Forum » Operacijski sistemi » Ping pri Crome/IE8/FF - nič jasno!!
Ping pri Crome/IE8/FF - nič jasno!!
OZZY ::
Naletel sem na zanimivo situacijo glede pinga pri uporabi crome ali pa ie8/ff. PA ne spraševat s katerim programom sem to ugotavljal, ker jih je blo več za potrditev rezultatov. Imam pa optiko od siola.
Če uporabljam crome mi ping pade iz 15ms na 2-3ms za slo strežnike. Dovolj je, da je omenjeni brskljalnik odprt in ping pade. Če crome ni aktiven se ping poveča.
Razlika je opazna ne glede na to katere strani ali strežnike pingam. Če npr. pingam tuje je rezultat z cromom za 10-12ms boljši (npr. IE8 50ms, crome 38-40ms).
NIsem pa testiral samo pinga ampak sem uporabljal tudi traceroute programe, ki so pokazali nižje rezltate dostopov do strežnikov z odprtim cromom.
Ne vem, da bi katera možnost od WIN okolja vplivala na to. Mogoče tud kak servis?? Vsekakor pa ne razumem kako bi lahko brskljalnik vplival na ping.
Mnenja??
Če uporabljam crome mi ping pade iz 15ms na 2-3ms za slo strežnike. Dovolj je, da je omenjeni brskljalnik odprt in ping pade. Če crome ni aktiven se ping poveča.
Razlika je opazna ne glede na to katere strani ali strežnike pingam. Če npr. pingam tuje je rezultat z cromom za 10-12ms boljši (npr. IE8 50ms, crome 38-40ms).
NIsem pa testiral samo pinga ampak sem uporabljal tudi traceroute programe, ki so pokazali nižje rezltate dostopov do strežnikov z odprtim cromom.
Ne vem, da bi katera možnost od WIN okolja vplivala na to. Mogoče tud kak servis?? Vsekakor pa ne razumem kako bi lahko brskljalnik vplival na ping.
Mnenja??
Go with the flow.
- spremenil: OZZY ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Večsekundno odpiranje spletnih straniOddelek: Omrežja in internet | 2857 (2128) | SeMiNeSanja |
» | Chrome: nova beta, hitrejši pogon za Java Script, napoved nove podobe (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 25272 (22636) | MrStein |
» | OpenDNS na vrhuncu priljubljenostiOddelek: Novice / Omrežja / internet | 5121 (3611) | MP002 |
» | Google bo posodobil IE6 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 9107 (7084) | Lonsarg |
» | Slovenija: Firefox prevzel vodstvo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 19429 (13444) | poweroff |