Forum » Pomoč in nasveti » Dolzina utp kabla
Dolzina utp kabla
bale ::
Ahoj mene pa zanima ce je ze gdo poskusav povezati dva racunalnika v mrezo a tedva sta bila odaljena 100m.
Ker pa je omejitev utp povezave 100m bi raj mav razpravu v tem preden poskusim to tudi narediti.
A mogoce obstaja se kaksna povezava seveda cenovno ugodna ker se bi ful rad povezav z sosedom.
Poj me pa sam se zanima koliksna dovzina je umejitev pri koksaln-bnc povezavi.
Ker pa je omejitev utp povezave 100m bi raj mav razpravu v tem preden poskusim to tudi narediti.
A mogoce obstaja se kaksna povezava seveda cenovno ugodna ker se bi ful rad povezav z sosedom.
Poj me pa sam se zanima koliksna dovzina je umejitev pri koksaln-bnc povezavi.
tha_man ::
Hehe, jaz sem se ravno prejšnji teden povezal s sosedom. 121m baby Dela s prenosom nekaj čez 6 mega na sekundo, kar je popolnoma enako kot smo dosegli z 10m dolgim kablom v sobi. Napeljali smo pa kar po sredini stolpov za elektriko, pa nič ne moti
Mrežne so neke cheapass za malce čez tri jurje vsaka, switch pa 8 portni od Geniusa ki stane 13 jurjev in se kar sam prilagodi kablu (crossover ali navadni). V mreži so zaenkrat trije računalniki. Kabel je UTP 5e, priključke smo sami nataknili gor po navodilih iz članka na slo-techu (zakon članek!). Verjetno se nam bo pridružil še en sosed ki je oddaljen cca 100m v drugo stran.
Mrežne so neke cheapass za malce čez tri jurje vsaka, switch pa 8 portni od Geniusa ki stane 13 jurjev in se kar sam prilagodi kablu (crossover ali navadni). V mreži so zaenkrat trije računalniki. Kabel je UTP 5e, priključke smo sami nataknili gor po navodilih iz članka na slo-techu (zakon članek!). Verjetno se nam bo pridružil še en sosed ki je oddaljen cca 100m v drugo stran.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | UTP kabel - max- dolžina ?! komu verjet ?Oddelek: Omrežja in internet | 14621 (10406) | Pyr0Beast |
» | omrežje na 70mOddelek: Omrežja in internet | 2451 (1689) | mazy |
» | ADSL + 3 rac v omrezju, kako ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2502 (1973) | klemen338 |
» | Povezava dveh rac.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1332 (1064) | dogkiller |
» | LAN v Sloveniji ? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5146 (4341) | PaJo |