» »

SPDIF kabel

SPDIF kabel

DanKick ::

Zanima me, če gre za klasičen stereo kabel ali kaj tretjega (za povezavo SPDIF izhoda iz zvočne na ojačevalec z odkodirnikom).
Morda kakšen link za izdelavo kabla ?!?

Izi ::

Gre za povsem klasičen kabel.
Stereo kabel lahko daš na dva dela, ker rabiš samo enega.

Vendar pa ti močno priporočam, da si kupiš malo boljši kabel, ki ima boljšo zaščito proti zunanjim motnjam. Ima več različnih plasti okoli osrednje žice, tako da je debelina le tega tudi do 1 centimetra 8-O

DanKick ::

Če prav razumem, gre za navaden mono jack (+ in -) na obeh straneh. Am I right ?

Jinxy ::

Za povezavo SPDIF izhoda in ojačevalca je najprimernejši navaden koaksialni kabel (tisti, po katerem pride TV signal do TV-ja). Ostane ti samo še, da na vsaki strani prilotaš gor ustrezen konektor, ki je največkrat navaden RCA Cinch ali pa mini bananca.

CaqKa ::

Jah Izi ti pa maš očitno od veršterkera pa do zvočne 100m razdalje vmes, da rabis 1cm pletenice?

CaqKa, od zvočne od ojačevalca imam 2 metra.
Na začetku sem uporabljal standardni kabel za povezavo komponent med sabo z Chinc konektorjem na vsaki strani. Ta kabel je debeline približno milimeter ali pa še manj.
Seveda je delovalo ampak ne odlično. Od časa do časa se zvok kar prekine za par milisekund. (ker je digitalen prenos ni šumenja. Zvok je je full ali pa ga sploh ni).
Od kar pa sem kupil kabel, ki ima debelino skoraj centimeter pa vse deluje odlično.

Treba je vedeti, da kabel leži zadaj za računalnikom med 50 drugimi kabli. Če bi bil en sam potem bi bilo res najbrž vseeno kakšen je.

CaqKa ::

za 2 metra je dvojna opleta dovolj.... in dvojna opleta ne rabi bit 1 cm

Verjetno res ni potrebno ravno 1 cm, škodi pa sigurno ne :P

Kot je rekel Jinxy, bo najboljši verjetno navaden koksialni kabel, ampak problem je na njega namontirat konektorje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brezžični prenos zvoka od tablice na hifi ojačevalec (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5710329 (9257) axee
»

UTP kabli za prenos zvoka?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
253582 (2921) kr en
»

AC3 na A/V center

Oddelek: Zvok in slika
291967 (1651) gregy
»

spdif/digitalni Avdio iz PC na TV?