» »

Panoramska slika tropske plaže

Panoramska slika tropske plaže

1
2
»

Valvoline ::

P.S razlika med tropsko plažo in mediteransko ??
Tja so palme,tu so smrekce in olive :) Pesek je tu in tam. :)

delfinus ::

Razlike:
konkretno primerjava Hrvaska vs. Malezija

- kolicina ljudi na plazah znatno manjsa
- morje znatno cistejse,
- morje enormno bolj zivo
- znatno cenejse za isti rang akomodejsnov
- za isto ceno kot bi placal na HR akomodejsn, bi v Maleziji dobil ze luksuzni apartma
- cenejsa hrana in pijaca
- prijaznejsi domacini
- ni problemov z zastoji na cestah
- veliko boljsa infrastruktura (avtoceste)
- internet na vsakem koraku (ce ga rabis sploh na dopustu, ponavadi js se to izklopim)
- mir in umirjenost
- ni zivcnih in arogantnih kelnarjev
- pestrost kulturnega dogajanja
- pisana druscina popotnikov s celega sveta
- poceni bencin
- ...

Tko si napisal tale post bi skoraj reku da si upokojenec :) Pa sej na hrvaškem je tu takih kotičkov kjer je mir in ni takšne gužve,pa še precej ceneje kot pr večjih turističnih centrih. Ponavad je mir na otoke. Jaz osebno mam rad če je gužva in se skoz nekaj dogaja.
P.S. Tisti popotniki katerih si omenu je velika večina *crackhead*-ov,poznam par naših takih *svetovnih popotnikov* Pač gre se tja pocen fixat,mamila na vsakem vogalu. jaz bi se takih izogibal.

kot si bos odgovoril tako bos verjel, hehe.

d0rK ::

Kr pejd se fiksat v azijo... I hear the death penalty is delicious.

alexa-lol ::

delfincek priporocil si malezijo, indonezijo in tajsko. Kaj pa drugi deli sveta? Mehiški zaliv pa tist konc?

Big_Al ::

Sam sem bil pred letošnjim oddihom na Tajskem tudi malo skeptičen, zdaj pa že planiram naslednjo pot v tiste konce. Hvala za te info o Maleziji, ki bo z veliko verjetnostjo moja naslednja destinacija.

Glede ljudi tam pa tak - samo enkrat sem se malo razburil na taksista, ki me enostavno ni hotel razumeti. Ljudje ti z veseljem pomagajo, ustrežejo. Hrvaška... ma ja! Sanjaj miki kaj takega!

DOrk: V J Ameriki pa se nisem bil. Mene vedno vlece v Azijo. Razlogov zakaj je vec, nekaj se jih sigurno cez poste lahko prebere. Predvsem bogatost kulture, relativno poceni, in folk, ki je zelo skuliran. Kar se pa tice drogic je ta prisotna povsod po svetu. V vsaki slovenski vasi jo bos lazje dobil kot tam. Sicer pa tako pri vstopu dopis v podpis vizo, kjer je za drug traffikers zagrozena smrtna kazen, prav tak tudi za Singapur. V Maleziji je se poraba alkohola majhna. No sicer ni tezava, da bi ga ne dobil, je tako mocna skupnost Kitajcev in Indijcev in prodajajo ga tudi za nas zahodnjake, ki nimamo problema z uzivanjem le tega. Sicer pa je Malezija zelo urejena drzava, tako gospodarsko kot socialno. Imajo odlicne sole, so zelo konkurencni s svojim gospodarstvom, so bogati z resursi, socialnih problemov je zelo malo, vsi znajo anglesko. Mocan je tudi srednji razred, kar za druge azijske drzave ni tipicno. V glavnem je zgled drzave, kjer prebivajo razlicne kulture in hkrati prosperirajo brez konfliktov.

lp, d.

jype ::

Mongolija je super, pa vzhodni deli Rusije tudi. Odpravo na Kamčatko še vedno zgolj planiram, ampak ko bo čas za to zrel ziher grem :)

V mongoliji je voda še čistejša, pa še slana ni

Tropi pa niso preveč fajn zame, fuj :)

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: jype ()

Jype se strinjam, odlicne pokrajine za raziskovat. Natura neokrnjena, sploh Mongolija. Vendar je ena ovira, to so destinacije, kjer so stroski potovanja zelo visoki, ravno zato, ker je tako neokrnjeno in remote. Tudi razdalje znotraj drzave so ogromne, poseljenost je redka. Ceste slabe. Moras imeti veliko casa, vsaj 2 do 3 mesece in nekaj vec denarja, pa se gre tudi v to.

lp, d.

JanK ::

...
Ce pogledas domacine so vsi suhi in ne svicajo nic, ampak kaj ces so prilagojeni. Ko se vrnes domov ti je pa podnebje izjemno suho. Tropski kraji nimas kej. Si prakticno mal namocen zupci :).
...

Hehe, spomnim se dveh filipincev nekaj let nazaj na neki konferenci v Barceloni (kjer zrak ni posebno suh). Jamrala sta, da imata popolnoma izsuseno, napokano, boleco kozo. Vsak vecer sta si natocila polno banjo vode in se not ulegla, potem in zjutraj pa celo telo namazala z neko mastno kremo, pa se sta imela probleme.

Čeb res kam ši na drugo celino v poštev pride edino karneval v Rio De Žaneiro in dopust Miami Beach :)

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Valvoline, če greš na Bali v Kuto, v času kakšnih avstralskih počitnic, je tam večja gužva in bolj živahno kot v Zrćah na Pagu. Pač si izbereš, kaj bi rad imel. Fora je ravno v tem, da imaš veliko večjo izbiro.

Lahko si izbereš mirno peščeno plažo za penzioniste, lahko greš na plažo z valovi surfat, lahko greš na koralno "plažo" snorklat (počutiš se kot bi bil v akvariju, ali pa Cousteaujevem filmu). Če imaš rad žurko, greš v Kuto, če imaš rad bolj poduhovljeno sceno, greš v Ubud, lahko greš na treking v džunglo, lahko greš na 3100+ m visok ognjenik ... In to vse je že na Baliju, ki je velik za četrtino Slovenije, če greš še malo naokoli, so pa možnosti praktično neskončne.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Letalska karta pa bi letos prisla 540EUR iz Munchna,

Samo kot informacija - sem ravno gledal za jesensko-zimske termine in z AirAsia je povratna karta iz Londona do Malezije 240 €. Do Londona iz Ljubljane pa z EasyJet še 85 €, se pravi vse skupaj 325 € do Malezije in nazaj.

O.

shark_nm ::

kakšne nove dogodivščine :)

Nekaj pa je.... evo sem sestavil eno 360 panoramco. Neznani otok nekje med otokom Komodo in Floresom, Indonezija. Na mapi glej tiste majhne otocke skrajno levo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

Lahko pa tudi malo poveš, kako je bilo;)

O.

Starodavni ::

delfincek, si vprašal tiste ki so te vodili tam ali je bil na teh otokih včasih tropski gozd? Ki so ga normalno posekali ljudje in zdaj je taka bedna goličava. Ali pa je to že od nekdaj dolgo pred človekom?

:D

sicer pa lepa panorama.

Na tistih manjših otokih ni bilo AFAIK nikoli tropskega gozda, ker je premalo padavin. Ljudje tam v glavnem ribe lovijo.

O.

$%&/() ::

Hehe, malo spominja na Dalmacijo (sploh Kornate) :)

No pa dejmo nekaj komentarjev. Najprej glede pokrajine, ja res zanimiva. Na vecjih otokih je tropski gozd in je pokrajina intenzivno porasceno, palme in vse tako kot mora biti, kar je tudi normalno za okrog -8 stopinjski vzporednik. Manjsi otocki pa so savanski. Trava je sicer takole posusena, a bujno kosata, ni pozgana in nizka. Kot so mi povedali je tukaj okrog res zelo malo padavin, kot je ze dejal Okapi, folk pa pretezno zivi zgolj samo od ribarjenja. No in tale Komodo trip, ki ga bom opisal je bil pac eden izmed dogodkov na celotnem popotovanju. Je pa bil odlicen in ena najboljsih avantur, verjetno tudi zaradi celotne posadke in ostalih nakljucnih sopotnikov na barkaci, kjer smo bivali skupaj 1 teden. Vso zadevo sem si speljal preko Perame. zelo znane back pack agencije na Baliju. cenovno mislim, da me je vse skupaj prislo pod 200EUR (hrana pijaca included), spali smo pa na palubi, sicer pokriti del, malo trdo, a se po dnevu dveh navadis.

Z Ubuda sem vzel mini bus

in smo se vkrcali za trajekt, ki vozi na Lombok

Na Lomboku smo prenocili in se nato naslednje jutro podali z mini busom na drug konec otoka. Kjer so nam najprej razlozili kako bo zgledala nasa avantura.

Takoj smo se vkracli na barko, ki bo hkrati tudi nase eno tedensko domovanje.

Pa smo krenili med Indonezijske otoke

in se ob soncnem vzhodu srecali s to zanimivo savansko pokrajino. Tu vem, da je pihalo ko hudic, dosti popotnikov je ponoci na barki zaradi kar visokih valov kozlalo kot vidre. Ampak nic ne de, to je vse vkljuceno v ceni. :)

Prva markantna postojanka je bil Satonda Island. Kao prizorisce najvecjega vulkanskega izbruha v zgodovini. Otok ima v svojih nedrih slano jezero. Tu smo si privoscili vzpon na hrib in osvezitev v jezeru.

Od tu pa smo pot nadaljevali kao na osrednje prizorisce dogajanja - Komodo island.

Znan po komdskih varanih. Ampak smo bili razocarani, videli smo samo 2 mala,

a k sreci je vodic nasel se tega specialnega "letecega varana" :)

Pot smo nadaljevali naprej proti Floresu in se vmes ustaviljali na snorklingu. Tole je otocek s tiste panorame zgoraj. Voda tukaj je bila zelo zanimiva, na trenutke te je preplavila izjemno topla, na druge pa ful mrzla. Tukaj je mesalo juzne in severne tokove, spodaj pa si imel koralni greben in vse zivo rib, vseh vrst.

No, in se je zacelo dogajati. Z nami je bil tudi avstralski izkusen ribic s pravo profi ribisko palico in pravimi vabami in po treh dneh neumornega lovljenja in cakanja, je cetrti dan le potegnil prvo ribo z vode. Sej to je cel velik odojk :). Riba naj bi se imnovala macro.

Nato smo pot nadaljevali do Floresa, kjer smo nekaj ljudi odlozili in si se zadnjic skupaj privoscili en pravi Bintang sunset pivo. Pir je eden boljsih in prave dimenzije, in ti ga servirajo v pravi buteljki. Super!

Sledila je vecerna zabava na barki, z ribo, ki smo jo ujeli popoldan. No, naslednje jutro smo nadaljevali na naslednji otok Rincha Island, ki naj bi bil po pricevanjih pravo presenecenje. No in tole je bil prvi signal, da se nekaj obeta.

Vstopili smo v dejanski Jurasic Park. Varan levo, varan desno, varan zgoraj, varan spodaj, varan naprej, varan nazaj. To pa so bili prave mrcine od 2 do 3m in vec.

Jep, dobili smo dva vodica z dolgima palicama, ki sta nas varovala. No otok je nacionalni park, na otoku poleg cuvajev ne zivi nihce. Pokrajina pa je bila ves cas preprosto fascinatna in si imel res obcutek, da si res nekje dalec, dalec stran, a hkrati res v sami srzi matere zemlje.

Pot smo nadaljevali, avstralec je spet ribaril in tokrat ujel za spremembo eno veliko barakudo.

Posadka se ni dala veliko motiti, na hitro smo opravili z njo in jo v 20 minutah svezo ze okusali.

Nadaljevali smo spet na en neznan mali otocek z odlicnim koralnim grebenom. Sam sem se tokrat odlocil, da se malo sprehodim na najvisji hrib in naredim nekaj fotk.

Odpluli smo od tu in glej ga spet, po nekaj minutah avstralcu spet prime riba.

Ja res je, prava je torkat spet makro

No in sli smo v vecer nazaj proti Sumbawi in od tam naprej proti Lomboku.

Naslednje jutro smo imeli se postanek na Moyo Island, kjer so nam dobrodoslico voscili ze lokalni ribici iz njihovih tipicnih belih colnov, ki zgledajo kot mala vesoljska plovila

Na Moyo island so nas lokalci peljali do manjsega slapa, kjer smo se pometali koncno tudi malce v sladko vodo.

Blizal se je vecer in bili smo ze blizu cilja, a vseeno za slovo nam je prijela se ena riba

Zgleda, da, ko smo se peljali nazaj proti toku in smo bili tako za ribe dovolj pocasni, da so se zacele kr skusati, katera bo prej prijela :).

No ta avanturica se je na Lomboku zakljucila od tu pa jo je vsak od nakljucnih popotnikov mahnil po svoje naslednjim avanturam naproti. Turca do Floresa je bila res enkratna in ziher se bom se vrnil. Tokrat me vlece tudi na sam Flores, da se sprohidim po dolgem cez njega. Pa naslednjic.....

lp, d.

Kul. Sem kar malo nostalgičen postal;) Takole je meni en varanček na Komodu poziral pred leti.

O.

gzibret ::

Sicer ni ravno tropska plaža, ampak je vseeno vredna za tukajle objavit.... Slikano pred cca 2 mesecema, Kreta, Balos (skrajni SZ del otoka). Dostopna po eni zjahani makedamski cesti do parkplaca, pol pa še peš kakšne pol ure ali z ladjo. Prvi 2 sliki sta za panoramo, pa naj eden drug zloži skupaj, če se mu ljubi. Na levi strani je kao "bazenček", idealno za froce, saj voda ne preseže pol metra globine. Edino sonce te nakuri 100 na uro.

južni del panorame

severni del panorame

barve....

tukaj je pozirala še ladjica

Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: gzibret ()
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slikanje dreveščka z ledicami

Oddelek: Zvok in slika
172630 (1547) simnov
»

Postati elektronik

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
72291 (1938) negotiator
»

Se lahko sam lotim instalacije razdelilne omarice? (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5320118 (18208) Aljaz1980
»

Počitnice

Oddelek: Loža
226201 (4620) Keyser Soze
»

popravilo monitorja pri prenosniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
152589 (2349) nocutius

Več podobnih tem