» »

Lahko PC deluje samo in izključno preko prenosnega Hard Driva?

Lahko PC deluje samo in izključno preko prenosnega Hard Driva?

Brüno ::

Živijo,

sem nov na forumu, in ne vem če ta tema že obstaja, ampak med 3165 stranmi, se mi samo za ta podatek zares ne da iskat, zato računam na vas, računalničarje, ki vam je to področje kristalno jasno.
Zanima me, ali je možno, da odstranim iz svojega računalnika vgrajeni trdi disk in računalnik poganjam s prenosnim diskom MyBook?
  • spremenil: Brüno ()

jest10 ::

Lahko

BaRtMaN ::

@Brüno: Zadeva deluje, vendar je odvisno od operacijskega sistema. Vsekakor je priporočljivo, da sistem na novo namestiš na takšno konfiguracijo, kakršno nameravaš uporabljati. Sam sem pri zamenjavi diska v prenosniku ugotovil, da se Linux (distribucija Ubuntu) brez problema zažene preko USB priklopa, Windows XP pa riknejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Adrijan0 ()

krneki0001 ::

bartman, winxp, win2003 in vista lepo tečejo kot livecd. Poganjaš jih lahko iz cd-ja, dvd-ja ali usb ključka.

zzokyy ::

mora delati (windows in linux). Inštaliraš ga po enakem postopku, kot z vgrajenim diskom. sem že sam poskušal in dela brez problema. potem ga lahko vklopiš v katerikoli računalnik in potem bootat z prenosnega diska. samo je problem potem z driverji, drugo pa dela

BaRtMaN ::

nebivedu: Jaz sem Win in Lin namestil na disk, ko je bil še priklopljen prek IDE vmesnika. Po priklopu istega diska z IDE na USB adapterjem Winsi niso več sodelovali.

krneki0001 ::

Ponovno jih inštaliraj, pa bo delovalo. Pač sistem ni prenosljiv na tak način.

jan01 ::

Bi delovalo, če bi pred spremembo lepo popravil v registru katere driver naj windows uporabi za disk...

opeter ::

Mac in Linux preverjeno deluje.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

333333 ::

Bi delovalo, če bi pred spremembo lepo popravil v registru katere driver naj windows uporabi za disk...

V registru? Lahko malo bolj podrobno opišeš to.
Spiritual

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ne morem odpreti diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
133686 (3068) rockrose
»

Windows Server 2008 za srednje izkušenega uporabnika? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1037776 (5154) Jst
»

Windowsi ne prepoznajo flasha

111104 (959) solatko
»

winsi ne prepoznajo več zunanjega diska

62202 (2073) klemen1
»

Tweak-anje xp (strani: 1 2 )