» »

Kateri netbook?!

Kateri netbook?!

««
36 / 45
»»

RejZoR ::

Sicer ga še nisem pognal na svojem S205 ampak bi rekel, da bo največji problem disk. CPU in GPU sta precej poskočna ampak vse skupaj grdo zabije nazaj WD Scorpio Blue 5400RPM, ki v mojem primeru zmore samo 70MB/s sekvenčno. Random je temu primerno nizek in pričakuj, da bo nalaganje PS-ja trajalo kar dolgo. Sploh takoj po cold bootu. Drugo me osebno sploh ne bi skrbelo. Če pa boš dal not SSD oz nekaj v stilu Momentus 7200RPM oz Momentus XT ali pa Scorpi Black pa bo stvar drastično boljša. Sam bi najraje dal not "starega" Momentusa 7200RPM sam ko se mi zaradi garancije ne da vlačit na servis in jim plačevat nekaj kar bi lahko naredil sam. Ker nima namenskih vratc za disk ga moraš spet razsut na prafaktorje... Ko sem imel tega v starem netbooku je zadeva letela neprimerno bolje ko je bil v akciji disk.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

69charger ::

Danes sem končno prejel ASUS EEE 1015b. Baterija res drži kot oglašeno,približno 6 ur ob stalnem delu z internetom in aplikacijam. Res pa je da je treba najprej tisto navlako dol zbrisat ker zabija procesor na 60%.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

carota ::

69charger, kako pa predvaja recimo Youtube 480p, se pri tem kaj pregreva, če recimo 15 minut gledaš full screen?

720p predvaja odlično,nič se ne pregreva,temperature tja do max 70 stopinj.

mr1two ::

Ima kdo nameščen asus fastboot gor? Jaz sem ga dal gor, pa se mi zdi da se kr en mal pozna(v bistvu za določene programe tam nastavljaš delay-e, tako da ga ne zabije ob prihodu v winse- npr skype je mali debelušček, ki porabi nekaj časa za zagon pa še kaj bi se našlo).
Do katere velikosti imajo EEEji običajno tipkovnico(full size, ker recimo na eee 9" sem si skoraj prste spahnu)?

Ursus ::

Je že kdo instaliral Win 7 na ultralight EEE X101 oz. kombiniral s SD karticami?
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
http://www.multimolti.com/blog/2009/01/...

Kakšno drugo priporočilo?
Hvala

Gazi ::

Ali je na tržiču, kaj bolj ugodnega (boljšgea) od:

Lenovo IdeaPad S205 M63D3GE - Brazos-Tipp

http://www.cyberport.de/notebook-und-ta...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gazi ()

V Bigbangu je akcija za ASUSa,12 inčen,Radeon 6250,AMD C-50 in 2gb RAMA za 300€. Pomojem top nakup pri nas.

Modri dirkač ::

Everybody lies!

vklemen ::

Jp, 15-ka je....tako, da kdor želi netbooka 10 oz. 12, mu zna biti to malo veliko (drugače pa ugodno ja).
LP

bajsibajsi ::

Gazi je izjavil:

Ali je na tržiču, kaj bolj ugodnega (boljšgea) od:

Lenovo IdeaPad S205 M63D3GE - Brazos-Tipp

http://www.cyberport.de/notebook-und-ta...

Ja, x121e je boljsi, ampak 70 evrov drazji.

carota ::

vklemen je izjavil:

Jp, 15-ka je....tako, da kdor želi netbooka 10 oz. 12, mu zna biti to malo veliko (drugače pa ugodno ja).
LP

Pa še enkrat težji je (od 10"), škoda.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: carota ()

kverdy ::

Ce koga zanima,prodam cisto novega Asusa 1015B,AMD C50 Dual core,s Slo garancijo,do 11/2013 (bil misljen za sestro, a ji ne "sede").Kontakt pod zasebno.
Pa pardon adminu za off topic.

Je že kdo instaliral Win 7 na ultralight EEE X101 oz. kombiniral s SD karticami?

thnx

jest10 ::

Uf, internetno brskalo z lepo ceno:D Za shrambo imaš pa itak zunanji disk.

Zelo slabe ocene na testih (pa že raje dam cca. 100€ več za Asus 1015B oz. podobno):
http://www.notebookcheck.net/Asus-Eee-P...

Lp

kmetek ::

ne razumeš ti tega važno, da je 199€.

Not vtakneš 32GB al pa 64GB SD high speed kartico za dodaten storage pa je, če rabiš dodaten storage. Al pa 16GB če si na tesnem z budgetom.

kmetek je izjavil:

ne razumeš ti tega važno, da je 199€.

Ti ne razumeš, čemu je ta zadeva namenjena. Ampak to ni nič novega pri tebi...

Ah daj no.....ta kišta je res samo za tiste, ki gledajo na ceno oz. želijo cicibansko malo pobrskati po spletu z Intelovim MeeGo, saj ni gori niti Win 7 Starterjev (tako, da kaj pametnega sploh ne moreš početi s tem).

Tudi, če daš noter 64 GB kartico v slot in potem nanjo namestiš Win 7 pa Office in nekaj osnovnega programovja (Adobe Reader, Irfan View ipd.) boš takoj pokuril 10 - 15 GB (ali pa še več) pa imaš spet en klinc prostora.

Poleg tega je na EnaA najceneješa 64GB SD (pa niti ne vem, če je HS) 76€, torej si s ceno X101 + SD kartico že skorja na ceni novega Asusa 1015, ki ima 250GB disk pa Win 7 gori.....
http://www.enaa.com/oddelki/foto/izd_25...
http://www.enaa.com/oddelki/foto/izd_25...

Ni računice za nakup tega - razen za nekoga, ki res pade na marketinško foro z 9-kami na koncu cen...

Vsaj moje mnenje je tako ;)

Vsekakor pa vsakdo naj kupi kar si želi - saj smo v demokraciji :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vklemen ()

Jaz imam za razno resno programje stacjonarca. Če bi rabil, pa bi imel resen prenosnik.
Na 1024x600 ekranu ne moreš početi NIČ pametnega. To je za brskanje po spletu in za napisati kaj kratkega, če je res nuja. Pa kakšen hiter predogled slik iz fotiča.
Če ti MeeGo ne leži, daš gor XPje ali xy Linux.

Kdo pa govori o programiranju na 10-ki? Vsekakor se pa z AMD proceosrjem in 2 GB rama da kaj konkretnejšega za službo, faks ipd. tudi narediti (ob predpostavki Win 7 Starterjev in Office oz. vsaj Open Office). Z Me Go in osnovnim spominom ter prostorom, ki ga ima pa res ne vem kaj bi sploh počel.

Sam imam sicer 12-ko Asusa 1215B (ker imam slabši vid), ampak tudi z ženinim 10 inčnim, lahko kaj naredim za službo, če nimam svojega zraven......

Vsekakor pa če se je nekdo že odločil za nakup X101 sploh ne vem zakaj sprašuje za mnenje tu gori in se potem ob kontra mnenjih še prepira z drugače mislečimi...:|

LP

Kdo pa sprašuje za mnenje?:|

Ups - my mistake ;((

Zamenjal sem te z Ursusem666, ki je spraševal po mnenju glede X101 pa si potem ti dal svoj reply in hvale X101 (on pa se nato ni več oglasil).

Tako, da glede moje opazke jo vzamem nazaj, glede mojega mnenja o uporabnosti X101 napram 1015 pa vztrajam pri njem. ;)

Lp

Ne pozabi, prvi Eeeji so bili točno taki. Ozeroma še malo slabši(samo 9 inč ekran). Pa so šli dobro v prodajo. 8, 12 in mislim da 16GB varjante. Čisto prvi 7 inč pa itak. Pa so gor uspešno tlačili XPje in tudi Visto.
Če rabiš mini prenosnik samo za brskanje, je X101 čisto ok. Za karkoli več, je pa itak smiselno vzeti minimalno 11,6 inč z 1366x768 resolucijo

Seveda, čim manj plačat zdaj, da bo čim prej potreba po novem....pa itaq so ocene katastrofalne za 199,99 asusa....če bi prišel lani bi bil bomba....za 250-300€ imaš boljšo izbiro.
Ampak vsakemu svoje, vsak tele ima svoj vesele.

Hello, misel o X101 sem opustil.

Iščem cenejši netbook tipa Asus 1015PN, 1015B ali vsaj 1015PX. Želje:

Dual Core procesor c50 ali N570 z grafično sposobno predvajat HD.
mat zaslon (25,6 CM)
dobro delujoč multitouch (verjetno edino Asus, pa še to ne vsi modeli)
črne barve oz. samo da ni bel

V Sloveniji se nič podobnega ne dobi, ne želim pa komplicirati s tujino ker večinoma ponujajo npr. Nemške garancije :(

Kateregakoli infota bom vesel ;)

Pred kratkim smo imeli solidne Acerje za 349,90

C50/2GB/500GB itd...pa ni bilo preveč odziva.

Ce zelis gledati Hd filme,potem priporocam vsaj AMD C50,ki ima poleg Radeon grafiko (ker Intelova GMA 3150 je dosti slabsa in zna stekati-preveril na Lenovu S10-3 napram mojemu 1215B pa tudi sestra,ki ima 1015B,se ne pritozuje).
Ce sem prav videl,imas par postov visje ponudbo za nov 1015B,drugace jih je tudi na Bolhi pa se v kaksni trgovini (samo tam so ze drazji kot v oglasih).
Lp

rdecaluc ::

Evo kot možnost majo tud v novem petrol katalogu: HP dm1-4020 neki se mi zdi. 2GB rama, 500gb HD, E-450, pa pač standardni ekran (non-matt), ter kr kul zvočniki če je prejšni seriji za verjet.

Stane pa 430€ neki. (pa 250 pik)
Est modus in rebus. ,typos

kmetek je izjavil:

Seveda, čim manj plačat zdaj, da bo čim prej potreba po novem....pa itaq so ocene katastrofalne za 199,99 asusa....če bi prišel lani bi bil bomba....za 250-300€ imaš boljšo izbiro.
Ampak vsakemu svoje, vsak tele ima svoj vesele.

Če ti ne premisliš pred nakupom, si pač butast.
Kdor ve, za kaj bi rabil tega Asusa, bo z njim zadovoljen. Kdor kupuje zaradi cene, pa vprašanje, lahko da mu bo ok, lahko da bo razočaran.

maxipin ::

Danes sem dobil hp pavilion dm1 3220. E-350 proc. Dela kot mora (tudi hd), pravijo da gor špila tudi crysis in dirt, kaj več pa povem ko ga malo bolj sprobam ;)

jest10: dosti folka so taki, in potem stokanje na kvadrat.

mirancar ::

jest10 je izjavil:

Jaz imam za razno resno programje stacjonarca. Če bi rabil, pa bi imel resen prenosnik.
Na 1024x600 ekranu ne moreš početi NIČ pametnega. To je za brskanje po spletu in za napisati kaj kratkega, če je res nuja. Pa kakšen hiter predogled slik iz fotiča.
Če ti MeeGo ne leži, daš gor XPje ali xy Linux.

res je, največja omejitev pri netbooku je 1024*600
včasih ne moreš pri kakih options kej nardit ker je okno prevelko da se pokaže na 600 višine :) in ne vidiš gumbov za "ok"
nevem zakaj ne izdelujejo 1024*768 ... vbistvu nasploh nevem kaj se je zgodilo z 4:3..
še za brskanje po spletu je bolj beden, za filme je super :)
verjetno je bolje nek tab vzet za 150-300€, če najdeš kakega z 1024*768
za dražje cene iščite 11'+ 1366*768 (oz. bolje kak 1280*800, zakaj za boga tok šparajo na višini...)
čeprav imeti popolnoma funkcionalen windows je še zmeraj prednost, enkrat sm se pri resni programerski službi moral zanašati na 10' asus netbooka, ker so bli vsi drugi kompi na voljo v kurcu :D

Eh to z ekranom sploh ni res. Sem imel več kot 2 leti 8,9 inčnega 1024x600 ekran pa sem gor delal čist vse kar sem delal na desktopu na večjem ekranu. Priznam, da se vse ne dela enako udobno ampak se pa da brez pretiranih težav.
Mislim, gor sem delal vse, urejal slike, gledal filme, jih prekodiral, igral igre, brskal po netu, poslušal glasbo itd.
Če se boš pa usedel pred tak računalnik s fiksno idejo, da je ekran premajhen in da na njem itaq ne mioreš nič delat, potem pa sploh ne vem zakaj folk kupuje netbooke. Tak folk si naj raje omisli ultrabooka, torej 12-13 inčev v kompaktni izvedbi...

Ja, če res nimaš druge izbire, se da nekaj spacati. Ampak ni prav nič zabavno;) To pač ni namen teh prenosnikov.
In ja, vem, ker imam AAO(1024x600) in Acer 1410(1388x768). Razlika v uporabnosti za resno delo je ogromna.

bircaboy ::

Za vse lastnike Lenovo 121e netbook-a. Zanima me, kateri odklenjen UMTS modem mi priporočate za vgradnjo.
Če je kdo slučajno kaj študiral v tej smeri.
Hvala za pomoč.

bircaboy

Meni so na lenovo slovenija rekli, da paše notri samo 1. Neki simens al kvaježezaenvrag, ki ima nešteto funkcij. Kot paše mislim na to, da je vse ostalo whitelistano. Cena 150€ nekaj.

Je pa res, da takrat ga še ni bilo v sloveniji, zdej je lahko že več informacij.

Sam bi raje da paše notri mSATA SSD, kot pa tole -.-"

EDIT: TALE! , nism najdu lepšega linka :\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rdecaluc ()

maxipin ::

Evo danes sem na svojega hp pavilinona dm1 (e-350) naložil need for speed: undercover, resolucijo sem mel na 1280x720, in vse ostalo po defaultu in delalo super. Temperautura se je dvignila max.do 78 stopinj in ko je prišlo do te temperature se je ventilator vklopil dosti močneje (3 stopnja) in je vse skupaj takoj ohladil na 70 stopinj

Rdecaluc, hvala. Sem našel par linkov ko so uspešno friznili whitelist-o, tako da bom verjetno nabavil kartico Gobi 2000 za 50 evrov in fleshal bios.
150 evrov mi je preveč.

Fantje,na www.mediaplanet.si je 1015B z C50,250gb diska,1gb rama in 6-celično baterijo za 317€. Tam sem si ga tudi jaz kupil in je odličen.

lopov ::

bircaboy je izjavil:

Rdecaluc, hvala. Sem našel par linkov ko so uspešno friznili whitelist-o, tako da bom verjetno nabavil kartico Gobi 2000 za 50 evrov in fleshal bios.
150 evrov mi je preveč.

Lahko poveš, kje jo dobiš za tak denar? Bi tudi jaz rabil za v laptop.

Thx,
b.

Lopov, iz ebay-a.
Za mojega thinkpada sem naročil gobi 2000, 60Y3183.

Ashrack ::

kje se dobi
HP dm1-4020 z e450 ter 4GB RAM?
....

69charger je izjavil:

Fantje,na www.mediaplanet.si je 1015B z C50,250gb diska,1gb rama in 6-celično baterijo za 317€. Tam sem si ga tudi jaz kupil in je odličen.

Hvala, ampak ni več dobavljivo kot tudi nikjer drugje nič z dualcore in mat zaslonom... :(

@Ashrack: Petrol ima v katalogu, sicer pa ne vem.. tukaj bi znali kaj imet.. pokliči.

Ursus je izjavil:

69charger je izjavil:

Hvala, ampak ni več dobavljivo kot tudi nikjer drugje nič z dualcore in mat zaslonom... :(

Pardon na izrazu,ampak tebi ni pomoci in s takim pristopom se dolgo ne bos nic kupil :-(
V tej temi sem nekaj postov gor napisal,da prodam CISTO NOV Asus 1015B C50,z 2-letno slo garancijo pa tudi na Bolhi sem imel oglas kar nekaj casa.Vse skupaj sem dajal ceneje kot pri Mediasvetu.
Ce prav vidim,te je en uporabnik celo opozoril na moj post in na bolho ti pa nic,ampak samo jamras,kako se ne dobi. :-)
Asusa fizicno se imam,a se danes dop. dobim s kupcem,ki ga bo najbrz kupil za 280€ z 2Gb rama namesto 1Gb - torej z upostevano vrednostjo 2Gb rama cca. 50€ ceneje kot pri Mediasvetu (ce ne bo pa javim,ce zelis).
Pa pardon za moj post.
Lp

Ursus je izjavil:

Fant moj, tudi na EnaA so imeli ta teden tako črne kot bele Asuse 1015B C50 po 305 € pa vidim, da jih ni več in so bili očitno v par dneh razprodani....

Verjamem, da se bodo še kje pojavili, samo če boš hotel ta netbook se boš moral sam malo bolj angažirati in preverjati spletne trgovine, Bolho ter na ceneje.si, lovec na cene ipd.

V skranem primeru ga še imaš na Big bangu za 249 €, ampak s 3 celično baterijo (6 celično pa makar dodatno kupiš in 3 celično prodaš): http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

V glavnem ne samo čakati kdaj ti bo kdo kaj našel, ampak bodi sam bolj aktiven, ker 1015B je model, ki je že iz proizvodnje in se občasno še pojavljajo kakšne zaloge (ponavadi še celo po akcijskih cenah), ki pa hitro poidejo (isto kot pri avtih - če hočeš zase lepega, ohranjenega od 1. lastnika, potem je treba avto.net preverjati parkrat na dan in ko se pojavi takoj skočiti). ;)

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vklemen ()

Jaz sem ga danes tudi prodal...

Ursus - morda boš imel srečo tule (kontaktiraj jih):

http://www.akcija.si/izdelek/89246/Pren...

http://www.markosoft.si/notebook/notebo...

http://www.almapek.si/default.asp?pid=m... (na zalogi - samo cena je pa...)

LP

Ashrack ::

rdecaluc je izjavil:

@Ashrack: Petrol ima v katalogu, sicer pa ne vem.. tukaj bi znali kaj imet.. pokliči.

tist v Petrolu je drag ter samo 2GB rama. ComputerCenter imap a samo model z e350 CPUjem/
....
««
36 / 45
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tablet PC ali netbook?

Oddelek: Kaj kupiti
243113 (2942) SLO_Matej
»

Najbolj vzdržljiv laptop

255886 (5208) pegasus
»

Prenosnik za faks - Kateri? - do 350 eur

254407 (3898) lmorgh
»

Izbiram netbook, Thinkpad Edge E11 vs Asus Eee PC 1215B vs ?? ?

164272 (3805) 69charger
»

Netbook za HD prezentacije

194616 (3970) MK99

Več podobnih tem