Forum » Loža » Samodejno zalivanje zelenja oz namakanje
Samodejno zalivanje zelenja oz namakanje
SkIDiver ::
Takole kot je vidno na spodnji slikci imava na polici zloženih nekaj zelišč in začimb, ki jih pridno koristiva in jih je seveda potrebno tudi pridno zalivati. No težava nastane pri zalivanju. Če sva par dni odsotna kar vidno omagaja v poletni vročini.
Sedaj pa uganka. Kako bi rešil zalivanje oz namakanje vsega skupaj na en enostaven in preprost način? Vem, da v Merkurju in podobnih trgovinah dobiš 100 in 1 tehnološko rešitev. Jaz pa bi rad tole rešil na sila enostaven način.
Ena od idej je, da uporabim kozarec od vložene zelenjave in nekaj metrov drobne cevi. Vanj natočim vodo, potopim cevke in jih na drugi strani pritrdim na podstavek tako, da se voda sproti dodaja glede na nivo vode, ki v podstavku pade. Pred tem bi v cevi potegnil še vodo, da vse skupaj deluje na principu vakuma. Seveda bo treba kozarec z vodo postavit na pravo višino. Se pa nekako bojim, da v realnosti stvar ne bo delovala kot v tejle teoriji, zato je vsaka ideja ali nasvet dobrodošel.
Pa še slika police z zelenjem
Sedaj pa uganka. Kako bi rešil zalivanje oz namakanje vsega skupaj na en enostaven in preprost način? Vem, da v Merkurju in podobnih trgovinah dobiš 100 in 1 tehnološko rešitev. Jaz pa bi rad tole rešil na sila enostaven način.
Ena od idej je, da uporabim kozarec od vložene zelenjave in nekaj metrov drobne cevi. Vanj natočim vodo, potopim cevke in jih na drugi strani pritrdim na podstavek tako, da se voda sproti dodaja glede na nivo vode, ki v podstavku pade. Pred tem bi v cevi potegnil še vodo, da vse skupaj deluje na principu vakuma. Seveda bo treba kozarec z vodo postavit na pravo višino. Se pa nekako bojim, da v realnosti stvar ne bo delovala kot v tejle teoriji, zato je vsaka ideja ali nasvet dobrodošel.
Pa še slika police z zelenjem
jini ::
če se ne motim, so včasih poleg rastlinja dajali posodo/kozarec/steklenico z vodo in obe povezali z vezalko za čevlje. podrobnosti ne vem, ker če bi bilo po mojem, ne bi bilo nobene rože v stanovanju.
TESKAn ::
Jaz sem razmišljal, da bi bil mehanizem od kotlička za WC uporabna stvar za tako "napravo", ki bi držala nivo vode.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Aljaz1980 ::
vsekakor poslikaj tvoj izumče bo deloval, ker me zanima kako bo izgledalo, ker si ne predstavljam
mam približno idejo sam tist bi vse rože zgnile :P
mam približno idejo sam tist bi vse rože zgnile :P
Tear_DR0P ::
meni je pomagalo, da sem rože postavil v škaf (lavor po domače) z vodo - so rože zdržale 10 dni
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
Hardstyle ::
Kaj pa če daš poleg kako spužvo? Neke zelene barve se mi zdi da je, v večino to uporabljajo v cvetličarnah.
Balandeque ::
Če maš klimo jo naštimaj na tajmer, da se vsak dan za 15 minut zalaufa. Lonce pa pod izpuh od klime in voila.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.
the chicken was involved - the pig was committed.
Klime nimamo, ker niti ni potrebna. Je blok tako zgrajen, da balkonska ograja zaščiti vdor sonca na steklo. Spustiva še rolo iz bambusa pa je čist OK za preživet tudi v najhujši vročini.
Moram malo raziskat in probat tole idejo, ki sem jo napisal. Nekje sem že videl podoben sistem pa mi ni bilo povsem jasno kako je sploh deloval. če mi uspe bom objavil.
Moram malo raziskat in probat tole idejo, ki sem jo napisal. Nekje sem že videl podoben sistem pa mi ni bilo povsem jasno kako je sploh deloval. če mi uspe bom objavil.
Kron ::
Nekje poiščeš malo pumpico na 220V (iz kakšne namizne fontane), jo postaviš v posodo z vodo, od tod pa potegneš cevke do zelišč.
Za primerno doziranje pa uporabiš digitalno stikalno uro - vtičnico, katero primerno programiraš.
Za primerno doziranje pa uporabiš digitalno stikalno uro - vtičnico, katero primerno programiraš.
=**=C64=**=
Prjatu ::
če se ne motim, so včasih poleg rastlinja dajali posodo/kozarec/steklenico z vodo in obe povezali z vezalko za čevlje.
tole se preizkušeno obnese, plastenka vode in vrvica, pa bo ravnoprav zalito
Something else is controlling me!
Tole s plastenko sem probal v enem kozarcu. Sicer vem, da špila, ker je na isti način sosed zajcem priskrbel vodo skozi cel dan. Težava v mojem primeru pa je, da plastenke nimam kam vtaknit.
Sam sem dodal še cevko premera 3mm pa seveda ni šlo, ker nima od kje potegnit zraka nazaj v plastenko, ker je cevka preozka.
No sedaj sem prišel na podobno idejo kot jo najdemo v WC kotličku samo, da je v primerjavi s tem v mini izvedbi. Moram pa nekje dobit cca 4 do 5mm plastično kroglico.
Sam sem dodal še cevko premera 3mm pa seveda ni šlo, ker nima od kje potegnit zraka nazaj v plastenko, ker je cevka preozka.
No sedaj sem prišel na podobno idejo kot jo najdemo v WC kotličku samo, da je v primerjavi s tem v mini izvedbi. Moram pa nekje dobit cca 4 do 5mm plastično kroglico.
T0RN4D0 ::
Mogoče bi probal dodat agrogel v zemljo pri presajanju. :]
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
PacificBlue ::
Mogoče bi probal dodat agrogel v zemljo pri presajanju. :]
+1
Pa takšna enostavna rešitev je, da zraven postaviš lonec z vodo in konec cunje namočiš v njega drug konec pa zakopaš v v zemljo. Rastlina bo vlekla vlago(vodo) nase.
I’m out.
:3
:3
Avenger ::
Ja itak, agrogel.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Tole s cunjo me je pa tudi že prešinilo samo je zadevščina nerodna k amen. Bom pa poskusil s kako bombažno vrvico, če jo bom kje lahko dobil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SkIDiver ()
tx-z ::
1) Jogurtov lonček pa mičkena luknca spodi, da sproti kaplja v posodo :P (problem bi najbrž bil kr če nardiš premejhno lukno ne kaplja čez, če jep a večja gre pa prehitr)
2) kupš uno električno stikalo k ma timer, nardiš da vsak dan drži pržgan recmo 10minut, gor pa vklopš eno mičkeno črpalko k iz enga lonca črpa vodo v to posodo (mal dražja rešitev, ampak pomojm še zmer pridš pod 30€ skoz)
3) pa še kj tazga :D
2) kupš uno električno stikalo k ma timer, nardiš da vsak dan drži pržgan recmo 10minut, gor pa vklopš eno mičkeno črpalko k iz enga lonca črpa vodo v to posodo (mal dražja rešitev, ampak pomojm še zmer pridš pod 30€ skoz)
3) pa še kj tazga :D
tx-z
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Moj Kickstarter - PlantRay pametni opomnik za zalivanje rastlinOddelek: Znanost in tehnologija | 5947 (4025) | Stikalo |
» | Indiegogo - zalivalnik rastlin (strani: 1 2 3 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 22325 (14626) | Stikalo |
» | Zdrava Voda iz Pipe? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 28229 (25709) | SkIDiver |
» | Pretakanje tekočinOddelek: Loža | 2691 (2367) | dzinks63 |
» | Inšpektorat: Ni dokazov o oporečnosti vode (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 6676 (5170) | BlaY0 |