Forum » Šola » Statika
Statika
edinA ::
Lep pozdrav!
Imam problem - nalogo iz statike - ki je nekako ne znam rešiti. Vesela bi bila kakršnekoli pomoči!
- prvi dve točki mislim da imam pravilno rešeni, zanima me glede diagramov - kako je z momenti, prečnimi in osnimi silami od tam naprej kjer se konča obtežba q - torej od točke B do C? (do tam kjer je točkovna sila 100kN)
- rešila sem jo tako, da mi na koncu pride sila v poševni palici v spodnjem levem kotu (ki povezuje oba prijemališča paličja) enaka 0..je to možno? =)
Ekstremno hvaležna bom vsakomur ki je pripravljen pomagat!
Hvala in lep dan vam želim :)
Imam problem - nalogo iz statike - ki je nekako ne znam rešiti. Vesela bi bila kakršnekoli pomoči!
- prvi dve točki mislim da imam pravilno rešeni, zanima me glede diagramov - kako je z momenti, prečnimi in osnimi silami od tam naprej kjer se konča obtežba q - torej od točke B do C? (do tam kjer je točkovna sila 100kN)
- rešila sem jo tako, da mi na koncu pride sila v poševni palici v spodnjem levem kotu (ki povezuje oba prijemališča paličja) enaka 0..je to možno? =)
Ekstremno hvaležna bom vsakomur ki je pripravljen pomagat!
Hvala in lep dan vam želim :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Matematika - pomoč (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 26822 (23397) | daisy22 |
» | NMT Egreat EG-M31C: stabilno, tiho in hladnoOddelek: Zvok in slika | 4265 (2500) | Bellzmet |
» | Panoramska slika tropske plaže (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13107 (10311) | gzibret |
» | Nasvet pri nakupu projektorja in platna na podlagi slik in opisa prostora (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11938 (10766) | urosbe |
» | Test MSI GX720X - prenosnik najvišjega razreda by M-XXXXOddelek: Strojna oprema | 3940 (3337) | IVo |