» »

[Vse o DSLR]

[Vse o DSLR]

Temo vidijo: vsi
««
14 / 93
»»

freesty ::

Odvisno kaj fotkas. Ce si v velikem prostoru in hoces kak portret naredit je boljsa 50ka. Ko nimas placa lahko s 50ko samo obraze slikas. 35ka pa je pac malo sirsa. In dobis recimo na isti oddaljenosti cloveka od pasa navzgor noter, kar je meni ljubse. Trenutno imam oba. 50 1.8D in 35G. Pa se mi zdi, da je 50ka malo bolj ostra zato se mi jo tozi prodat. Pa tudi, ce slikas kak koncert prav pride zaradi 1.8 blende. Vsak kdaj prav pride.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

joze67 ::

Včasih je veljalo, da je 50mm univerzalni oz. normalni in 75mm portretni objektiv. Tako da ni toliko, kaj se splača, ampak kaj misliš z njim.

dottor ::

Z njim mislim slikat na raznih sejmih in prireditvah ter koncertih. Večina ljudi (cosplay) ter statične objekte na raznih motošovih in podobno. Dejansko bi rabu nekaj širšega, kar bi pomenilo 35mm?
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Tocno tako, ze 35mm ti bo mogoce preozek.

Kar se zoom objektivov tiče: Nikkor 18-200mm 3.5-5.6 ali Sigma 28-105mm 2.8-4? Nikkor mi nudi večji razpon, Sigma pa je svetlejša... Se mi pa zdi 200mm malo pretirano.

Jaz bi tukaj vzel Nikona definitivno:) Je res, da je sigma svetlejsa, nikon pa ima zato stabilizator, vecji doseg, sirsi je kvalitetnejse je narejen.

Mogoce sigmo 17-70 2.8-4 je baje tut dobra.

Za tudi cena cca. 300€ za rabljenega ni tako huda. So pa Sigme okoli 100€ rabljene (28-105).

kuglvinkl ::

Kakšne pa dela fotke na 200mm? po mojem te srat prime.

Ti rabiš imo 24 2,8 in 50 1.8 al pa 85 1.7 za portrete.
Your focus determines your reallity

čuhalev ::

Za sejme se mi zdi 50 mm preozek, če bi hotel dobiti celo stojnico ipd. Mislim, slikati se bi dalo, samo bi moral iti kar na drugo stran stojnice.

Ja ko slikam cosplaye slikam kombinirano (potrete od pasu navzgor ter celotno osebo). Je pa odvisno kako blizu odra sem, ter če je sam lik zanimiv za ga slikat v celoti ali je boljše samo od pasu navzgor (ali bokov navzgor).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dottor ()

Vzami 17-50 tamrona ali sigmo pa imas vse to v enem. 24, 35, 50mm goriscnice in svetlobno moc. Edino ostrina bo malo trpela. Bo pa vseeno boljse kot tamron 28-105 ali 18-200.

recimo, ja.

LuiIII ::

Za portrete uporabljam 70-200/2.8 je pa res, da običajno razdalja ni problem, če pa je potem pa 24-70. Je pa res, da je tu pri blendi 2.8 ostrina bolj tak tak in tudi DOF je hitro prevelik.

Tako 70-200 kot 24-70 sta mi malo predraga zaenkrat. Za Tamron SP AF 17-50 mm F/2,8 XR DI II VC bi znal čez leto napraskat, rabljeni so okoli 300€. Tako da razmišljam za začetek uzet 35mm 1.8G in pol našparat za 17-50 VC (LD je ene 100€ cenejši ampak nima stabilizacije).

BigWhale ::

Ima kdo kaksne izkusnje s Canon servisi pri nas? Pri Besenicarju ze en mesec cakajo dele za mojega 7D, pa sem ze mal nejevoljen zaradi tega.

Okapi ::

A3 (ali 3A - vedno zamešam;) ) na Zaloški v Ljubljani bi znal biti boljši.

Jaz sem mojega Nikona poslal na Fotomehaniko, vem da delajo tudi Canone.

floyd1 ::

Povprašaj na e-fotografija forumu. Tam sem enkrat prebral, da je nekdo svojega 1D mk? na Dunaj poslal in je bil zelo zadovoljen (tako s ceno kot s popravilom samim).

Okapi je izjavil:

A3 (ali 3A - vedno zamešam;) ) na Zaloški v Ljubljani bi znal biti boljši.

Upam, da ne bom nucal se enkrat. ;)

Mal mi je trapast, ker cakajo material, pa ze tolk cajta cakajo, da mam obcutek, da cakajo, na enga kitacja, da bo legal age, da lahko zacne delat (5 al kolk je to pr njih) in bo potem posebaj zame naredil tist CMOS in ga lastnorocno podpisal in vdihnil vanj del svoje duse.

... al so pa s kurirjem poslal. Pa kurirju niso dal avtomobila in se je mal na meji s Tibetom zadrzal.

RedDrake ::

kuglvinkl je izjavil:

Kakšne pa dela fotke na 200mm? po mojem te srat prime.

Po mojem te bo res srat prijel.

Sigma 18-200/3.5-6.3 DC @200mm. Prva je f/8, druga f/6.3, ostali dve pa f/11. Posneto s SONY A500.
Hkrati se opravicujem za popolnoma ne-umetniske fotografije, ampak to so dokaj random snapi z nekaj tedenskega potepanja po Portugalski pred par leti (in precej malo jih je na 200mm, zato nimam ravno velike variacije motivov).

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RedDrake ()

Janac ::

Kako mas pa lahko f/8 ali f/11, če objektiv odpre le f/3.5 do 6.3?

skyline ::

Janac, toj največja zaslonka. 3.5 na 18mm, 6.3 na 200mm (ker je cheap objektiv).
Zapret se jo vedno da vsaj do f16 in več, odvisn od objektiva.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyline ()

Kupujem torbo.

Prvo sem se menil za rabljeno Vanguard Up-Rise 48 za 65€. Je kot nova, edino mal je na zadnji strani scufana. Kot, da bi zahaklu z izvijacem pa ven scufu, tak 1x1cm.
Se mi ful dopade, verjetno bi lahko ravno vso mojo opremo not spravu+dodaten predal za ostale stvari mi je vsec, pa se laptopa lahk das not oz. zvezke ali kaksno majco...
Pa se na hitro lahko ven vzames fotoaparat.

Potem mi je pa nekdo priporocal LowePro Flipside 400AW, pa sem malo googlal in se dobi v Nemciji za 78€ nova, na ebayu iz kitajske pa za 55$, to, ce upostevas davek in valuto pride cca 55€. Kar se mi zdi zelo poceni za tako torbo. Je enake velikosti samo nima posebej prostora za ostale ne-foto stvari. Varna je bolj, kar se tice kraje, ker se odpira pri hrbtu. In pa ima dodaten pas, ki ti olajsa nošo, ce dalec hodis.

Torej, ima kdo kaksnen nasvet?

Lahko tudi kaksno cist tretjo priporocate:)

jernejl ::

Imam Flipside 300AW in kupujem 400AW. S svojo sem zadovoljen, le premajhna mi je postala.
Način odpiranja mi je všeč - se mi zdi precej bolj varen, ko se znajdeš v kakšni gneči.
Tudi dostop do stvari je dobro rešen; tisti dodatni pas omogoča, da torbo obrneš predse in iz nje vzameš stvari, ki jih potrebuješ. Za to torbe ni treba sneti in je polagati na tla.
400AW ima ozek predal zadaj za kakšne drobnarije. Jaz pri 300AW uporabim kar kakšen razdelek v glavnem predalu; tudi 13" macbook air lahko za silo stlačim noter.

Glede stvari iz kitajske je pa tako, da se tam najde ogromno ponaredkov, ki so lahko slabše kvalitete. Pri nakupu je torej treba biti pozoren.

Ja, saj vem. Ampak sem bral na netu in se najde dosti komentarjev ravno na to temo(ponaredkov), sem nasel tudi sellerja, ki zagotovo prodaja original. Sicer pa placas tudi preko paypala in, ce dobis ponaredek zahtevas denar nazaj.

Danes grem tole 400AW gledat v Bigbang. Kje pa bi nasel Vanguard v Mariboru?

Jaz tudi iščem torbo oz nahrpnik. Rabu bi nekaj, da stoji not D200, 2 objektiva, bliskavica, pol pa še da ima kej dodatnega prostora, da lahko daš not še kakšno majco za preoblečt (posebej poleti pride prav) pa flašo vode.

Primoz78 ::

@dj dottor. Jaz uporabljam Kato KT-103 noter spravim 7d + 17-55mm, 70-200mm canon, bliskavico canon in polnilec ter se cel kup robe. Mas pa se prostor za prenosnik zadi.

Ce te zanima mogoce Kata KT-103 poglej med moje male oglase. O ceni se da se kako rect.

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

http://www.ebay.co.uk/itm/Lowepro-Flips...

Tole je kar dober deal. Mislim, da bom jaz tudi tole kupil. V Sloveniji se prodaja torba po 150€.

Tam v predale namest objektivov, lahko das kamot kak sendvic. Vodo ob strani, kratka majca gre ziher v tisti predal spredaj. Mikico ali pa jakno pa lahko das se zgoraj pocez, pa zapnes s tistima rucama.

Samo me se vedno mika vanguard, zaradi laptop predala. Sicer nimam laptopa, lahko pa bi dal tam notri kaksne zapiske za na fax, ali pa majco lepo zlozeno, se zmucka se ti ne. In pa velik predal zgoraj je fraj, za kaksne senvice. Easy dostop do aparata.

Tezka bo tale.:)

Tolk o maržah slovenskih trgovcev...

freesty, nabavi in poročaj. :)

Zgodovina sprememb…

Ma, ce mi je vanguard nekako bolj vsec. Ceprav bi placal 10€ vec za rabljeno. Ampak bi pa tocno spravil mojo foto opremo noter. Pa prostor za senvic/pjaco se mi dopade, ker jaz naceloma iscem nahrbnik za na izlete in za foto- opremo v enem. Dopade se mi tut, da lahk das vse ven in imas navaden nahrbtnik.

Ce bi tega dobil na ebayu za taki denar nebi razmisljal. Zdaj pa me fejst matra kaj naredit:)

Najraje bi oba kupil in potem prodal drugega. 400 ew bi tak prodal takoj za teh 60€ na bolhi.

Sam si bom ubodu tole za potovanja http://store.lowepro.com/dslr-video-fas...

Za po mestu al pa za izlet mam pa 100 slingshot.

Glede na to da jih ima še 10 na voljo, si mogoče še jaz omislim eno. 58$+davek bo kot je reku freesty prišlo lih ene 55-60€, kar pri nas dobiš ta male torbice za fotoaparat. Ker nisem še nikoli kupoval preko ebaya dražjih stvari od par dolarjov kako je z davkom in carino? Nad kakšnim zneskom se plača davek in nad kakšnim carina ter kako se to plača? Dobiš domov položnico iz DURSa al kako?

Primoz78 ::

@dj dottor nad 25€ (skupaj z poštnino)...ne dobiš položnice od DURS_a ampak ti ponavadi pošlje Carinska pošta pismo, da dokažeš koliko je stvar vredna...če ni računa poleg. Ni pa nujno da ti zaračunajo...drugače pa plačaš DDV + carino (splošna stopnja 6,5%).
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Se pravi 45€ (preračunano $ to € z googlom) + 20% ddv znaša 8€ + 3€ carine prideš na 56€. Za ta denar, recimo na hitro če pogledamo na Mimovrste, dobiš tamale nahrpnine od Vanguard-a.

Dal boš 22% na skupno vrednost (ruzak + poštnina), plus cca. 5 EUR manipulacijskih stroškov. Carina je za zneske nad 150 EUR in tle ne pride v poštev.
Carinska pošta ti pošlje dopis, na mail jim pošlješ povzetek ebay transakcije in dajatve plačaš poštarju, ko ti pripelje paket.

Je pa to že stokrat prežvečeno na tem forumu, glej eBay teme...

Zgodovina sprememb…

Rad bi fotografiral tekoco vodo, ne zamrznil s kratkim casom ampak zajel dogajanje. Dam na S mode in cas na recimo 5, ampak fotografija je popolnoma bela, zakaj? Tudi z zaprto/odprto zaslonko je enako. Belina je na 0.

Zna kdo prosim pomagat?

ND filter rabiš.

Slikaj proti veceru ali pa zgodaj zjutraj, ko svetloba ni tako mocna.

nodrim ::

Izberi program M (pri S ti avtomatika preveč odpira zaslonko in dviguje ISO očitno), nastavi čas tako, da dobiš željeni motion blur, znižaj ISO na čim manj in potem pa zapiraj/odpiraj zaslonko (povečaj/zmanjšaj F vrednost) dokler ne dobiš želene osvetljenosti fotografije ... če nisi ravno na popolnoma jasen dan na odprtem, bi to moralo it tudi z najbolj povprečnim kompaktom.

Janac, ne rabiš tolk dolgih časov, za vodo je dost že nekje 0,5 do 1 sekunde.

Ostalo so pa že povedal.

technolog ::

joze67 je izjavil:

Včasih je veljalo, da je 50mm univerzalni oz. normalni in 75mm portretni objektiv. Tako da ni toliko, kaj se splača, ampak kaj misliš z njim.

Ja, točno tako, če si imel Full Frame sezor. Danes pa je večina APS-C, tako da ima 35mm podobno vlogo, kot ga je imel 50mm včasih.

nodrim je izjavil:

Izberi program M (pri S ti avtomatika preveč odpira zaslonko in dviguje ISO očitno), nastavi čas tako, da dobiš željeni motion blur, znižaj ISO na čim manj in potem pa zapiraj/odpiraj zaslonko (povečaj/zmanjšaj F vrednost) dokler ne dobiš želene osvetljenosti fotografije ... če nisi ravno na popolnoma jasen dan na odprtem, bi to moralo it tudi z najbolj povprečnim kompaktom.

Ne ne, imam tak objektiv na katerem rocno ostrim in nastavim zaslonko :), se pravi tudi ce dam na A oz. aperture priority se nic ne spremeni avtomatsko glede zaslonke, sem pa dal na M pa pravtako dobim popolnoma belo sliko.

Dvig ISOta bo po moje vseeno pomagalo.

Map ::

Napiši sem nastavitve ISOta, zaslonke, časa itn. da vidmo kako in kaj.

Se popravljam: nižanje ISOta. Če je okolje v katerem misliš to slikat temno daš ISO na najmanjšo vrednost, za kar rabiš večji čas, kar bi moglo delovat, da dobiš vodo v gibanju.

nodrim ::

nizek ISO, daljši čas, velika vrednost zaslonke ... napiši kaj maš od teh treh vrednosti ... fokus nima veze pri tem

Janac, kaj ko bi objavil fotko z EXIF podatki?

Drugace bo pri belem dnevu pet sekundna osvetlitev skoraj vedno naredila popolnoma belo sliko. :)

Nastavitve mam:

S: 8(nevem kako pretvorim v 1/x, ni pa to 8"))
ISO 200
f/16, kar je max

Če je cajt 8, maš 1/8 s. Če piše 8", je pa 8 sekund.

Anyhow, ND filter rabiš. Tak, ki zatemni za tri blende (oznaka '8x'), bo dober zate. Niso dragi.

Pa mal branja zate:
http://www.digitalcameraworld.com/2012/...
http://www.redbubble.com/people/peterh1...
««
14 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov D-SLR (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8827372 (15637) BigWhale
»

Fotoaparat dober nakup? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6625791 (19843) schurda
»

zrcalno-refleksni fotoaparat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14025881 (20732) schurda

kateri 4\3 fotaparat do 500evrov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
20429003 (25845) bluefish

Več podobnih tem