» »

Boxee z Windows podporo

Boxee z Windows podporo

TechCrunch - Boxee je medijski vmesnik, namenjen uporabi na televiziji s pomočjo računalnika in daljinskega upravljalnika. Poleg predvajanja video in glasbenih vsebin se zna povezati tudi na internet oz. na strani, kot so Youtube, Pandora, Flickr, Tumblr, Digg in podobne. S tem televizijo spremeni v socialno napravo, ki vam omogoča povezovanje in komuniciranje s prijatelji, gledanje posnetkov na internetu oz. poslušanje internetne glasbe, vedno pa si lahko ogledate film oz. serijo iz lastne zbirke, ki je katalogirana v vmesniku Boxee-ja.

Boxee je sprva obstajal le v različicah za Linux in OS X, na medijski prireditvi, ki je zaključila tekmovanje za razvijanje aplikacij, v katerem je bilo okrog 40 tekmovalcev, pa so predstavili prvo različico namenjeno sistemom Windows. Prihaja kot javna alpha in je namenjena Windows XP in Windows Vista, Niti Windows, Linux oz. OS X pa še nimajo uradne podpore za 64 bitne sisteme. Skupaj z Windows različico so posodobili tudi ostali izdaji, vsem pa je skupen prenovljen vmesnik, ki je bil nujen zaradi porasta števila aplikacij, uporabniki operacijskega sistema Ubuntu ter grafičnih kartic nVidia pa po novem lahko izkoristijo moč grafičnega čipa za predvajanje video posnetkov visoke ločljivosti.

Žal sporu s priljubljenim ponudnikom filmov in serij Hulu še ni videti konca, po tem, ko so Hulujevci blokirali dostop uporabnikov Boxee-ja

14 komentarjev

techfreak :) ::

Preveč napak ima.V mapi imam dva filma (Role Models in My Sassy Girl). Zazna mi samo zadnjega, vendar ko ga predvajam, mi predvaja prvega.:|

Pa še glasbe, filmov, tv nanizank iz iTunesa mi ne zazna.

White&Nerdy ::

Narobe format?

techfreak :) ::

Kako bi bil narobe format, če mi prvega zazna, drugega pa predvaja?

My Sassy Girl mi zazna, prikaže tudi opis ampak ko ga želiš predvajati mi začne predvajati Role Models.

CoolBits ::

Na osx je bolji Plex, vsaj meni no... boxee je še preveč nedodelan.
http://www.plexapp.com/

kroff ::

XBMC
KroFF

------------------------------------------------------------------

ozbolt ::

XBMC


Tudi tu.

PrimozR ::

Boxee je pa baziran na XBMCju.

Frgazor ::

Media portal pusti zadaj oba, sploh če uporabljaš tudi snemanje tv. XBMC in boxee imata vgrajene svoje kodeke. Noben izmed njiju ne predvaja HD wmv filmov, ki se valjajo po netu. Da ne omenjam, da vgrajene podpore za daljinca ni.

Bor H ::

Lahko vprašam v čem je za nas pomemben spor s Hulu?

borchi ::

> Lahko vprašam v čem je za nas pomemben spor s Hulu?

v ničemer...
l'jga

PrimozR ::

Mogoče se bodo Hulu, Last.fm, pandora nekoč dejansko zavedli in ugotovili, da ljudje hočejo poslušati glasbo oz. gledati filme tudi v Evropi.

squngy ::

A pozna kdo kak tak program, ki bi delal na IP-TVjih. VLC je uredu za gledat kak program, za snemanje ali enostavno preklapljanje s kavča pa ni najbolši...

Andreos1 ::

MediaPortal

roli ::

Jaz na svojem HTPCju uporabljam kar XBMC že kar nekaj časa. Zadeva je namreč odlična! Tale boxee pa izgleda dokaj zanimivo tako, da bom morda probal.
http://www.r00li.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung kupil Boxee

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
209200 (7526) roli
»

Boxee Box prihaja! (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5112990 (10701) Spock83
»

V Boxee Box prihaja Atom

Oddelek: Novice / Ostale najave
113784 (2810) JayKay
»

Boxee predstavil beta različico, Boxee Box

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
103751 (2881) Spock83

Več podobnih tem