Forum » Operacijski sistemi » Windows scheduler
Windows scheduler
daks ::
A se da v schedulerju narediti, da se en task starta takoj ko se prejsni konca.
Se pravi imam 2 taska in hocem da se izvajata en za drugim. Pa nebi rad, da se casovno startata oba. Samo prvega bi casovno startal, drugi pa naj bi se zagnal takoj ko se prvi izvede.
A je to v Win XP mozno narediti?
Se pravi imam 2 taska in hocem da se izvajata en za drugim. Pa nebi rad, da se casovno startata oba. Samo prvega bi casovno startal, drugi pa naj bi se zagnal takoj ko se prvi izvede.
A je to v Win XP mozno narediti?
Duhec ::
Hm, a kaka xxx.bat datoteka v katero vržeš oba programa ne bi bil ok?
V command prompt oknu odtipkaj:
copy con task.bat
program1.exe
program2.exe
stisni še F6 za shranitev in izhod.
V šedulerju poženeš program task.bat in le ta sproži program1.exe. Ko se ta konča ali prekine se štarta program2.exe
V command prompt oknu odtipkaj:
copy con task.bat
program1.exe
program2.exe
stisni še F6 za shranitev in izhod.
V šedulerju poženeš program task.bat in le ta sproži program1.exe. Ko se ta konča ali prekine se štarta program2.exe
daks ::
V bistvu prvo revertam en snapshot od nekega VmWarea in potem ta VmWare zazenem. Ko se prvi VmWare konca se tudi ugasne. Se pravi, ko se prvi vmware ugasne, bi se moral takoj zagnati drug VmWare.
Tko nekako zgleda bat file, ki ga startam v VMWareu:
revert snapshota VmWarea
start Vmwarea (znotraj samega VmWarea imam narejeno, da ko se nek job konca se naredi Shutdown VmWarea)
Zdaj imam dejansko 2 taka bat filea in vsakega startam v takem razmaku, da se ne izvajata iztocasno (ker se ne smeta).
Je pa vmes dejansko nekaj prostega casa in bi ga rad izkoristil, da je celotna zadeva prej koncana. Se pa oba 2 taska ne izvajata vedno enako casa in tu nastane problem.
Tko nekako zgleda bat file, ki ga startam v VMWareu:
revert snapshota VmWarea
start Vmwarea (znotraj samega VmWarea imam narejeno, da ko se nek job konca se naredi Shutdown VmWarea)
Zdaj imam dejansko 2 taka bat filea in vsakega startam v takem razmaku, da se ne izvajata iztocasno (ker se ne smeta).
Je pa vmes dejansko nekaj prostega casa in bi ga rad izkoristil, da je celotna zadeva prej koncana. Se pa oba 2 taska ne izvajata vedno enako casa in tu nastane problem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Namestitev Linux-a (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4957 (4047) | Roadkill |
» | POT: Trenutno nestabilna prihodnost Linux namizijOddelek: Novice / Kiberpipa | 4297 (2988) | CaqKa |
» | ntfs in linux? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6845 (5389) | SkIDiver |
» | Kje dobiti DOS 5.0 na disketah ?Oddelek: Operacijski sistemi | 1204 (1084) | Poldi112 |
» | VMWARE za windowsOddelek: Programska oprema | 1543 (1419) | raufnk |