Forum » Pomoč in nasveti » 55 st. C preveč?
55 st. C preveč?
asvini ::
Pozdravljeni,
Na svojem Starem Thunderbirdu 1333 Mhz uporabljam precej tih ventilator Titan d5b, me pa malo skrbi, če je proc. prevec segret.
Temperatura, ki jo meri plata, znaša takoj ko se mi Win 2000 zazenajo ene 47 st. (pr 2000-ki kr traja kako minuto al pa 2) , po desetih minutah se mi ustali na 51-52, ce pa cpu obremenim pa gre tja do 55-56.
Procesor je seveda nenavit, plata je pa MSI Nforce K7420N, ce ma kdo izkusnje, kake naj bi ble temperatura pr tej plati oziroma novih MSijevih platah, ker je menda dost odvisno od polozaja temp. senzorja.
Hvala za vsako pripombo
PS
Če dvignem FSB na 137, mi temp takoj skoci na 56 st. tko da to raje ne pocnem. Do kolk bi si po vasem mnenju lahko upal iti?
Na svojem Starem Thunderbirdu 1333 Mhz uporabljam precej tih ventilator Titan d5b, me pa malo skrbi, če je proc. prevec segret.
Temperatura, ki jo meri plata, znaša takoj ko se mi Win 2000 zazenajo ene 47 st. (pr 2000-ki kr traja kako minuto al pa 2) , po desetih minutah se mi ustali na 51-52, ce pa cpu obremenim pa gre tja do 55-56.
Procesor je seveda nenavit, plata je pa MSI Nforce K7420N, ce ma kdo izkusnje, kake naj bi ble temperatura pr tej plati oziroma novih MSijevih platah, ker je menda dost odvisno od polozaja temp. senzorja.
Hvala za vsako pripombo
PS
Če dvignem FSB na 137, mi temp takoj skoci na 56 st. tko da to raje ne pocnem. Do kolk bi si po vasem mnenju lahko upal iti?
JLP ::
Ni panike. Če se ne motm ti proci zdržijo do 95 stopin. Tko da dokler maš mn od 70 se pomoje ni za bat.
Live long and prosper!
freejack ::
Kot je rekel, okrog 50 stopinj, je pri nekaterih čist normalna temperatura,.. Ko boš pa presegel zgoraj omenjenih 70, pol pa začni skrbet za hlajenje, čeprav, kar se tisth max stopinj tiče,..jst nebi preizkušal več kot 85.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Zračno hlajenje] Hlajenje Chipseta (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 14265 (8244) | Buldožer |
» | Problem pri navijanju! HELP PLEASE!!Oddelek: Navijanje | 1139 (838) | sirotka |
» | Previsoka temperatura, ali pokvarjena matična?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1853 (1690) | Vlady |
» | XP1700+ na 58° verjetn ni normaln ha?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2443 (1466) | Markoff |
» | BE6-2 laze?Oddelek: Navijanje | 1512 (1377) | Belac |