janac |
» | CREATIVE razkril zvočne kartice Sound Blaster RECON3DOddelek: Zvok in slika | 3709 (2568) | Dr_M |
» | SB X-Fi test predvajanja specifičnega zvokaOddelek: Zvok in slika | 2727 (2057) | KTr1sk |
» | Katero zvočno kartico za 5.1 sistem?Oddelek: Kaj kupiti | 1824 (1442) | Nevihta |
» | Creative bo predstavil nove zvočne kartice iz družine X-FiOddelek: Novice / Zvočne kartice | 4980 (3134) | Pesimist |