» »

Slika zgine (narobna resolucija)

Slika zgine (narobna resolucija)

Biser ::

Mam 19" LCD. Ko mam nastavljeno resolucijo na 1280 x 960, je slika OK. Če se mi monitor zaradi odsotnosti izklopi, pa mi nekak spremeni resolucijo, al kaj jaz vem, da potem nimam slike. Ko premaknem miško, slike ne pokaže, sicer je sistem aktiven, ker npr. če pritisnem ˝c˝v winampu (da je slučajno vkloplen), mi začne špilat. Včasih pa se nardi isto, le da mi po ekranu skače še kvadratek z napisom

******************
*Not optimum mode*
*Recomanded mode_*
*1280x1024 60Hz__*
*________?_______*
******************

Tega nikakor ne morem izklopit, na ekranu nu nič drugega. Če sistem resetiram, se mi takoj na začetku ob zagonu nardi isto (spet mi pleše ta napis po ekranu, ostalo je vse črno. Napis zgine, če potegnem kabl iz vtičnce in malo pustim. Takrat se mi potem normalno zažene in je slika. Kdar je ekran samo črn, se pa po ponovnem zagonu spet nardi črn ekran, ko pride do windowsov, kjer bi moralo spremenit resolucijo. Takrat moram, preden zažene windowse, it z ˝F8˝ pod zagon z osnovno VGA grafiko, da mi win zažene pod minimalno grafiko in potem nastavim v windowsih na 1280x960.

To se mi je začelo dogajat kuj naenkrat, a je to kak virus mogoče, al kaj?
  • spremenilo: Biser ()

Highlag ::

In kakšno resolucijo ima ekran privzeto? Bi rekel 1280x1024. Nastavi to pa ne boš imel več problemov.
Never trust a computer you can't throw out a window

Just-1n ::

Poiskusi naložiti drivere za monitor, potem zber priporočeno resolucijo, pa refreshrate 60 Hz, če bo zafrkavou še po tem, dej refresh rate na 75 Hz.

d3n!5 ::

poskusi spremenit hz na ekranu pod lastnosti(propreties) in settings (etc. advance)

tole velja v primeru da mas xp ;)

bisernik ::

Sistem sm zadnjič sformatiral, sem mislo, da bo boljš. Ene parkrat sem potem, ko sem mel na novo naložen sistem, lahko normalno dobo sliko nazaj, če je bil ekran izklopljen. Potem mi je spet oni napis zahojeni začel skakat po ekranu, vedno bolj pogosto. Sem nasnemal gonilnike za ekran z originalnega CD-ja, pod nastavitvami mam nastavljeno 1280 x 1024, 60Hz. Če dam osveževanje na 70Hz, mi začne spet skakat oni napis po zaslonu. Po izklopu monitorja se mi nastavitve nekako zmrdajo, nimam pojma, kaj bi to blo krivo.

huek111 ::

Tut pri meni se dogaja, da se iz 72 hz vedno prestavi nazaj na 60 hz ko ugasnem comp,pa ni važno kje spremenim ali na grafični ali v OS-u! Monitor pa je 17" crt

bisernik ::

jaz morem potem vzet štrom računalniku, tako da potegnem kabl iz vtičnice, drugače sploh ni drugega na ekranu, ko pa oni napis. Če računalnik izklopim s tipko za vklop/izklop, potem po ponovnem zagonu spet skače oni napis po ekranu in ne morem nič naret. Če nebom kaj zrihtal, bom še računalnik zjebal s tem izklapljanjem!
Bom zaenkrat nastavo, da se mi ekran ne izklaplja, kaj čem drugega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bisernik ()

huek111 ::

A nihče ne ve kaj naj naredim?

blackbfm ::

Na lcdju hz nimaš sploh kaj nastavljat ker vedno vse deluje na 60.

huek111 uporabi kakšen program, včasih je bila neka zadeva refreshlock oz. refreshforce al nekaj takega.

bisernik ::

To, kar mi izpiše na ekranu, sem napisal v google in vidim, da nisn edini s tem problemom. To je menda neka napaka samsungovih monitorjev. Je na youtube celo posneto, to isto, kak skače po ekranu, pa oni potem nekaj vštekuje, pa izštekuje, pa nič ne pomaga. Je cel kup komentarjev pod tem posnetkom, ampak kolk sn bral, nikjer ni konkretne rešitve opisane, je samo en kup uporabnikov s takim problemom, ki sprašujejo, kako odpravit to napako. Ko bi vedel, da bo s tem monitorjem tako sranje, ga pa res nebi kupoval. Brezveze...

e_boy ::

to se isto zdj pr men dogaja (samsung 19'')...en mesec nazaj je blo tko pol smo parkrat izsteku kabl in pustu pa je kasnej delu, zdj pa nikakor ne morm tega popravt....v noben meni ne morm pridt, na monitorju ni nobene tipke za reste, tud v bios al pa varn nacn v winse ne morm, tko da sm pustu zdj par dni, pa upam da se bo popravl, drgac bo treba al na servis al pa po nov monitor...

e_boy ::

no po nekaj dnevih izklopljenega monitorja (iz stroma), je po ponovnem vklopu, zacel spet delat....zanimivo..

bisernik ::

Meni zaj bolj ko ne dela, nastavljeno morm pa met, da mi monitorja ne izklaplja. Če mam nastavleno, da mi po določenem cajtu izklopi monitor, potem se mi ob ponovnem vklopu skor ziher pojavi ona bedastoča na ekranu in mam zajebancijo. Če mam nareto samo na ohranjevalnik zaslona, potem je slika normalna, ko preklopi nazaj.

Problem mam zaj edino še tam, ko mi kao posodabla sistem, pa ne vem, ki se to izklopi. Ko mi napiše, da se bo čez 15 min. restartal. In če ne vgasnem, se po 15 minutah zažene na novo in takrat se mi obvezno pojavi oni napis. Kako se tej izklopijo te posodobitve, al kaj sploh so?

Opkow ::

Varianta 1
Varianta 2
Varianta 3

2 Minuti dela z googlom, ko sem vpisal pojem "disable restart message after windows update", in prebral kaj se da narediti.

bisernik ::

Hvala za linke, Zaj sn ga menda izklopo. Bomo vidli, kak bo kaj zaj naprej.

bisernik ::

Zaj mi je začelo že pri ohranjevalniku zaslona to metat vun. Morm še to izklopit.

bisernik ::

Nič ne pomaga več, zaj mi kuj tak že zgine slika, bom čist popizdil. Mam dost tega sranja, bom kupo drugi monitor. To sranje je blo z 19 colsko diagonelo. Vzel bi tej če že kupujem, enega 21 colskega (al kolk so že). Kaj mi kaj kdo lahko priporača? Samo ne samsunga, ker tega nem mel iz principa, tud če so drugi modeli OK. Grafično mam Nvidia Gforce 6600LE.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bisernik ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Not optimum mode

Oddelek: Strojna oprema
102225 (1699) MIHAc27
»

monitor - resolucija

Oddelek: Pomoč in nasveti
10790 (662) e_boy
»

lcd največja ločljivost?

Oddelek: Pomoč in nasveti
191543 (1166) Pyr0Beast
»

Samsung 971P - "Not Optimum Mode, Recommended Mode 1280 x 1024 60 Hz"

Oddelek: Zvok in slika
82176 (2032) nosk8fx
»

ob zagonu iger se ugasne monitor

Oddelek: Pomoč in nasveti
171097 (968) pharaon

Več podobnih tem