» »

MoMoSlo, 40 let interneta, VIP z dr. Teo Petrin ...

MoMoSlo, 40 let interneta, VIP z dr. Teo Petrin ...

Mobile Monday Slovenija

vir: Kiberpipa

Ethernet RJ45 Konektor (vir: Wikipedia)

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V Kiberpipi se bo ta ponedeljek zgodil Mobile Monday Slovenija, s katerim je želja združiti vse tiste, ki jih zanimajo teme mobilnega sveta. V Kiberpipinem računalniškem muzeju obeležujemo 40 let,odkar so v omrežju ARPANET vzpostavili prvo trajno povezavo ter poslali prvo sporočilo preko tega omrežja z razstavo 40 let interneta. Pipin odprti termin v torek in Spletne urice v sredo so na sporedu kot vsak teden ob 19h, v četrtek pa še zadnji VIP v tej sezoni - tokrat z dr. Teo Petrin. Več spodaj.



ponedeljek, 11.5. ob 18:00 MoMoSlo: #0 - Pilot! Na prvem slovenskem MobileMonday dogodku bomo imeli priložnost spoznati kranjsko podjetje 3fs (ThidrFrameStudios), ki se ukvarja z razvojem storitev, ki povezujejo splet in mobilne platforme. Drugi del dogodka bo posvečen Unity3D - ogrodju za ustvarjanje iger, ki omogočajo igranje na različnih platformah. Tretji del večera je namenjen spoznavanju, druženju ter iskanju priložnosti za sodelovanje.



Kiberpipin računalniški muzej 40 let interneta Letos mineva 40 let, odkar so v omrežju ARPANET vzpostavili prvo trajno povezavo ter poslali prvo sporočilo preko tega omrežja. To obletnico bomo v muzeju počastili z razstavo o zgodovini interneta, na kateri si bodo obiskovalci lahko ogledali časovni pregled razvoja tehnologij, neposredno povezanih z razvojem interneta, kot ga poznamo danes. Razstava bo na ogled od 11.5. do 5.6. v razstavnem prostoru muzeja v Caffe Metropol nad Kiberpipo.

četrtek, 14.5. ob 20:00 Zadnji VIP večer z dr. Teo Petrin Dr. Tea Petrin je svoje življenje skozi raznovrstne karierne izzive posvetila vzpostavljanju strategije slovenskega gospodarstva in podjetništva. Najbolj je poznana kot bivša ministrica za gospodarstvo in kasneje ambasadorka na Nizozemskem, vendar njene pobude za modernizacijo slovenskega gospodarstva promovira celo Evropska komisija. Pogovor z gostjo bo razkril nove trende evropskega in svetovnega podjetništva, pogovarjali pa se bomo tudi o podjetništvu v slovenskem prostoru in kaj nam lahko prihodnost prinese.

3 komentarji

MrStein ::

40 let interneta

Jezus, a tak dolgo je že ?
Time sure does fly..
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

mathjazz ::

Kje ste našli Teo Petrin hahaha. ;)
www.getfirefox.com

Tear_DR0P ::

@mathjazz - vse se najde če se išče :)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Zanimiva predavanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
89104614 (450) BigBangStar
»

30 let x86 arhitekture (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Kiberpipa
22521594 (10051) BigWhale
»

Visionectov eMeni in slovenski start-up leta 2010

Oddelek: Novice / Kiberpipa
52819 (2360) KatjaGucek
»

O dinozavrskem robotu Pleo, tipografiji in JRuby v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
53023 (2657) Bistri007
»

Kiberpipa v osmo sezono 15. septembra

Oddelek: Novice / Kiberpipa
54305 (3969) ike

Več podobnih tem