Forum » Operacijski sistemi » linux - nekaj mi zafila memorijo
linux - nekaj mi zafila memorijo
Tutankhamun ::
Naložil smo Ubuntu desktop 8.10. Zdej mi pa nek k****c v parih sekundah požre vso memorijo. Valda zažne ku swapat, pol pa disk skos neki škrtat sistem je pa neodziven.
Kako ugotovim, kater proces mi žre memorijo?
Hvala
Kako ugotovim, kater proces mi žre memorijo?
Hvala
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB
Ma top sm probu, samo:
men kaže cpu zasedenost 5 - 20% preko grafičnega umesnika system->administration->system monitor pa piše 100% CPU?
Pa glede memorije v grafičnem umesniku piše 93% swap pa skor že 100 %, ampak ne vem kdo to porablja.
pa to morem hitr zvedt, ker to se hitr zafila, pa nč ne morem delat več.
Rad bi neki, kar sortira po memoriji, pa še zravn ime procesa.
men kaže cpu zasedenost 5 - 20% preko grafičnega umesnika system->administration->system monitor pa piše 100% CPU?
Pa glede memorije v grafičnem umesniku piše 93% swap pa skor že 100 %, ampak ne vem kdo to porablja.
pa to morem hitr zvedt, ker to se hitr zafila, pa nč ne morem delat več.
Rad bi neki, kar sortira po memoriji, pa še zravn ime procesa.
No za drugič bom vedu. Sm vrgu dol vnc pa sambo pa se je umiril. Edn od teh dveh je kuru memorijo. Smo jih nazadnje gor inštaliral.
Hvala vsem.
Hvala vsem.
srus ::
Jaz v podobnem primeru najraje uporabim ukaz
grep -i vmrss ./*/status | sort -n -k2
ki ga izvedem na /proc direktoriju
Dobite izpis podoben:
./887/status:VmRSS: 15284 kB
./870/status:VmRSS: 15448 kB
./861/status:VmRSS: 15468 kB
./814/status:VmRSS: 15480 kB
./904/status:VmRSS: 15564 kB
./901/status:VmRSS: 15656 kB
./369/status:VmRSS: 32452 kB
kjer je razviden pid procesa in količina pomnilnika, ki ga ta pid zasega. V sistemih z MMU in swap je presenetljivo težko ugotoviti koliko posamezen proces dejansko zasede RAM. Vmrss (sešteje kodo, podatke, stack, knjižnice) je temu še najboljši približek, lahko pa namesto njega uporabiš še kakšen drug podatek iz status datoteke npr. vmdata.
LP
grep -i vmrss ./*/status | sort -n -k2
ki ga izvedem na /proc direktoriju
Dobite izpis podoben:
./887/status:VmRSS: 15284 kB
./870/status:VmRSS: 15448 kB
./861/status:VmRSS: 15468 kB
./814/status:VmRSS: 15480 kB
./904/status:VmRSS: 15564 kB
./901/status:VmRSS: 15656 kB
./369/status:VmRSS: 32452 kB
kjer je razviden pid procesa in količina pomnilnika, ki ga ta pid zasega. V sistemih z MMU in swap je presenetljivo težko ugotoviti koliko posamezen proces dejansko zasede RAM. Vmrss (sešteje kodo, podatke, stack, knjižnice) je temu še najboljši približek, lahko pa namesto njega uporabiš še kakšen drug podatek iz status datoteke npr. vmdata.
LP
der_Alte ::
Akhem... ne bi raje enostavno pognal
# ps axk -rss o comm,pid,rss
Umri mlad! Bodi lepo trupelce!
srus ::
Akhem... ne bi raje enostavno pognal
Prav imaš, tvoj predlog je ustrezen za običajne Linux suisteme. Vzrok mojemu predlogu je profesionalna deformacija, prihajam iz embedded sveta kjer ni na voljo full feature ps ukaza, ampak uporabljamo busybox ps varianto, ki je praktično brez opcij.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Na pomoč - vsi, ki o mobilcih in prenosu podatkov veste več od nas, navadnih smrtnikoOddelek: Mobilne tehnologije | 2057 (1648) | NupY |
» | BitTorrent pohrustal μTorrent (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 15513 (12643) | simnov |
» | XP: Swap file raste, dokler se računalnik ne sesuje-NUJNO!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1585 (1399) | Duhec |
» | RAM Real Life Speed anketa - prošnja (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 9084 (6523) | tiborrr |
» | Optimalne nastavitve za wd120gb 8mb cacheOddelek: Pomoč in nasveti | 1688 (1481) | Blup |