» »

RCA kabel?

RCA kabel?

tha_Kalis ::

Link tu piše, da moram povezat s/pdif izhod z ojačevalcem z RCA kablom. a je to navaden koaksilni kabel al je to kaj posebnega?

BlackHole ::

Odvisno kaj je za tebe navaden koaksialni kabel. Kabel je lahko koaksialen, vendar ima lahko različne priključke. RCA zgleda takole.

ma jas sem sprobo z navadnim(tistim koaksilnim za audio) pa paše samo še nimam dvdja pa ne morem sprobat če deluje :|

Spet, o katerem DVD-ju govoriš? Če misliš na računalniški DVD-rom, potem tega ne boš zvezoval nikamor drugam kot na zvočno kartico (oz. ploščo). Iz zvočne boš pa potem vleko RCA kabel na ojačevalec oz. dekoder. To je digitalna povezava, za to pa rabiš tudi zvočno, ki ima digitalni izhod. Jaz imam npr. SbLive value, ki ima digitalni izhod, ki pa ni RCA tipa, zato rabim še pretvornik.

a bi ti prosim pogledal ti sti link na začetku mojega prvega posta?. aiw radeon ima namreč svoj digitalni izhod za dvd zvok. lahko bi pa vsaj povedal če je navadni koaksilni tudi RCA ?

Če prav razumem, lahko AIW res pošilja zvok AC3 na zunanji ojačevalec/dekoder preko video RCA izhoda, tako da boš lahko uporabil RCA koaksialen kabel brez problema.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako povezati tv in soundbar,prosim pomoč

Oddelek: Zvok in slika
276073 (1528) Škorc
»

Brezžični prenos zvoka od tablice na hifi ojačevalec (strani: 1 2 )

5710371 (9299) axee
»

DVI -> HDMI na LCD 42LG5030 brez zvoka?!

397704 (5484) milos75
»

Koaksialni digitalni izhod/vhod

51875 (1802) Stepni Volk
»

SPDIF kabel

72655 (2525) Izi

Več podobnih tem