Forum » Operacijski sistemi » Kje dobiti DOS 5.0 na disketah ?
Kje dobiti DOS 5.0 na disketah ?
Brane2 ::
Igram se z VmWareom in stvar me navdušuje.
Tako sem našel nek stari softver za programiranje CPLDjev, za katerega sem svojčas plačal $600, ki pa zahteva Win95. Nekje sem skopal tudi prastaro CDjko s temi Winsi, vendar ta zahteva DOS disketo, ki pa je nimam.
Kje bi se to dalo dobiti (DOS 5.0 in/ali WIn95 angleški) ? Domnevam, da tega M$ ne prodaja več, ali pač ?
Sicer pa, nisem še probal zadeve instalirati na WIne, čeprav se mi že sedaj dozdeva,md ase bo stvar sesedla...
Tako sem našel nek stari softver za programiranje CPLDjev, za katerega sem svojčas plačal $600, ki pa zahteva Win95. Nekje sem skopal tudi prastaro CDjko s temi Winsi, vendar ta zahteva DOS disketo, ki pa je nimam.
Kje bi se to dalo dobiti (DOS 5.0 in/ali WIn95 angleški) ? Domnevam, da tega M$ ne prodaja več, ali pač ?
Sicer pa, nisem še probal zadeve instalirati na WIne, čeprav se mi že sedaj dozdeva,md ase bo stvar sesedla...
On the journey of life, I chose the psycho path.
AndrejS ::
Probaj www.bootdisk.com . Morda bo zagonska disketa dovolj. Drugače pa ima morda DOS še kdo doma na kakšnih disketah.
Dzonson ::
Brane izvoli Direkt iz Microsftovega DL centra
edit: oups moja napaka. to je samo upgrade iz 6.2 na 6.22
edit: oups moja napaka. to je samo upgrade iz 6.2 na 6.22
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Dzonson ()
Afo ::
A rabiš prav DOS, ali ti zadostuje FreeDOS, k je zatonjska verzija DOS-a.
Sicer pa imam jaz original (legalno) DOS 6.22 na disketah s certifikatom, in če ti lahko kakorkoli pomagam, mi piši na moj elektronski naslov.
Sicer pa imam jaz original (legalno) DOS 6.22 na disketah s certifikatom, in če ti lahko kakorkoli pomagam, mi piši na moj elektronski naslov.
Bolje biti mlad in neumen, kot samo neumen!
Brane2 ::
Ne vem če bi stvar delala s Freedosom, vsekakor pa dela "iz prve" z bootdiskom z Andrejevega linka.
Hvala.
Neverjetno, nisem mislil, da bom še kdaj videl Isp Synario za W95 še delati na kakem mojem stroju, še manj pa na 64-bitnem Gentooju .
Kar se Qemuja tiče, sem ga intaliral, pa mi zadeva nekako ni delala, čeprav bi baje morala.
Win4lin pa sploh ne dela na Opteronu, sploh pa v primerjavi z VmWareom je videti kot igrača.
V glavnem, zaenkrat prisegam na VmWare...
Hvala.
Neverjetno, nisem mislil, da bom še kdaj videl Isp Synario za W95 še delati na kakem mojem stroju, še manj pa na 64-bitnem Gentooju .
Kar se Qemuja tiče, sem ga intaliral, pa mi zadeva nekako ni delala, čeprav bi baje morala.
Win4lin pa sploh ne dela na Opteronu, sploh pa v primerjavi z VmWareom je videti kot igrača.
V glavnem, zaenkrat prisegam na VmWare...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Poldi112 ::
FreeDOS meni ne dela v VmWare. Sem moral tudi jaz MS instalirat.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Virtualizacija obstoječega win3.1Oddelek: Pomoč in nasveti | 2228 (1357) | kixs |
» | POT: Trenutno nestabilna prihodnost Linux namizijOddelek: Novice / Kiberpipa | 4276 (2967) | CaqKa |
» | VMWARE za windowsOddelek: Programska oprema | 1529 (1405) | raufnk |
» | Stari dobri dos?Oddelek: Programska oprema | 874 (823) | msmiha |
» | Kje dobim ms dos?Oddelek: Programska oprema | 1233 (1108) | MadMax |