Forum » Pomoč in nasveti » Zakaj dela Maxtor hitreje v win98??
Zakaj dela Maxtor hitreje v win98??
Jaxx ::
Takole je: zamnejal sem disk za Maxtorja 60GB 5400rpm in gor inštaliru WinXP. Disk dela v quiet modu, primary master, UDMA100. Chipset je KT266A.. V HDTachu sem dobil naslednje rezultate:
random acces time: 22ms
read burst speed: 83MB/s
max. read speed: 36MB/s
min. read speed: 5MB/s
aver. read. speed: 29MB/s
Počasen dostopni čas sem najprej pripisal 'quiet modu', ko sem ga izklopil je padel na 15ms. V grafu so bile navzdol obrnjene špice, tja do 5MB/s (zato je min. read speed samo 5MB/s). Nato dam gor Win98SE in HDTach izpiše:
random acces time: 11ms
read burst speed: 87MB/s
min. read speed: 34MB/s
aver. read. speed: 35MB/s
Kako je to možno? Disk je ostal v quiet modu, dostopni čas je še enkrat manjši, v graf je bil lepo linearen brez padcev..
V čem je problem? Mogoče v 4in1 driverjih? V obeh sistemih so bili ver. 4.40, je možno da so driverji za XP-je toliko slabši? Problem tudi ni v HDTachu ker je v Sandri isto razlika..
random acces time: 22ms
read burst speed: 83MB/s
min. read speed: 5MB/s
aver. read. speed: 29MB/s
Počasen dostopni čas sem najprej pripisal 'quiet modu', ko sem ga izklopil je padel na 15ms. V grafu so bile navzdol obrnjene špice, tja do 5MB/s (zato je min. read speed samo 5MB/s). Nato dam gor Win98SE in HDTach izpiše:
random acces time: 11ms
read burst speed: 87MB/s
min. read speed: 34MB/s
aver. read. speed: 35MB/s
Kako je to možno? Disk je ostal v quiet modu, dostopni čas je še enkrat manjši, v graf je bil lepo linearen brez padcev..
V čem je problem? Mogoče v 4in1 driverjih? V obeh sistemih so bili ver. 4.40, je možno da so driverji za XP-je toliko slabši? Problem tudi ni v HDTachu ker je v Sandri isto razlika..
- spremenil: Jaxx ()
Golden eye ::
zaradi Driverjev!! In ker je bila grafična narejena ko so bili še Win98 in še ni bilo XP. Zato je pa bolj prilagojena na Win98
Men se zdi da je tko?
Men se zdi da je tko?
Golden eye ::
Sem prebral Matrox namest Maxtor pa sem čist zamešal??
Sej sploh nisem prebral??!!
Sam itak vem da na win98 skor vse bolš dela
Sej sploh nisem prebral??!!
Sam itak vem da na win98 skor vse bolš dela
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Golden eye ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Hitrost vašega trdega diska, SSD-ja, ... (strani: 1 2 3 4 … 44 45 46 47 )Oddelek: Strojna oprema | 607240 (64640) | hariscorale |
» | A je to normalno al je disk prepočasen?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 3149 (2202) | strictom |
» | HDD problemOddelek: Strojna oprema | 1001 (925) | IVo |
» | Na disk WD120JB kloniral Maxtor 60Gb in stvar je pocasnejsa (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4660 (4014) | Boky |