Forum » Strojna oprema » ventilator, amperi,...pomoc!
ventilator, amperi,...pomoc!
gorenc ::
zal nikoli nisem obiskoval elektro sole zato mi nekaj ni jasno. na ventilatorjih (za pc, 80x80, 92x92mm,...) ponavadi pise 12V in 0.25A. recimo, ali pa pise 12V in 0.17A.
ali se ventilator z 0.25A vrti hitreje (ali pocasneje) od tistega z 0.17A?
doma se mi namrec valja en kup starih ventilatorjev pa me zanima ker bo najtisji
ali se ventilator z 0.25A vrti hitreje (ali pocasneje) od tistega z 0.17A?
doma se mi namrec valja en kup starih ventilatorjev pa me zanima ker bo najtisji
gorenc ::
zivio Brane2, se pravi ventilatorcek z 12V, 0.14A je tisji od 12V, 0.25A v idealnih pogojih
TESKAn ::
Jap, manjša moč -> manj hrupa. Je pa po moje najbolje da vent priklopiš na 12V pa poslušaš, kjer je najtišji.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Highlag ::
Žal hrup ni odvisen samo od nazivnega toka, ki piše na ventilatorju. Zadeva je odvisna predvsem od obratov in oblike lopatic. Lepo izoblikovane erodinamične lopatice bodo povzročale manj hrupa pri istih obratih kot lopatice z slabo aerodinamiko.
Tok je lahko različen pri dveh motorjih od katerih ima prvi drsne ležaje drugi pa kroglične ležaje. Prvi bo zaradi večjega trenja vlekel večji tok in se zaradi tega celo počasneje vrtel. Drugi se bo lahko vrtel hitreje pri manjšem toku.
Bistveno tu je da ne pretiravaš z obrati. Če rabiš veliko pretoka vzami raje večji ventilator, ker bo imel ta pri nižjih obratih več pretoka kot manjši z višjimi obrati.
Tako nekako no
Tok je lahko različen pri dveh motorjih od katerih ima prvi drsne ležaje drugi pa kroglične ležaje. Prvi bo zaradi večjega trenja vlekel večji tok in se zaradi tega celo počasneje vrtel. Drugi se bo lahko vrtel hitreje pri manjšem toku.
Bistveno tu je da ne pretiravaš z obrati. Če rabiš veliko pretoka vzami raje večji ventilator, ker bo imel ta pri nižjih obratih več pretoka kot manjši z višjimi obrati.
Tako nekako no
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 120mm ventilator PWMOddelek: Kaj kupiti | 1806 (1418) | Veron |
» | UporOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1522 (1146) | Blinder |
» | Zakaj se rabi upor pri led diodah?Oddelek: Pomoč in nasveti | 9745 (9482) | BluPhenix |
» | najbolj tih ventOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1946 (1585) | morphling1 |
» | ventilatorckiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5440 (5223) | Highlag |