Forum » Omrežja in internet » nepovezljivost z wifi
nepovezljivost z wifi
karafeka ::
Zdravo
Imam Linksys WRT54GL (Tomato Version 1.25, prej sem imel dd-wrt pa sem imel isti problem) ter prenosnik Fujitsu esprimo D (atheros ar5007eg wifi kartica) z windows xp.
Problem je sledeč:
ne morem se povezati na router preko wifi-ja. Najde omrežje, ko pa se želim povezati, se noče (čaka na odgovor omrežja). Zanimivo pa je, če ga prej prikopim na kabel (na isti router) se mi normalno poveže, kabel potem izklopim in na prenosniku vklopim wifi in potem začuda najde omrežje in se normalno poveže.
Na routerju imam nastavljeno wireless filter, ki omogoča povezavo samo s prenosnikom na podlagi mac adrese, ampak to ni vzrok temu, prav tako imam nastavljen static dhcp, za vse računalnike, kar tudi ne bi smelo biti vzrok. Imam občutek, da sploh ne najde omrežja (čeprav mi ga prikaže v xp-jih), ker moč signala je vedno ista, pa če sem v ali iz bajte.
Kakšen predlog v čem bi lahko bil problem ?
EDIT:
če deaktiviram broadcast v newtork-->basic->Wireless, shranim in aktiviram nazaj ter shranim, mi najde omrežje in se normalno poveže. Zakaj to ?
Nastavitve:
Imam Linksys WRT54GL (Tomato Version 1.25, prej sem imel dd-wrt pa sem imel isti problem) ter prenosnik Fujitsu esprimo D (atheros ar5007eg wifi kartica) z windows xp.
Problem je sledeč:
ne morem se povezati na router preko wifi-ja. Najde omrežje, ko pa se želim povezati, se noče (čaka na odgovor omrežja). Zanimivo pa je, če ga prej prikopim na kabel (na isti router) se mi normalno poveže, kabel potem izklopim in na prenosniku vklopim wifi in potem začuda najde omrežje in se normalno poveže.
Na routerju imam nastavljeno wireless filter, ki omogoča povezavo samo s prenosnikom na podlagi mac adrese, ampak to ni vzrok temu, prav tako imam nastavljen static dhcp, za vse računalnike, kar tudi ne bi smelo biti vzrok. Imam občutek, da sploh ne najde omrežja (čeprav mi ga prikaže v xp-jih), ker moč signala je vedno ista, pa če sem v ali iz bajte.
Kakšen predlog v čem bi lahko bil problem ?
EDIT:
če deaktiviram broadcast v newtork-->basic->Wireless, shranim in aktiviram nazaj ter shranim, mi najde omrežje in se normalno poveže. Zakaj to ?
Nastavitve:
- spremenil: karafeka ()
jan01 ::
Pa si po uspešnem flashanju naredil hard reset? ->začni tiščati reset, tišči 30s, izklopni elektriko za 30s(še vedno neprestano tišči), priklopni nazaj in po 30s prenehaj tiščati(prej ves čas tišči)
Pa zloadej najnovejšo verzijo gonilnikov http://www.atheros.cz
Pa zloadej najnovejšo verzijo gonilnikov http://www.atheros.cz
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | dd-wrt firmware (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 21427 (5120) | mtosev |
» | wifi ne dela, dd-wrt (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4775 (4277) | BorutK-73 |
» | Samodejna zaznava brezžičnih omrežij na laptopu.Oddelek: Pomoč in nasveti | 786 (655) | KTr1sk |
» | Kako določiti količino linijeOddelek: Omrežja in internet | 1325 (1035) | jan01 |
» | Windows vista in wireles routerOddelek: Omrežja in internet | 1269 (1090) | 5er--> |