» »

cpu fan error - Athlon II X4 Quad 620 AM3 2.6 - kaj kupiti?

cpu fan error - Athlon II X4 Quad 620 AM3 2.6 - kaj kupiti?

maia ::

evo, mam Athlon II X4 Quad 620 AM3 2.6 in mi ob zagonu javi cpu fan error, press F1 to resume.

in jest prtisnem F1 in se neki špilam s kompom, ziher kako uro, preden se spomnim, da bi vseeno pogledala v škatlo in vidim, da se ventilator sploh ne vrti !!!

sem seveda takoj ugasnla zadevo - a je to ful hud faux pas?

anyway, valda moram kupit nov heat sink pa fan al kako? kaj mi lahko kdo sugerira katerega? ni treba da je ultra fancy - tale je bil pač stock kuler in je zdržal 10 mesecev. pa delal je super dokler je - tud na prime95 je blo nekih 40 stopinj. skratka predlog rabim za nekaj kar majo naši grosisti na zalogi, pa da pač paše gor?

hvala!
maja.

zee ::

Morda je potrebno samo posesati prah iz hladilnih reber in ventilatorja.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

maia ::

sem ze posesala! ne vrti se, samo tko trza na ne vem 3 sekunde, kot da se hoce zagnat, ampak ne more.

Blinder ::

Kaj pa garancija? Če imaš to 10 mescev...
Mogoče imaš v biosu kašen variable fan speed enablan, pa ti ugasne ventilator ko procesor počiva? Samo če ti je kar nek dan začelo javljat tale fan error pol verjetno ni to to.
Mogoče bi treba samo podmazat ventilator z oljem?
Če boš iskala nov ventilator najdi takega, da boš na njemu še vedno imela variable fan speed, da se ti ne bo cel čas ventilator drl na maksimalni hitrosti.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Xserces ::

PWM ventilator ;)
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

maia ::

glede garancije ne vem, valda majo procesorji tri leta, ampak mi ni jasno če to velja tud za stock cooler al kako? v vsakem primeru pa - glede na to, da je bil procesor kupljen v VB, trenutno pa sem v slo - bi raje plačala 20 evrov al neki in ne komplicirala z garancijo?
pwm je že vredu, samo če bi mi kdo lahko povedal model na primer?

69charger ::

Stran vzemi ventilator z hlajenja pa kupi nov PWM ventilator in ga pritrdi gor. Samo glej da bo imel dovolj obratov za hlajenje pri obremenitvah(2000-3000 obratov).

maia ::

OK, se pravi stock cooler pustim, kupim samo nov ventilator? kaj ve morda kdo koliko mm paše gor? (ne, ne najdem geotrikotnika.. zajebavam, samo nimam kompa tu, pa bi si rada narocila ventilator zdej, da ko pridem tja ga ze mam) po spominu je mogoče 92, samo nisem ziher, zgooglat pa nisem uspela? pa a je 3 al 4 pinski, moram to kej pazit? plato mam ASUS M4A785TD-V EVO.

drugo vprašanje pa je tole: kako učinkovit je sam heatsink brez delujočega ventilatorja? se pravi ali je zaganjanje mašine brez ventilatorja čisti death wish, al je to dost sprejemljivo, če je samo za malo surfanja ipd.

edit: OK, 4 pinski seveda, če je PWM. se opravičujem za noobijevstvo!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: maia ()

mihco ::

Ne zajebavaj se z novim ventilatorjem ce imas stock cooler.Te stvari se dobesedno mecejo za tabo...sem preprican da lahko dobis novi stock cooler za 5-10EUR. Malo pobrskaj po bolhi ali oddaj oglas med male oglase. 2moznost: kupi cenejsi aftermarket heatsink...tudi najcenejsi bo boljsi kot stock in dobijo se ze od 20eur naprej. Sam ventilator, ki bo primeren za stock hladilnik bo najtezje najti.

connel ::

Hladilnik za procesor bi kupoval na bolhi, daj no,... Za malce več kot 27EUR dobiš novega, recimo http://www.mimovrste.com/artikel/220002...

Za celih 14EUR tole:
http://www.mimovrste.com/artikel/220002...

Tale zadnji mi, kljub zelo nizki ceni sploh ne deluje slab, + 6 let garancije,...

mihco ::

glede na to da rabi pac novi cooler in ker je dovolj stock je EDINO pametno kupit na bolhi za 5 eurica in verjetno dobis kje kakega v svoji blizini...ce pa si pametnjakovic pa lahko das 27EUR + postnina in efekt bo isti.

maia ::

ma ok, glede na to da v bistvu ne rabim novega coolerja, ampak samo ventilator, potem če kupujem nov hladilnik valda ne bom stock coolerja še enkrat kupvala. grem pač eno stopnjo gor. poleg tega stock coolerja sploh ni lahko najt!

se pravi googlam pwm in am3, pa bi moral pasat ne?
smem npr. tole (mora bit iz vb!): klik

ok, torej samo če mi še kdo odgovori glede tranzicijskega obdobja: a lahko zaganjam mašino za manj naporno uporabo, al raj sploh ne? sem mela nek temp monitor, ampak zdej mam linux, tu pa mi ni ratal pogruntat kako naštimam. tako da ne morem enostavno spremljat temperature. tako da rabim nasvet od nekoga ki se spozna - koliko razlike naredi ventilator?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: maia ()

mihco ::

maia je izjavil:

koliko razlike naredi ventilator?

PRECEJ...ne priporocam uporabe brez venta. Sicer ima vsak procesor zascito, ki se aktivira preko biosa in ti ob pregrevanju samodejno ugasne racunalnik.

Tudi stock hladilnike se dobi bp in ne vidim razloga zakaj bi kupovala karkoli boljsega ce ni nobenega namena(ali potrebe) navijat...http://www.agt.si/racunalniska-oprema/z... ali http://www.agt.si/racunalniska-oprema/z...

mora biti iz VB?? WTF? nisi rekla da si v slo? Ce si pa v vb pa koristi garancijo :S Ce ti je pa do zapravljenje denarja bo dober CISTO VSAK aftermarket cooler.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihco ()

maia ::

jao, ok zdej sem v vb spet. komp dela, ostale ventilatorje sem dala na high in cpu temp mam med 45 in 55 ob laganem surfanju. to je valda ok?

zdej vidim, da je ventilator 70 mm, kar je precejšen drek. ker 70mm z pwm najdem samo v zda. tako da zdej gledam dve opciji:

1: 70->80mm adapter npr.tale plus 80mm ventilator npr. tale

al pa

2: cel nov hladilnik, npr tale

seveda bi rajše samo ventilator menjala, ker za hladilnik je tle treba matično vun jemat pa vse... kaj je ta ideja z adapterjem sprejemljiva za na cpu?

69charger ::

Kupiš nov aftermarket hladilnik,sem kupil poceni Akasa cooler za 15EUR in hladi še bolje kot stock.

dmk ::

priporočam scythe katana 3 hladilnik. tudi poceni in ima pwm ventilator tako da ga lahko naštimaš da dela čisto potiho
i7-860@stock|Scythe|4GB|4670|1TB+80GB-SSD|P55-UD2|Scythe-650W
HP-30"|Creative-700W|3Dconnexion|WIN7-64|multimedia|3D-CAD-CAE
T2-100/10.............there's no home like 192.0.2.299.........

maia ::

ma dobro, zakaj noben ne navija za samo ventilator zamenjat? kot sem omenla je stock cooler pri prime95 na full load mel 43 stopinje, to je valda super al kako? škoda mi je zjebat stik, če pa samo ventilator štrajka?

ampak zdej je še en problem.. namreč od blizu sem šla gledat ta ventilator in sploh ni videt kako je pritrjen!? nič nima luknjic pa šraufkov sploh!? zgleda tako kot tale na desni. to je drek, ne?

particle ::

Ni drek. Ima vijak na vsakem kotu?
Drugače pa kupi nov cel hladilnik, ima verjetno že vnaprej nanešeno termalno pasto, tako da staro samo očistiš iz cpu-ja.

maia ::

ja sam nima vijakov! sej se vidi na sliki, sploh nima nič?

ok, zdej gledam tole Zalman CNPS10X-Performa sam je treba s spodnje strani plate pritrdit nek mehanizem..

al pa tale Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev2 mogoče. kake ideje?

TOP ::

Novi hladilniki nimajo nameščene termalne paste,nanesit jo moraš sam.Če izbiraš med tema dvema definitivno Zalman,ker AC Freezer je ena velika žalost.Najbolj enostavno montažo majo Thermalright extreme 120,spodaj daš ploščiso od zgoraj maš ploščico in 4 vijake z vzmetjo in se zategnejo do omejitve jih ne moreš preforcirat.

maia ::

OK, sem naročila Zalmana ipak. Računam, da montiranje s ploščico na spodnji strani mogoče le ni tako slaba ideja, če to pomeni npr. boljši stik in pa manj krivljenja plate. Tako da bom pač razstavla mašino...

Hvala za pomoč, pa upam, da bo še komu pomagala informacija, da na teh athlon ii x4 stock cooelrjih ne morš odstrant ventilatorja!

m.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri Tih Ventilator???

Oddelek: Pomoč in nasveti
223860 (3229) Tydek
»

Izbira CPU Coolerja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
353633 (2444) Seba22
»

CPU cooler vedno vrti na polno

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
171275 (1148) axee
»

Rabim hlajenje? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
11421267 (19710) Xserces
»

Rad bi utišal računalnik

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
483580 (2604) jcb

Več podobnih tem