Forum » Operacijski sistemi » remote desktop problem
remote desktop problem
srajzan ::
živjo!
mmi zna kdo pomagat:
doma imam lan mrežo in bi rad usposobil remote desktop, na dveh računalnikih in jim dodelil domeno.
prvo me zanima če je to sploh možno.
-za vsaki računalnik sem spremenil port, ki ga uporablja remote desktop (3389), kot je opisano tukaj : http://support.microsoft.com/kb/306759
-nato dodelil na routreju port za vsak računalnik.
-potem sem si naredo domeno za moj računalnik: mojadomena.bla.com:port in mi deluje od kjerkoli
za drugi računalnik sem ponovil postopke (razen brez domene) in mi niti ne deluje če napišem wanip:port, da bi se povezal od drugod.
deluje samo če vpišem lan ip brez porta...
lan ip z portom pa ne deluje in je na routerju odprt...
pa mi ni jasno zakaj?
Mogoče ve kdo kaj naj naredim?
hvala
mmi zna kdo pomagat:
doma imam lan mrežo in bi rad usposobil remote desktop, na dveh računalnikih in jim dodelil domeno.
prvo me zanima če je to sploh možno.
-za vsaki računalnik sem spremenil port, ki ga uporablja remote desktop (3389), kot je opisano tukaj : http://support.microsoft.com/kb/306759
-nato dodelil na routreju port za vsak računalnik.
-potem sem si naredo domeno za moj računalnik: mojadomena.bla.com:port in mi deluje od kjerkoli
za drugi računalnik sem ponovil postopke (razen brez domene) in mi niti ne deluje če napišem wanip:port, da bi se povezal od drugod.
deluje samo če vpišem lan ip brez porta...
lan ip z portom pa ne deluje in je na routerju odprt...
pa mi ni jasno zakaj?
Mogoče ve kdo kaj naj naredim?
hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 18874 (11811) | Hayabusa |
» | Oddaljeno namizje XPOddelek: Pomoč in nasveti | 5584 (4697) | Chessman |
» | Ipconfig 192.168.1.2 (remote dekstopOddelek: Omrežja in internet | 3065 (2659) | StratOS |
» | Kje vpisat IP od AMISa na Linksys 54GL+DD-WRTOddelek: Omrežja in internet | 1632 (1507) | BogyX |
» | ADSL + ststičen ip + remote desktop?Oddelek: Omrežja in internet | 2154 (1878) | kuntek |