Forum » Programiranje » C++ najboljši priblizek končni dolžini
C++ najboljši priblizek končni dolžini
SynTax64 ::
Torej stvar je sledeča:
Programiran en program ampak se je ustavilo pri sledečem problemu.
Imamo neko X dolzino ter police dolžin (v našem primeru konstante) 898, 998, 1198, 1398, 1598.
Zanima me izhodni podatek (variante) s pomočjo zanke koliko polic katerega tipa bi bilo potrebno uporabit polic za čim boljši končni približek vrednosti dolžine X.
Primer
Imamo končno dolžino 10000(mm)
Sedaj me zanima katere police ter koliko le teh bi bilo potrebno uporabiti za najboljši približek vrednosti 10000 (mm). Nevem kakšen algoritem oziroma s katerim matematičnim problemom naj rešim zadevo.
Vsakršna koda, nasvet bo dobrodošel
Programiran en program ampak se je ustavilo pri sledečem problemu.
Imamo neko X dolzino ter police dolžin (v našem primeru konstante) 898, 998, 1198, 1398, 1598.
Zanima me izhodni podatek (variante) s pomočjo zanke koliko polic katerega tipa bi bilo potrebno uporabit polic za čim boljši končni približek vrednosti dolžine X.
Primer
Imamo končno dolžino 10000(mm)
Sedaj me zanima katere police ter koliko le teh bi bilo potrebno uporabiti za najboljši približek vrednosti 10000 (mm). Nevem kakšen algoritem oziroma s katerim matematičnim problemom naj rešim zadevo.
Vsakršna koda, nasvet bo dobrodošel
WarpedGone ::
Iz različnih dolžin polic sestavi vse možne kombinacije s ponavljanjem, kjer je skupna dolžina kombinacije daljša od X za manj kot dolžino najkrajše police v tej kombinaciji. Tako dobiš vsa možna "preseganja" X.
Nato iz teh kombinacij odstrani eno najkrajšo polico, da dobiš vsa možna "nedoseganja" X. Za vse te kombinacije izračunaš razliko do X in urediš po absolutni vrednosti. Nato pa se odločiš, koliko ti pomeni čimbližje ujemanje z X glede na število uporabljenih polic itd.
Nato iz teh kombinacij odstrani eno najkrajšo polico, da dobiš vsa možna "nedoseganja" X. Za vse te kombinacije izračunaš razliko do X in urediš po absolutni vrednosti. Nato pa se odločiš, koliko ti pomeni čimbližje ujemanje z X glede na število uporabljenih polic itd.
Zbogom in hvala za vse ribe
alexa-lol ::
ja tole je potencna mnozica..torej vseh je 25 - ena prazna množica...
Jst bi tole u 5 zaporednimi for zankami naredu. Pol pa v zdani if zanko potem pa zapises v polje in tisto polje, ki ima najmnjso razliko ga potem zapises.
Jst bi tole u 5 zaporednimi for zankami naredu. Pol pa v zdani if zanko potem pa zapises v polje in tisto polje, ki ima najmnjso razliko ga potem zapises.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE? (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Na cesti | 241490 (4179) | LeQuack |
» | Avtoakustika (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 36254 (9056) | darck |
» | Kako bi naredil to nalogo?Oddelek: Programiranje | 1585 (1174) | amdsup5 |
» | Kompresija s pomočjo /dev/random (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 7921 (7396) | BaToCarx |
» | Kako izračunati št. kombinacijOddelek: Pomoč in nasveti | 13745 (13481) | milc |