» »

Monitor ne pokaže slike

Monitor ne pokaže slike

mcspeed ::

Zdravo vsem, mam en manjši problem. Pred kratkim sem zamenjal grafično kartico (ATI Radeon x550 sem zamenjal s Nvidio 7600 GT) Zbrisal sem stare driverje in naložil driverje od nvidie. In po tem, se mi včasih sploh ne pokaže več slika.

Npr. po screen serverju, ko gre monitor v mirovanje (utripa lučka), hočem iti v nazaj windowse (pač ruknem miško oz. kliknem kakšno tipko na tipkovnici)začne lučka na monitorju goreti, vendar se slika sploh ne prikaže.

Včasih mi monitor tudi javi error ''Not Optimum Mode Recommended Mode 1280 x 1024 60 Hz''. In mi tudi včasih slike ne prikaže, ko prižgem računalnik. Npr: Prižgem računalnik, slika se mi še pokaže do tam, ko nalaga windowse, vendar po tem se prikaže samo črna slika. Za predstavo je moj error podoben temu:

Ter zanimivo se mi zdi, ko igram kakšno igro (npr. TDU) in ko grem ven iz igre, se mi isto prikaže črna slika. Enkrat, ko se (po igranju TDU-ja) slika ni prikazala na monitorju, sem pritisnil enter in sem zagnal TDU, ter se je potem prikazala slika od igre. Torej, kot da mi slike ne bi prikazalo samo v windowsih :|

Moj monitor je Samsung SyncMaster 710n in deljuje na drugih računalnikih.

Res bi prosil za pomoč. Verjetno je že kdo od vas imel podoben problem in bi bil zelo hvaležen za napotke. Hvala :)

dukenukem ::

uporabi kašen drivercleaner, da pobrišeš vse, kar je ostalo od ati driverjov,to je mal konflikta med nvidio in ati driverji

Shegevara ::

A driverje za monitor imaš (posodobljene) ?

mcspeed ::

driverjev za monitor nimam naloženih, jih bom v kratkem. drugače pa sem že pred inštalacijo nvidia drivejev uporabil program za brisanje vseh ati driverjev.

EDIT:

Do sedaj sem poprobal odpraviti (začasno) problem s tem, da sem vedno ugašal monitor, ko sem ugasnil računalnik. Do sedaj je stvar delovala, vendar predkratkim, ko je monitor po screen saverju šel v stanje pripravljenosti, se mi ne prikaže slika. Potem sem pustil monitor nekaj časa, da pokaže sliko (ker včasih jo), vendar mi je monitor javil problem ''Not Optimum Mode Recommended Mode 1280 x 1024 60 Hz''. Nato sem izklopil računalnik in monitor iz napajanja in poskusil še enkrat. Sliko mi je monitor prikazoval do tam predno se pokaže welcome screen, potem pa je slika črna. To je splošni opis mojega tipičnega problema. Ko mi bo sliko uspelo dobiti nazaj, bom naložil še driverje za monitor. Zanima me, pa če bi kdo vedel, kje bi nastal konfilkt? JE to hardwarski ali softwarski problem? Ker driverje od ATI grafične moram imeti vse pobrisane...

PS: moja grafilčna ima dvi-d izhod, monitor pa ima vga vhod. Seveda imam vmes vga - dvi-d vmesnik. Vmesnik sem tudi zamenjal in problem se ponajvlja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mcspeed ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PS3- VGA adapter- Ne Dela

Oddelek: Konzole
142341 (2221) xxxgeekxxx
»

Not optimum mode

Oddelek: Strojna oprema