Forum » Strojna oprema » Ali je BIOS flash update nevaren?
Ali je BIOS flash update nevaren?
.:Toto:. ::
Ziv!
Sem pred poletno cistko racunalnika. Med vsem osalim sem pobral vceraj dol novejsi bios za mojo plato (Aopen AK73pro), ki ima nekaj izboljsavic, ki bi zelo koristile (custom IRQ adressing).
Question: ali ima kdo ze kake izkusnje s flesanjem biosa. Se je kateremu ze usralo in zj**al plato? Veste, se kar malce "bojim" postopka, pa se v navodilih je vsaj 6x napisano da gre lahko vse po gobe
Hvala za vzpodbudo!
Sem pred poletno cistko racunalnika. Med vsem osalim sem pobral vceraj dol novejsi bios za mojo plato (Aopen AK73pro), ki ima nekaj izboljsavic, ki bi zelo koristile (custom IRQ adressing).
Question: ali ima kdo ze kake izkusnje s flesanjem biosa. Se je kateremu ze usralo in zj**al plato? Veste, se kar malce "bojim" postopka, pa se v navodilih je vsaj 6x napisano da gre lahko vse po gobe
Hvala za vzpodbudo!
MilkyWay ::
Nima bit kaj nevarno, edino, če med flashanjem zmanjka elektrike. Seveda je pametno pred flashanjem dobro prebrati navodila/postopek.
Tr0n ::
BIOS mora bit za pravo plato in pravo revizijio oz. verzijo plate pa nima kaj bit. Jaz to flesham vsakic, ko pride nova verzija ;).
Ponavadi moras sformatirat eno disketo, gor posnet flasher program in pa bios, potem zadevo startnes z diskete in pozenes flasher. Podrobna navodila pa si preberi na strani, kjer si dobil BIOS, ker se od plate do plate malce razlikujejo.
Ponavadi moras sformatirat eno disketo, gor posnet flasher program in pa bios, potem zadevo startnes z diskete in pozenes flasher. Podrobna navodila pa si preberi na strani, kjer si dobil BIOS, ker se od plate do plate malce razlikujejo.
frudi ::
kot sem v preteklosti že napisal - če imaš kakšno FAT particijo in vseeno flashaš z diskete, se lahko okličeš za bedaka . zakaj izzivat srečo?
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
Sandi79 ::
No ja vse lahko gre po mušnice, če se zajebaš pa daš gor kar kakšn tretji bios. Sicer pa ni treba flashati z diskete ker se ti še dodatno tresejo hlače, če bi bila slučajno disketa fuč.
bios identical...
press enter to continue
flashing bios.....**
not ready ( reading - drive a )
Abort, Retry, Fail? r
Abort, Retry, Fail? r
(sedaj si u kurcu)
Sicer pa če misflashas bios se zadeva lahko enostavno popravi z disketo. Gor naj bo delujoča verzija biosa in program za flashanje (amibios..) vstaviš disketo prižgeš računalo in zadeva steče sama (samo nekatere plošče)..
Živel Tito !
bios identical...
press enter to continue
flashing bios.....**
not ready ( reading - drive a )
Abort, Retry, Fail? r
Abort, Retry, Fail? r
(sedaj si u kurcu)
Sicer pa če misflashas bios se zadeva lahko enostavno popravi z disketo. Gor naj bo delujoča verzija biosa in program za flashanje (amibios..) vstaviš disketo prižgeš računalo in zadeva steče sama (samo nekatere plošče)..
Živel Tito !
krucymucy ::
jest sm vedno flešu iz diskete! Zakaj? zato ker sem imel možnost takoj ob vklopu računalnika pritisnit alt+F2 (epox plata) in je na disketi sam najdu bios in se flešnu ... problemov ni blo nikol, ker sm vedno prej disketo prečekiral!
Bolje preventiva kot kurativa!
Bolje preventiva kot kurativa!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Narobe flashan bios na Asus CUSL2-C Black PearlOddelek: Pomoč in nasveti | 2095 (1770) | SkIDiver |
» | bios updateOddelek: Programska oprema | 939 (822) | BillieJoe |
» | BIOS FLASH - Problem - NUJNOOddelek: Pomoč in nasveti | 2007 (1759) | steiner |
» | problem pri flashanju BIOSaOddelek: Pomoč in nasveti | 1145 (1092) | žiga |
» | Pioneer 105S problemOddelek: Zvok in slika | 1026 (867) | benzoo |