» »

HP prenosnik- USB težava

HP prenosnik- USB težava

T-Majo ::

Imam HP Elitebooka 8730w. Kar naenkrat mi več noče preko USB vodila zaznati stvari. Dela edino USB kjuček. Tudi, če ni nič prikljopljen skozi javlja, da USB vodilo ne zazna naprave. Probal sem naložiti nove chipset driverje vendar je napaka enaka. Edina možnost je še, da nanovo naložim OS. Gre pa za Windows Vista Ultimate 64 bit.

Velike težave imam tud z videon. Zelo dolga mi ga odpira, in ko ga hočem previjat, ponavadi računalnik melje 20s ali zmrzne.

Pomoč, prosim.

popster ::

ulozi boot cd ubuntu preveri ce dela tam
potem pomeni da mas sofftwerski problem, hp software pac ni godlike

T-Majo ::

Samo čudno je, da mi bere USB kjuček.

T-Majo ::

Je imel kdo podobne težave? Razmišljam, da bi naložil Win7.

Duhec ::

In katere so te stvari, ki ti jih ne zazna preko USBja ?
Imaš v device managerju kak rumen vprašaj pred neznano napravo ?

T-Majo ::

Ja imam rumeno, ne zazna mi miške (poiskusil dve) in fotoaparata preko USB kabla. Kot pravi mi skozi več meče USB device is not recognized.

T-Majo ::

Zdaj sem ugotovil nekaj. Elektriko dobi miška- gori lučka na mišku, prav tako jo dobi USB, tudi polni mi navigacijo preko USB. Podatki pa konec.

Začel sem nalagiti WIN7, pa mi tudi tam ni delovala (začetni screen, ko bootaš, v katerem zbereš jezik itd.). Niti v HPjevem BIOSu ne dela, čeprav tuch pad miška dela tam.

Torej kaj je narobe? Mislim, da tukaj ne gre za software težavo?

Pyr0Beast ::

software.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

T-Majo ::

HP EliteBook 8730w Mobile Workstation - USB Device Not Recognized
Issue
The connection of a USB device is detected by the operating system, but it is not recognized. The Microsoft Windows tray may display an icon signifying the presence of the device, but it is not recognition.
Solution
The pursuit of a correct and updated driver installation for the USB device should occur first. Support from the USB device vendor should also be sought out first.
Check the cable length. Some USB devices include long or inferior quality cables. Cables can cause inconsistent connection to the notebook, and lead to the described issue.
If a different or shorter cable fails to resolve the issue or is not an option to test, obtain a USB hub that is actively powered (has its own power adapter and cord). Some USB devices are operating with greater consistency when more power is supplied than the USB specification requires. The USB bus internal to the notebook may not be able to supply this amount of power, especially if multiple USB devices are in use.


Tudi v tole dvomim.

T-Majo ::

 Elitebook

Elitebook



Še priložim sliko. Naložil sem zadnje driverje iz HP strani in Intel strani. Ni efekta.

Torej imam samo jaz takšen problem?

Težavo rešil z update/flash biosa. Hvala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: T-Majo ()

T-Majo ::

Ok. Težava je bila odpravljen z flashom BIOSA. Dela sedaj brez problemov. Tudi video z Windows 7 dela odlično.

Me je pa vedno bolj začelo motiti zapiranje pokrova. Namreč gre na trdo in se ne zapre dobro. Naj bi bila serijska napaka teh Elitebookov. Se splača to nesti na servis? Glede na to, da je 3 leta garancije, a je to mednarodna garancija? To lahko nesem na kateri koli pooblaščeni HP servis? Se spoh izplača? Da ne bom čakal cca. 3 tedne, pa mi bodo istega vrnili? Sedaj imam slučajno čas, ker grem na morje.

Šimpanz ::

Kolega je imel isti problem z zapiranjem pokrova. Na servisu so mu zamenjali LCD ekran in plastični okrov pri tipkovnici. Nesi na servis pa bojo zamenjali.

dj71 ::

Danes sem probal naložiti win7 ultimate na 8730w in pojavila se mi je težava. Zbrisal sem vse particije in disk ponovno razdelil, kar pomeni da je šla roba od HP-ja po gobe. Ampak s tem nimam težav. Po opravljeni inštalaciji, ko se mi zresetira in ponovno zažene da bi zaključil inštalacijo se sicer pojavi napis da bo nadaljeval z ištalacijo vendar se v zelo kratkem času izklopi monitor (dobesedno izklopi s tem mislim da ugasne). Nato pa se nič ne zgodi, sem ga pustil cca. 15 min in ko sem se vrnil je bila še vedno tema. Po prisilnem izklopu in ponovnem zagonu mi seveda ponudi varni zagon... V primeru izbire varnega zagona me opozori da se inštalacija ne more zaključiti v varnem zagonu in zahteva ponovni zagon v normalnem načinu.
Zaženem ga normalno da poskusi žaklučiti z inštalacijo in zadeva se ponovi, ugasne ekran in nič se ne zgodi.
Ima kdo kakšno idejo oz. je imel kdo izmed vas isto težavo in mu jo je uspelo rešit?
Za pomoč se vam v naprej zahvaljujem.
Ups...ni ravno prava tema ampak pomoč bi mi prišla vseeno prav :)
Štromar

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dj71 ()

jlpktnst ::

Noro, drivers? Dokaj odštekana napaka ja :)

Sem imel na 8530p tudi en kup problemov pa so vse lepo poštimal. Na koncu sem imel nekaj časa celo nadomestni pc hah. Mene pa bolj zanima kako izgleda "upgrade" win vista 32->64? Verjetno poradira disk a? Poleg so seveda vsi dvdji samo nisem še tega počel.

Glede black screena, misliš da je možno da so kakšne nastavitve v biosu?

edit: Če imaš support pa itak tudi njim zateži, majo na netu razne forume pa tudi live asist.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jlpktnst ()

dj71 ::

Saj ne morem verjet. Zdaj pa tako, če verjamete al pa ne očitno je bil problem ker laptopa nisem imel priklopljenega na električno omrežje. Prenosnik sem dobil z napolnjeno baterijo ter poskušal parkrat naložit Win7 in mi ni nikakor ratal. Ker sem po nakaj poskusih izpraznil baterijo sem naslednji dan dobil polnilec in zadevo ponovil na čisto enak način. Rezultat je bil, da se je inštalacija normalno zaključila.
Adijo pamet ampak mi še zdaj ni jasno, da bi bil to lahko vzrok za moj problem. Hahahahahahahaha
Očitno je to to. Zdaj zadeva deluje BP :))
Štromar


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB ključ NE dela !

Oddelek: Pomoč in nasveti
123650 (3411) Lukael
»

usb device not recognized

Oddelek: Strojna oprema
143136 (1606) RutS
»

Avtoradio

Oddelek: Na cesti
91552 (1229) primozzzz
»

USB Device not recognized

Oddelek: Strojna oprema
143687 (2307) Shegevara
»

Zunanji trdi disk ni zaznan

Oddelek: Pomoč in nasveti
112520 (2342) ModriN96

Več podobnih tem