» »

WLAN v tujini, prosim pomoč

WLAN v tujini, prosim pomoč

matrix2 ::

zanima me kako je v tujini z brezžičnim omrežjem, natančneje kako je z vročimi točkami v Italiji in drugod po Evropi? Kako jih poiskati, moraš imeti kakšna gesla ali pa so odprta, kje dobiti geslo? Kaj potrebujem na prenosniku od opreme, ter ali to stane ali je zastonj surfanje? Na katerih mestih bi najpogostejej našel povezavo, kako je z povezavo tako na šverc recimo če kdo nima zaščiteno omrežje ali je to kaznjivo??

Galaxy ::

1. Če so zaščitena omrežja, potrebuješ geslo. Če niso, nerabiš.
2. Če so zaščitena dobiš geslo pri šanku/pultu/potrkaš na vrata tistemu, ki ima vročo točko
3. Na prenosniku potrebuješ WLAN kartico (ki jo ima VSAK novejši prenosnik) 802.11 b/g
4. Če omrežje ni zaščiteno, pa uživaj ob kraji povezave (čeprav to ni "kaznivo" se vseeno lahko zapleteš v kakšen prepir z lastnikom)

__Devil__ ::

Ko sem bil jaz na Hrvaškem na morju so imeli polno nezaščitenih "vročih" točk. Ampak, ko se povežeš na katero, pa te avtomatsko vrže na njihovo stran in je potrebno plačat 280kun za 14 dni. Vsaj tako je bilo pri nas. Naprej pa žal ne gre dokler ne plačaš.

Lp

BaRtMaN ::

o, rly?

Sprobal še nisem, bom v kratkem na mobitelovem NeoWLANu. :)

JOKER ::

Še bolje je, da se izogneš iskanju vročih točk, ter posledično plačljivim točkam pa je, da se z notesnikom na net povežeš kar preko telefona.
Verjetno ne boš brskal vso noč, ampak te verjetno zanima določena informacija za katero odsrfaš za kratek čas.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Varnost domačega brezžičnega omrežja

Oddelek: Omrežja in internet
282098 (1597) Yacked2
»

Netgear

Oddelek: Pomoč in nasveti
81132 (1074) butec
»

Nemčija: lastniki morajo zaščititi svoja omrežja Wi-Fi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7116547 (14345) BlueRunner
»

Francija strogo proti piratom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
11414246 (10147) poweroff
»

wlan

Oddelek: Omrežja in internet
222088 (1550) jerneju

Več podobnih tem