Forum » Programiranje » C++
C++
hexor ::
Pozdrav!
Imam naslednji program pa mi ga noče compilat-prikazuje napake,pa me zanima če mi lahko kdo pomaga pri popravilu programa-sumim na enačbo v programu;)HVALA.
Imam naslednji program pa mi ga noče compilat-prikazuje napake,pa me zanima če mi lahko kdo pomaga pri popravilu programa-sumim na enačbo v programu;)HVALA.
#include<iostream> #include<math.h> using namespace std; int main() { for(int i=0;i<200;i++) { int a=i-100; double rs=a/100.0; ///-0.99 double vf; f(rs)=(r*pow(s,2))/(r*pow(s,2)+1)*sin(rs); tabela[i]=vf; } for(int i=0;i<200;i++) { if(abs(tabela[i])<=0.1) { sestevek+=tabela[i]; } } system("PAUSE"); return 0; }
- spremenil: hexor ()
Jean-Paul ::
Manjkajo ti deklaracije spremenljivk r, s, tabela in sestevek ter definicija funkcije f()
SynTax64 ::
Nimaš deklarirane spremenljivke "r","s" ter "f" pa še polje "tabela" ter spremenljivko za "vsoto"
Tutankhamun ::
double vf; f(rs)=(r*pow(s,2))/(r*pow(s,2)+1)*sin(rs); tabela[i] = vf;
Kaj pomen to, da deklariraš spremenljivko vf, nikol nč vanjo ne vpišeš, pol pa to kar nis nč shranu, shraniš v neko tabelo?
Kaj pomeni f(rs)=..... Odgovor NIČ.
Pa nič deklaracij še ostalih spremenljivk kot je že Jean-Paul povedu.
Dej povej po resnici, a si to sam neki napisal, al si nek najdu eno kodo, zdej pa neveš kaj je narobe?
Pa še neki bi te uprašu, kaj pa hočeš sploh narest :)?
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tutankhamun ()
Vrjetn, si pa mislu kej tazga narest
int main (int argc, char* argv[]) { double sestevek = 0; for(int i = 0; i < 200; i++) { int a = i - 100; double rs = a / 100.0; ///-0.99 double vf; double r = 1; // pojma nimam kaj je to za ena spremenljivka double s = 1; // enako, se mi ne sanja (vrednosti sm si zmislu) vf = (r * pow(s, 2)) / (r * pow(s, 2) + 1) * sin(rs); if (vf <= 0.1) sestevek += vf; } cout << sestevek << endl; system("PAUSE"); return 0; }
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tutankhamun ()
A si že odpravu napako? Je to kar sm ti napisal kej pomagal?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C] Sinhronizacija procesovOddelek: Programiranje | 1152 (1025) | Cvenemir |
» | [C] ProcesiOddelek: Programiranje | 983 (892) | Cvenemir |
» | skupni pomnilnik © linuxOddelek: Programiranje | 2502 (2348) | Keki |
» | [NALOGA][C] - Sortiranje učencevOddelek: Programiranje | 1334 (1187) | m4r3 |
» | srand in program v Cju???Oddelek: Programiranje | 1594 (1464) | nuclear |