Forum » Hlajenje in modifikacije » CPU fan error
CPU fan error
svetetko ::
Pozdravljeni!
Pravkar sem zmontiral aftermarket hladilnik na E8500. Z nekaj jebanja mi je uspelo, prižgem računalnik in mi napiše: CPU fan error, press F1 (za naprej al neki tazga). Po pritisku F1 se komp zažene, vse dela normalno. Zaženem orthos, temp se ne dvigne čez 40 stopinj (pri stock kulerju je v minuti narasla čez 50). Asus ai suite mi kaže temp cpu=27 stopinj. ko sem ponovno zagnal računalnik mi je spet pokazal enak error. sem kaj naredil narobe? je potrebno kaj naštimati v biosu ali kaj podobnega? aja, vent od cpuja pa deluje, tudi število obratov se spreminja (sodeč po ai suite ter po oddanem zvoku). vnaprej hvala za pomoč
Pravkar sem zmontiral aftermarket hladilnik na E8500. Z nekaj jebanja mi je uspelo, prižgem računalnik in mi napiše: CPU fan error, press F1 (za naprej al neki tazga). Po pritisku F1 se komp zažene, vse dela normalno. Zaženem orthos, temp se ne dvigne čez 40 stopinj (pri stock kulerju je v minuti narasla čez 50). Asus ai suite mi kaže temp cpu=27 stopinj. ko sem ponovno zagnal računalnik mi je spet pokazal enak error. sem kaj naredil narobe? je potrebno kaj naštimati v biosu ali kaj podobnega? aja, vent od cpuja pa deluje, tudi število obratov se spreminja (sodeč po ai suite ter po oddanem zvoku). vnaprej hvala za pomoč
Baxxxter ::
Vrjetno si priklopil ventilator na kak drug priklop in te pač opozarja da ni fan priklopljen na CPU konektor. Greš v BIOS in daš pod hardware monitor cpu fan: ignored, pa nebo več težil...
svetetko ::
priklopil sem ga na isti priključek, na katerega je bil prej priključen stock kuler. ko sem tretjič ponovno zagnal računalnik pa tega opozorila ni več prikazoval? kaj naj bi to pomenilo?
NoXy ::
Včasih se to zgodi če se ventilator vrti na prenizkih obratih. Ker se ne rabi bol, ker so temperature dovolj nizke.
svecka ::
Ali pa se sploh ne vrti, ker je temperatura prenizka. Tako je bilo pri meni v nekaj primerih.
Kot so že povedali, kriva je nastavitev v biosu, da če se fan ne vrti, začne piskati ali prikazovati opozorila.
Kot so že povedali, kriva je nastavitev v biosu, da če se fan ne vrti, začne piskati ali prikazovati opozorila.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali je ta temeperatura normalna ? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8767 (7586) | Pro_moted |
» | Hlajenje grafične kartice (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 11311 (9963) | joej970 |
» | cpu fan error - Athlon II X4 Quad 620 AM3 2.6 - kaj kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 1962 (1627) | maia |
» | Koliksna je lahko max temperatura plosce in cpuja? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 9032 (6431) | Vuli |
» | Zalman cooler in temperatureOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1305 (1053) | b4ssk1ller |