Forum » Hlajenje in modifikacije » 12v pc ventilator na 24v ?
12v pc ventilator na 24v ?
rdecaluc ::
Pozdravljeni.
Mene pa zanima kaj bi se zgodilo če bi priklopil 12v (voltni) pc ventilator na 24v adapter.
Izdelujem si hladilno podlogo za prenosnika, pa nikjer doma ne najdem 12v adapterja. Pogledu sm vse od polnilcov za mobi, usega.. pa je vse komi 4.5v do 5.6v.
Potem pa sm najdu adapter, ki gre zraven novoletnih lučk. Ta pa ima 24v.
Torej .. je izvedljivo? Kakšne bi bile posledice?
Lp
Mene pa zanima kaj bi se zgodilo če bi priklopil 12v (voltni) pc ventilator na 24v adapter.
Izdelujem si hladilno podlogo za prenosnika, pa nikjer doma ne najdem 12v adapterja. Pogledu sm vse od polnilcov za mobi, usega.. pa je vse komi 4.5v do 5.6v.
Potem pa sm najdu adapter, ki gre zraven novoletnih lučk. Ta pa ima 24v.
Torej .. je izvedljivo? Kakšne bi bile posledice?
Lp
Est modus in rebus. ,typos
A bi mi lahko kdo povedal kako naj zvežem.. sm gledal na netu pa vsi nekaj omenjajo neke zaporedne vezave, itd..
Rabim to samo za danes, ko bomo imeli lan... potli tud če crkne.
Imam 3x12v ventilatorje. Kako naj jih povežem. Ali naj kr žičke vseh skupaj zmrcvarim na adapter?
Lp
Rabim to samo za danes, ko bomo imeli lan... potli tud če crkne.
Imam 3x12v ventilatorje. Kako naj jih povežem. Ali naj kr žičke vseh skupaj zmrcvarim na adapter?
Lp
Phoebus ::
dva _ENAKA_ lahko _ZAPOREDNO_ vežeš na 24V.
Vezati enega (ali več vzporedno) pa niti ne probaj.
Vezati enega (ali več vzporedno) pa niti ne probaj.
Pozdravljeni.
Sem poskušal vezat zaporedno, vendar se je po nekaj minutah začelo smrdet kot da se topi plastika.. Tako da sem to idejo raje opustil.
Nato sem raje vzel 4.9v adapter od starega erricssona, ki pa začuda poganja 2 ventilatorja pri zadovoljivih vrtljajih.. in dejansko se čuti dokaj dober pretok zraka.
Vse skupaj sem potem zmontiral na desko, to pa še malo ojačal. Zrvtal sem luknje za ventilatorje in vse skupaj povezal.
Prenosnik je sedaj občutno hladnejši. Stalo pa me ni nič.. edino kar je da bi lahko vse skupaj še malenkost polepšal oz. lepše izdelal.. ampak važno da deluje.
Par slikc..
Sem poskušal vezat zaporedno, vendar se je po nekaj minutah začelo smrdet kot da se topi plastika.. Tako da sem to idejo raje opustil.
Nato sem raje vzel 4.9v adapter od starega erricssona, ki pa začuda poganja 2 ventilatorja pri zadovoljivih vrtljajih.. in dejansko se čuti dokaj dober pretok zraka.
Vse skupaj sem potem zmontiral na desko, to pa še malo ojačal. Zrvtal sem luknje za ventilatorje in vse skupaj povezal.
Prenosnik je sedaj občutno hladnejši. Stalo pa me ni nič.. edino kar je da bi lahko vse skupaj še malenkost polepšal oz. lepše izdelal.. ampak važno da deluje.
Par slikc..
hojnikb ::
Drgač maš tud namenske hladilne plošče..
Sicer pa kak to da se ti laptop tak greje?
Sicer pa kak to da se ti laptop tak greje?
#brezpodpisa
Vem da obstajajo za to namenske plošče, vendar pa stanejo 40€+.. kar pa nedam, če res nebo nujno.
Laptop ne vem zakaj se tako greje, sm klical servis, pa da vidm kaj bo.. ker tud meni se ni normalno zdelo.
Stvar je zaenkrat rešena..
Lp
Laptop ne vem zakaj se tako greje, sm klical servis, pa da vidm kaj bo.. ker tud meni se ni normalno zdelo.
Stvar je zaenkrat rešena..
Lp
mmmato ::
Laptopi radi nabirajo prah. Js sm svojga po kakem letu odpru in je bla na hladilniku od proca cela kepa prahu, tko da praktično ni prišlo nič zraka do venta. Odpri pa malo posesaj, bojo potem precej nižje temperature
http://www.turnofftheinternet.com/
Ne grem odpirat, dokler je še garancija. Sicer pa sem videl kako grdo se lahko zabašejo ventilatorji. Za enkrat čaka v škatli da se pošlje.
Lp
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NMT Egreat EG-M31C: stabilno, tiho in hladnoOddelek: Zvok in slika | 4260 (2495) | Bellzmet |
» | Linksys napajalnik / adapter - kje kupiti ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2470 (2336) | Pyr0Beast |
» | Modificiranje zunanjega diskaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 917 (779) | ladoslo |
» | Opozorilo o napajanju ?! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5296 (4205) | Duhec |
» | Kako dati RAM v laptop (prenosnik)Oddelek: Strojna oprema | 5458 (4319) | Pyr0Beast |