» »

Reklamacija diska?

Reklamacija diska?

Skankulja ::

sicer nisem ravno preprican ce tematika morebiti ne spada bolj pod kaj kupiti a...
par ur nazaj je nehvalezno dvakrat zakasljal ibm ic35(40) in se posloviv (vsaj od mene no...). ze veckrat sem brav o doticnih problemih le teh diskov a se nisem prevec obremenjeval (ces... pri meni vse lepo in prav). ah... vse se vraca. storija je taka: pravkar kopresiram en movie in masina zastrajka, resetiram in ob prvih zvokih diska so me kratkomalo zaboleli lasje... niti ne toliko za sam disk, bol so me skrbeli podatki. na sreco mi je uspelo podatke resit v dosu (sicer je za 10mb file rablo slabih 5 min a...). Ko sem koncno spravil (skoraj) vse podatke na sosedov disk sem disk na novo particiro in formatiro. po novem disk laufa v mejah normale (z razliko 2mb bad sektorjev). glede na to, da se lahko uveljavim garancijo ne mislim odlasat... vprasanje pa je: "garancijo lahko uveljavim, right?!". to, da je samo 2mb bs nima veze, right?!. razmisljam o tem, da bi se z prodajalcem zmenil za doplacilo za nekoliko vecji maxtorjev disk, glede na to da so razlike v ceni bore male (baje so maxtorjevi diski hudo reliable). ma kdo izkusnje z garancijo te vrste (disk je kupljen pri mlacomu)?
Neumen človek se zmede ob slehernem glasu razuma.

andrej ::

za mlacom sicer ne vem, ampak do sedaj sem jaz zamenjal dva diska. Pri obeh sem se potem odlocil za malo vecji model in doplacal razliko... to gre seveda ce se mas garancijo...

Han ::

Nekateri prodajalci, ki so malo bolj poučeni s strani IBM-a, svetujejo stranki, da kar sama doma požene Drive Fitness Test... Svetujem ti, da to storiš sam in se tako na lastne oči prepričaš o stanju diska. Drugače isto proceduro izvede prodajalec/serviser...

Če ti program po formatiranju diska (Erase Disk) ne bo uspel iz rezerve zamenjati slabih sektorjev in bo po ponovnem testu javil napako, si upravičen do novega diska.

Skankulja ::

han se preden sem prebrav tvoj post sem storil ravno to kot si mi sam svetoval... glede na to da je bilo bad sektorjev "samo" 2mb mu je ocitno erase disk pomagal. disk se po samem posegu obnasa kot "nov". zanimivo... vprasanje pa je kako dovgo bo to drzalo? najbrz se bo to poznalo pri sami hitrosti diska ali pac? sicer pa... kot si sam rekel bi na mlacomu naredili isto (nazaj bi dobil isti disk, razen v primeru zamenjave in doplacila - a zaenkrat se ne cutim potrebe). najprej se bom lotil restora (zaspan nism - cajt je - kafe mam.. :)). bom pa porocal o stanju. hvala obema za odgovor.
Neumen človek se zmede ob slehernem glasu razuma.

Justy ::

Skoda casa, ko ibm-ov disk enkrat skrtne, skrtne za vedno.... tud ce ti erase disk zadevo zrihta, ne bo trajalo dolgo................. ko bo....................... naredilo....................................... skrc:D

žvau ::

Sam ne verjet da se ti bo po DFT-ju stanje izboljšalo. Jaz sm mel isti problem z bad sectorji. Nesem disk na servis tam zalaufajo DFT kao popravijo disk in mi ga vrnejo:)) . Disk potem dela OK približno tri tedne, ko se spet pojavijo bad sectorji. Dobim DFT ga zaženem in potem sem mel spet mir približno mesec dni. Ko se bad sectorji spet pojavijo sem ga nesu na servis se zdru na njih ko so bili spet pametni in neki omenjali DF;(( T. Pol pa so mi dali Maxtorja s katerim sem zlo zadovoljen in dela še zdaj.:D

Skankulja ::

tk bom reko... komp. sm zrihto. disk laufa normalno (zaenkrat). pri sami hitrosti se ne pozna (razn pri loadanju windowsov na zacetku mal menca - lahk da mam sam tak obcutek)). uglavnem stvar je taka, da se mi ne da 2 tedna cakat bom pa zagotovo ob prvih znakih kakrsnekoli okvare (spet) takoj poslav disk in zahteval maxtorja (najbrz 60 - btw kk so kaj wd diski?).
Neumen človek se zmede ob slehernem glasu razuma.

gkovac ::

ej... pazi zdej s tem diskom! ko imaš enkrat bad sektorje boljš nikol ne bo !!! tko da bod pameten in deli backup enkrat na teden!
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

gkovac ::

Ej... a DFT deluje tut z drugimi diski??
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

jlpktnst ::

No ko ste ravno pri IBM diskih... :( :( Moj je mrknu po enem tednu odisejade pred 2 tednoma. Nisem pa imel le slabih sektorjev, ampak tudi cele particije zgrižene. Diska vcasih sploh ni zaznalo (bios). Pa lepo po vrsti:
- kupim nov comp., diska ne (mam 40 GB IBM)
- na prvo particijo zacnem instalirat w2k
- sredi instalacije se zacne disk cudno obnasat
- po 20 minutah se ne zgodi nic in resetiram
- diska ne zazna!
- po nekaj obupnih urah bootam linux na disku :)
- sesekljam prvo particijo in nardim iz druge primarno
- instaliram w2k
- vse dela nekaj dni
- sredi dela comp zablokira, se resetira (3x lahko ugibate kaj se je zgodilo) ->
trenutna primarna particija mrtva, mrtva se 20gb particija z vsem ostalim :'(
uhhh... sem se ze vidu obesenega in sesekljanega pa -> na sreco so ostali fotrovi dokumenti od sluzbe
- disk vrnu, jutri naj bi dobu novga (se 1 let ni blo!)

Nauk : NE KUPUJ MADZARSKE ROBE! ;((

Za tiste ko jim ni jasno : Na disku je pisalo made in Hungary...

Trenutno uporablam preostali WD disk, ki je ze dolgo ziv...

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Del diska pokvarjen

Oddelek: Strojna oprema
353707 (2606) k4vz0024
»

Ali mi je crknil disk?

Oddelek: Strojna oprema
51274 (1216) Jackal
»

Mlacom in nov disk!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
141424 (971) |Luka|
»

bad sektorji v >HDD

Oddelek: Pomoč in nasveti
141218 (1059) Thanatos
»

Bad sectorji

Oddelek: Pomoč in nasveti
71459 (1313) Kriko

Več podobnih tem