Forum » Strojna oprema » USB Device not recognized
USB Device not recognized
_ScOrPiO_ ::
Pozdravljeni,
Imam problem, ki mi ga nikakor ne uspe rešiti
Nabavil sem namreč novo strojno opremo, ki pa je nikakor ne zazna. Ko priklopim USB mi namreč napiše naslednje:
One of the USB devices attached to this computer has malfunctioned, and Windows does not recognized it.
For assistance in solving this problem, click this message.
Na žalost pa mi ta Microsoftov assistance ni nič kaj pomagal
Je že mel kdo kake podobne težave ali pa mogoče kdo ve kako to rešiti? Prodajalec namreč trdi da bi moral računalnik sam zaznati gonilnike iz CD-ja, meni pa niti ne zažene čarovnika. Če ga zaženem ročno ali preverim gonilnike pa mi gonilnikov iz CD-ja sploh ne najde...piše pa Unknown Device.
Prosim za pomoč, ker mi je kar nujno
lp
Imam problem, ki mi ga nikakor ne uspe rešiti
Nabavil sem namreč novo strojno opremo, ki pa je nikakor ne zazna. Ko priklopim USB mi namreč napiše naslednje:
One of the USB devices attached to this computer has malfunctioned, and Windows does not recognized it.
For assistance in solving this problem, click this message.
Na žalost pa mi ta Microsoftov assistance ni nič kaj pomagal
Je že mel kdo kake podobne težave ali pa mogoče kdo ve kako to rešiti? Prodajalec namreč trdi da bi moral računalnik sam zaznati gonilnike iz CD-ja, meni pa niti ne zažene čarovnika. Če ga zaženem ročno ali preverim gonilnike pa mi gonilnikov iz CD-ja sploh ne najde...piše pa Unknown Device.
Prosim za pomoč, ker mi je kar nujno
lp
jrtjtejtt ::
jst sm pred kratkim kupil zunanji usb disk in mi ga ni prepoznal. je isto pisal na škatli, da je treba sam priklopit pa bo računalnik vse prepoznal in driverje naložu. pa ni šlo. Najprej poglej če maš driverje za usb vredu. v device managerju najdeš to-usb controllers. če je kej narobe jih odstrani pa ponovno naloži. Men na žalost ni nč pomagal tko da sm na koncu ponovno moral naložit XP. pol je pa vse štimal
WarpedGone ::
Men se tole pojavlja na enem USB Flash disku. Če ga mal na hitr vštekam vedno javi to napako. Po nekaj poskusih z različnimi hitrosti in "attack angle" ponavad stvar začne delat. Dokler ga pustim na miru, če se mal premakne v vtiču zopet crkne.
Zbogom in hvala za vse ribe
_ScOrPiO_ ::
zdaj mi je končno uspelo inštalirati USB driver, rezalnika pa še vedno nikakor ne zazna
tudi če inštaliram driver iz CD-ja ne gre, le naloži ga na comp.
Si samo Re-inštaliral XP-je ali si formatiral disk?
zgleda da res ne bo druge rešitve...
lp
tudi če inštaliram driver iz CD-ja ne gre, le naloži ga na comp.
Si samo Re-inštaliral XP-je ali si formatiral disk?
zgleda da res ne bo druge rešitve...
lp
neres ::
Meni se isto dogaja ampak samo na enem od USB vhodov, neodvisno od naprave ki jo priklopim.
Oziroma če priklopim miško mi vrže to sporočilo, za kaj drugega (skener, DVB-T tuner..) pa se ne zgodi nič, kot da tega sploh ne bi priklopil.
Elektrika je, ker lučka na miški sveti.
Oziroma če priklopim miško mi vrže to sporočilo, za kaj drugega (skener, DVB-T tuner..) pa se ne zgodi nič, kot da tega sploh ne bi priklopil.
Elektrika je, ker lučka na miški sveti.
TEDY ::
Če pride do take napake, je ponavadi že nekaj narobe s samo napravo, probaj v drugem računalniku, drugače pa nesi na garancijo.
neres ::
Najbrž si narobe razumel. USB vhod je na matični. Naprave delujejo na vseh razen na tem enem vhodu.
TEDY ::
Ne ne, to sem napisal _ScOrPiO_.
Ponavad je taka napaka, če data linije ne "delujejo" vredu (ni stika, itd.)
Ponavad je taka napaka, če data linije ne "delujejo" vredu (ni stika, itd.)
Shegevara ::
Oprostite za ponovno načeto temo ampak ta problem me žre, da se nemorem vzdržat.
Že nekaj časa nazaj so mi na MB Asus p5b odpovedali(ni nujno) vsi USB vhodi in mi za vsako USB napravo napiše USB device not recognised
Imam windows XP SP3
Inštaliral sem vse nove driverje. Ampak mi ni pustilo inštalirat USB 2.0 driverjev iz CD matične ker naj bi jih baje že imel.
Ko v device managerju pogledam kaj je narobe napiše da nimam nameščenih gonilnikov Datum nameščenega gonilnika je 1.7.2001
Noben USB vhod mi ne dela.
Na uradni strani ASUS sem gledal za pravimi driverji a neuspešno
Ima kdo kak nasvet?
Že nekaj časa nazaj so mi na MB Asus p5b odpovedali(ni nujno) vsi USB vhodi in mi za vsako USB napravo napiše USB device not recognised
Imam windows XP SP3
Inštaliral sem vse nove driverje. Ampak mi ni pustilo inštalirat USB 2.0 driverjev iz CD matične ker naj bi jih baje že imel.
Ko v device managerju pogledam kaj je narobe napiše da nimam nameščenih gonilnikov Datum nameščenega gonilnika je 1.7.2001
Noben USB vhod mi ne dela.
Na uradni strani ASUS sem gledal za pravimi driverji a neuspešno
Ima kdo kak nasvet?
solatko ::
Reinstal gonilnike, pri XP-jih so gonilniki za USB zanič ali pa jih hitro podre kak drug program, na visti in w7 teh problemov ni. USB naprave so na SP1 delale brez problema, ko pa je prišel SP2 pa so se pričele težave (takrat je prišla tudi Vista in sumim na MS podporo). Pojdi v device manager in odstrani vse gonilnike na USB, potem pa daj zaznaj nove naprave in bodo windowsi naložili gonilnike še enkrat, zahtevan bo reset in potem ti bo nekaj časa delovalo b.p.. Ker sem ogromno rabil za delo prav USB priklope in se mi ni to dalo delat vsak teden, sem si kupil PCI-USB 4+1 kartico, ta ima svoj gonilnik in ni bilo več problemov.
Shegevara ::
Ni delovalo.
To da sem zbrisal gonilnike za vse možne usb porte mi zdaj še zaznalo ni ko sem dal usb v računalnik. Prej sem vsaj dobil informacijo, da je nekaj narobe.
Potem sem se lotil reinstaliranja SP 3 in še vedno ne dela.
To da sem zbrisal gonilnike za vse možne usb porte mi zdaj še zaznalo ni ko sem dal usb v računalnik. Prej sem vsaj dobil informacijo, da je nekaj narobe.
Potem sem se lotil reinstaliranja SP 3 in še vedno ne dela.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z USB 2.0 porti pod Windows XP SP3 (Asrock „mamaplata“)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1371 (1292) | Barbarpapa2 |
» | usb device not recognizedOddelek: Strojna oprema | 3142 (1612) | RutS |
» | usb vhodOddelek: Pomoč in nasveti | 860 (746) | simone |
» | HP prenosnik- USB težavaOddelek: Strojna oprema | 2151 (1763) | dj71 |
» | laptop zunanje tipkovnice ne zaznaOddelek: Pomoč in nasveti | 1907 (1719) | xlarge |