» »

Težave z novim prenosnikom Fujitsu Siemens

Težave z novim prenosnikom Fujitsu Siemens

mlakar ::

Za mati sem kupil osnovni prenosnik Fujitsu Siemens ESPRIMO Mobile V5555 2GHz, po dveh dneh pa se je nabralo kar nekaj težav z njim. Sekoraj vsakič ko ga zaženem, ne najde wlana, potem ga zaženem ponovno in mogoče dela. Driverje sem zamenjam in je ista pesem. Druga stvar je, da ko ga resetiraš, se avtomatsko ugasne in se ne zažene ponovno. Treba počakat par sekund potem pa ga ponovno prižgat. Poleg tega, pa občasno grdo "zabije" disk ker zmerzne mašina.

Zanima me, kakšne izkušnje imate z vrnitvijo računalnikov pri Harviju v osmih dneh? Vem da načeloma nebi smelo biti problemov, ampak nekje radi komplicirajo.

Kakšne imate izkušnje z omenjenim prenosnikom? Če dobim denar nazaj, vzamem kaj drugega za max 500€?

miamaja ::

Mlakar,
kako je z 8 dnevnim vračilom pri Harviju ne vem, sama bi za vsak slučaj še predhodno pozanimala pri brezplačni pravni pomoči za potrošnike (telefonska je 080 88 99) kaj vse lahko narediš v tem primeru in kako smejo in ne smejo v Harviju postopati s tabo. So prijazni in zelo lepo ti obrazložijo kako in kaj. Saj verjetno bo vse steklo lepo in tega "znanja" verjetno ne boš potreboval, ampak nikoli se ne ve, a ne.

Zheegec ::

Tega zakona v osmih dneh ni. Moraš uveljavljati STVARNO NAPAKO, zahtevati vračilo kupnine.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Hvala! V mojem primeru se to šteje kot stvarna napaka?!

misek ::

Glede na to, da je večina opisanih problemov verjetno programskih po moje to ni stvarna napaka. A Windowse si sam namestil ali so bili nameščeni?

Vindowse sem nameščal jaz, probal tako z xp kot z visto, enaki problemi.

Verjetno da zabija disk ni programska napaka?

misek ::

Ok, za disk je res vprašanje če je z njim vse ok. Morda pa je res defekten. Če ti uspe ga poskušaj zamenjati.

Pozdralvjeni!

Reklamacija je bila uspešna, tako da sem dobil vrnjeno kupnino. Bilo je kar nekaj pregovarjanja, češ saj ni tko huda, ampak smo uspel.

Sedaj iščem zamenjavo v rangu max. 500€. Tole vidim trenutno za naboljšo zamenjavo. Kaj menite? Kaj predlagate vi?
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Hvala in lp

huek111 ::

Js bi vzel tega LINK

Zgodovina sprememb…

• spremenil: huek111 ()

Mislim da ga lenovo močno prekaša po kvaliteti izdelave...

Max 500€!

miamaja ::

mlakar,
sama sem imela Lenovota in sem rekla, da sem končala z njimi za lep čas, ker toliko zajebancije pa še z nobenim prenosnikom nisem imela.
Prvo nalaganje driverjev; moraš pogruntat, da je treba določiti točen folder s kod ga naj črpa, potem sesuvanje wlana in bluetootha, ki zahteva odstranitev driverjev in ponovno namestitev, pač neka fora. :/ Na žalost ali srečo je imel prenosnik hibo (stvarna napaka) in sem ga uspešno zamenjala za denarce, dodala še par evrov in kupila novga.
Za 550€ sem dobila več kot sem pričakovala in trenutno vse deluje tako kot je treba. Svetovno mi je tudi tole, da imam 15,6" (16:9 widescreen) in numerično tipkovnico, ki je full praktična. Ne vem zakaj nisem nikoli pred tem razmišljala o tem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

45 dnevni garancijski rok, ista napaka

Oddelek: Pomoč in nasveti
486965 (5508) Seljak
»

Uveljavljanje garancije...tretjič (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
529361 (6783) St235
»

Mimovrste garancija / dobil okvarjen izdelek

Oddelek: Pomoč in nasveti
417984 (7006) mihec87
»

HTC HD7 nakup????

Oddelek: Mobilne tehnologije
202967 (2605) Jaži
»

Stvarna napaka - garancija (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9110534 (9184) bobby

Več podobnih tem