Forum » Omrežja in internet » Zamenjava firmwarea v Linksys WRT54GL
Zamenjava firmwarea v Linksys WRT54GL
Mitch ::
Ali je možno zamenjati alternativni firmware (recimo DD-WRT) z originalnim ali je zamenjava firmwarea enosmerni postopek? Razmišljam, da bi zamenjal originalni firmware v Linksysu WRT54GL z kakšnim alternativnim samo še vedno želim ohraniti možnost ponastavitve na originalni firmware...
Aja, pa kateri firmware predlagate za Linksysa?
Aja, pa kateri firmware predlagate za Linksysa?
Senitel ::
Lahko daš nazaj originalen firmware (posnameš iz Linksysove strani). Ampak zakaj bi to hotel? :)
techfreak :) ::
Uporabljam DD-WRT na tem routerju brez problema. Ponuja več funkcij kot originalni, pa še nikoli mi ni zaštekal.
karafeka ::
A ni na WRT54GL že v originalu gor dd-wrt ?
Probaj z openwrt. Tam si lahko nastaviš vse kar hočeš.
Če znaš... ;)
Probaj z openwrt. Tam si lahko nastaviš vse kar hočeš.
Če znaš... ;)
Mitch ::
karafeka -> Ne, na WRT54GL je nameščen originalni Linksysov firmware...
Ali kateri od alternativnih firmwareov omogoča, da bi "poskeniral" okolico za brezžičnimi dostopnimi točkami? Ker v prenosnik vgrajena Wi-Fi kartica ne lovi ravno najboljše...
Ali kateri od alternativnih firmwareov omogoča, da bi "poskeniral" okolico za brezžičnimi dostopnimi točkami? Ker v prenosnik vgrajena Wi-Fi kartica ne lovi ravno najboljše...
netanyahu ::
Tomato to zagotovo omogoča, v meniju Tools, Wireless Survey. Za DD-WRT sem že pozabil, verjetno tudi omogoča, ostalih pa nisem imel.
Edit: Drugače sem z obema zelo zadovoljen. Najprej sem imel več kot eno leto DD-WRT, zdaj več kot eno leto Tomato na več routerjih. Oba firmwarea delujeta kot ura, ni bilo treba še nikoli resetirat. Se mi zdi, da je bil včasih bolj popularen DD-WRT, zdaj se pa več uporablja Tomato, ki ima res dodelan vmesnik.
Edit: Drugače sem z obema zelo zadovoljen. Najprej sem imel več kot eno leto DD-WRT, zdaj več kot eno leto Tomato na več routerjih. Oba firmwarea delujeta kot ura, ni bilo treba še nikoli resetirat. Se mi zdi, da je bil včasih bolj popularen DD-WRT, zdaj se pa več uporablja Tomato, ki ima res dodelan vmesnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: netanyahu ()
markk1 ::
bom uporabil kaj obstoječo temo.
imam dd-wrt in bi rad dodelil vsakemu računalniku svoj ip glede na mac address. Nikakor ne najdem te opcije, ki bi lahko to nastavil?
hvala
lp
imam dd-wrt in bi rad dodelil vsakemu računalniku svoj ip glede na mac address. Nikakor ne najdem te opcije, ki bi lahko to nastavil?
hvala
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | dd-wrt firmware (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 21435 (5128) | mtosev |
⊘ | wireless router predlog?Oddelek: Pomoč in nasveti | 6388 (4465) | Galaxy |
» | Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 18736 (11673) | Hayabusa |
» | Kateri router naj kupim? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 10048 (6789) | janezek67 |
» | Razlika med WRT54GL EU in med WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 3912 (3374) | Primoz78 |