» »

Kateri netbook?!

Kateri netbook?!

««
35 / 45
»»

MaterVola ::

Jaz sem se tako enkrat zajebal s pralnim strojem. So ga popravljali dva meseca skupaj, dokler niso obupali in vrnili denarja.

RejZoR ::

Jezst se držim pravila, če nova zadeva zajebava bo skoz zajebavala. In zaenkrat je to pravilo še vedno držalo. Tud če se napako odpravi bo nekaj sigurno narobe.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zanimivo. Včer sem prinesel domov ta nesrečni netbook. Wireless je deloval isto posrano, kot ko sem ga prinesel domov prvi dan. In pol sem se odločil, da dol vržem ves Lenovo software razen OneKey recovery.
Pazi to, po rebootu, wireless signal skoz 4 oz 5 črtic. Prej pa 2, redko 3. Nič drugega nisem spreminjal, samo odstranil sem čist ves Lenovo software in wireless driverje (Ralink, Lenovo_wireless, Energy Management in ostalo šaro z napisom Lenovo). Moč anten na routerju sem znižal iz 85mW na 75mW in še vedno imam 4-5 črtic. Danes bom odstranil še usmerljevalnik signala iz alu folije in da vidim kako deluje čez dan, ker zvečer in ponoči je bil signal običajno boljši kot čez dan. Če bo delovalo pomeni, da je nek crap software od Lenova držal nazaj sprejem. Pa sem Energy Management imel na Performance pa ni bilo nič drugače. Šele ko sem vrgel dol pa dela. Upam. Bom še danes testiral ampak vse kaže na to da je bil kriv software, ki pride že tovarniško s prenosnikom. Fail much...

kmetek ::

No, super....hebeni software, a? Navlaka nepotrebna?

Kot kaže.

SG_101 ::

Pozdravljeni,

potrebujem pomoč pri nakupu netbooka za punco.

-Uporabljal bi se izključno za fax (uporaba na predavanjih)
-Na njem bi se uporabljali samo programi office (word, excel...), SPSS
-Batarija mora zdržati čimbolj dovgo
-Garancija minimalno 2 leti
-Cena: do 320€

Trenutno sem gledat ta 2:

http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

Bi kateri od teh 2 bil vredu? Pri acerjevem me zanima kakšen OS ima, piše android in win7 starter? Malo pojasnila prosim :))

Upam da mi bo kdo znal malo pomagati in svetovati.

Hvala

Osebno bi raje vzel ASUS-a, ker Intel grafični čip je en krš.

kako je pa z batarijo, glede na to da ima 3 celice, acer pa 6? nikjer nisem našel podatka kako dolgo zdrži...

Hja, pri tem je pa tko. 3 cell se lepo skrije v prenosnik in je zadeva zelo tanka in lahka. 6 cell sicer zdrži skor še enkrat dlje ampak pri vseh mal štrli ven. Al spodaj al pa zadaj. In na teži se kar fino pozna.
Se dobijo tud ASUS-i s 6 cell baterijo in če ti je ACER bolj pri srcu, poglej model Aspire One 722. Zadeva ima novejši C-60 procesor in rahlo boljšo grafično. Mal nazaj ga je kmetek omenjal v tej temi. Tsiti je tud vreden ogleda...

jep mi ga imamo, pridi kupit hehe :)

noraguta ::

RejZoR je izjavil:

Hja, pri tem je pa tko. 3 cell se lepo skrije v prenosnik in je zadeva zelo tanka in lahka. 6 cell sicer zdrži skor še enkrat dlje ampak pri vseh mal štrli ven. Al spodaj al pa zadaj. In na teži se kar fino pozna.
Se dobijo tud ASUS-i s 6 cell baterijo in če ti je ACER bolj pri srcu, poglej model Aspire One 722. Zadeva ima novejši C-60 procesor in rahlo boljšo grafično. Mal nazaj ga je kmetek omenjal v tej temi. Tsiti je tud vreden ogleda...

ja pa tko da , 6 cell baterija skor zaleže da se prebiješ skozi šiht, z 3 cell pa ne gre. potem imaš pa napajalc s seboj pa si nekje na podobnem. odvisno kaj nucaš.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

bajsibajsi ::

Pa tudi tisti "krs" od Intelovega graficnega cipa obicajno pripomore k nizji porabi energije in posledicno daljsi avtonomiji baterije (najverjetneje se tudi segreva manj). Saj je lepo napisal za kaksno namembnost bi se netbook uporabljal, torej ni nobene potrebe po R6xxx kartici. Ceprav sta oba omenjena graficna pospesevalnika jajc od jajca.. tistih 80MHz razlike v frekvenci nima veze. Low R6xxx tako ali tako ni sposobna prebavljati DX11, kljub temu da le-to uradno podpira.

aha torej si v bistvu s 3cell batarijo ne morem kaj preveč pomagat (kot sem napisal, je želja, da dolgo drži). kaj pa tale asus? http://www.mimovrste.com/artikel/275008...
mislim, da je kar ok, je pa nekaj podobnega kot tisi acer.
kot sem povedal v uvodnem postu, ni neke potrebe po grafični kartici, ker se bo uporabljal samo za office programe...

bajsibajsi je izjavil:

Pa tudi tisti "krs" od Intelovega graficnega cipa obicajno pripomore k nizji porabi energije in posledicno daljsi avtonomiji baterije (najverjetneje se tudi segreva manj). Saj je lepo napisal za kaksno namembnost bi se netbook uporabljal, torej ni nobene potrebe po R6xxx kartici. Ceprav sta oba omenjena graficna pospesevalnika jajc od jajca.. tistih 80MHz razlike v frekvenci nima veze. Low R6xxx tako ali tako ni sposobna prebavljati DX11, kljub temu da le-to uradno podpira.

Seveda pripomore, saj še Aero Glass komaj pospešuje. AMD Fusion pa ti bo pospeševal vse od kodiranja videa, predvajanje flash videa na spletnih straneh, pospeševal prekodiranje videa in zapovrhu poganja brez težav še igre.
Najbolj enostaven benchmark je Doom 3 recimo. Na Intel ni šans da bo deloval lepo brez da bi detajle zbil v tri krasne, pa je samo DX9 špil. Na Fusion-u (sicer E-450 ampak vseeno) pa sem ga poganjal na High nastavitvah in je deloval čist tekoče.

@RejZoR
Vse kar si napisal bo nemara ze res drzalo, ampak to zgolj dokazuje da se vedno ne razumes (ali pa ne zelis razumeti), kaj je napisal SG_101. ;)

btw: http://www.howtogeek.com/howto/windows-...

In to je? Izklop Aerota pa tud ne spremeni dejstva, da so Intel GPU-ji zanič. Če komaj poganja nek ušiv vmesnik, kako bo kaj drugega...

69charger ::

Kupujem netbooka,nekaj z dobro baterijo,do max 13". Uporabljal se bo bolj za šolo,mogoče kakšen Visual Basic ali pa oldschool špili. Do cca. 400€ pri nas.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

no jst sm se odločil, da bom kar tega vzel http://www.mimovrste.com/artikel/275008...
mislim, da je kar v mejah mojih "zahtev"...
zanima me pa še samo, če mogoče kdo ve, ali lahko ta netbook predvaja tudi kakšne filme oz. serije (tu mislim na tiste slabše kvalitete - dvdrip)

SG_101 je izjavil:

Pozdravljeni,

potrebujem pomoč pri nakupu netbooka za punco.

-Uporabljal bi se izključno za fax (uporaba na predavanjih)
-Na njem bi se uporabljali samo programi office (word, excel...), SPSS
-Batarija mora zdržati čimbolj dovgo
-Garancija minimalno 2 leti
-Cena: do 320€

Jaz sem Divxe.avi gledal cca. 10+ let nazaj na PII 433MHz Celeronu in 256 SDRAMA. Brez heca... Sicer je bilo potrebno precej potwikati nastavitve, ampak delalo je. Ceprav izkusnja ni bila ravno cudovita. :) Tako ne dvomim da ne bi delali na omenjenem netbooku. Nisem pa preprican kako bodo leteli filmi z bolso kvaliteto (DVD, Blueray..itd). Naj kdo drug kaj vec pove o tem.

btw, verjetno ves da tvoj oz. vecina netbookov nima opticne enote... :) Pa ce slucajno mislis dodati se kaksno ploscico rama (glede na to da ima baje eno prosto rezo), moras vedeti da ta OS, ki je prilozen zraven, podpira samo 1GB rama.
@kverdy
Imas prav ja. :) Sem govoril na pamet. Vedel sem da podpirajo malo rama..

Zgodovina sprememb…

kverdy ::

bajsibajsi je izjavil:

Pa ce slucajno mislis dodati se kaksno ploscico rama (glede na to da ima baje eno prosto rezo), moras vedeti da ta OS, ki je prilozen zraven, podpira samo 1GB rama.

To pa ne bo držalo, Win 7 Starter podpirajo do 2GB RAM-a (to piše tudi v specifikacijah netbooka z linka).

LP

mah, mislim, da bo za tistih par odprtih wordovih dokumentov tudi 1gb ram dovolj :D

Z malo igrajčkanja se da na Atomih gledat 720p video, tko da DivX ne bo problematičen. AMD Fusion pa se itaq ne ustraši ničesar...

vklemen ::

SG_101 je izjavil:

mah, mislim, da bo za tistih par odprtih wordovih dokumentov tudi 1gb ram dovolj :D

Daj rajši tegale vzemi:
http://www.bolha.com/netbooki/netbook-a...

Ima že 2GB RAM-a, AMD procesor z RADEON grafično, je nov kot kaže, z garancijo.....pa pri ceni še kaj dorečeš.
LP

MI5Ek- ::

Je vreden teh 200EUR? MEDION E1226 Netbook 25,4cm 10" LED. Predvem ga mislim imeti za branje pdf revij in kjig v postelji.

200 + 12€.

Pa ne pošilja v SLO.

Odlična ponudba v BigBangu tokrat: KLIK ASUS EEE 1015B, AMD Fusion C50 in 320gb diska.

Modri dirkač ::

Evo, si me prehitel. Se splača tole?
Kolikor sem prebral, naj bi baterija držala samo 2-3 ure.
Everybody lies!

kmetek je izjavil:

200 + 12€.

Pa ne pošilja v SLO.

Naročil bi v Nemčijo k sorodnikom.

maxipin ::

Ima morda kdo od vas hp pavilion dm1 ?

Modri dirkač: Če misliš za 1015b,baterija drži cca. 6 ur in pol ob battery testi(WIFI + brskanje).

carota ::

69charger je izjavil:

Modri dirkač: Če misliš za 1015b,baterija drži cca. 6 ur in pol ob battery testi(WIFI + brskanje).

Ta v BigBangu ima le 3-celično baterijo, tako da ne bo nič z 6,5 h, žal.

69charger je izjavil:

Mogoče 6-celična, 3celična sigurno ne.

No,tudi 3 celična drži dobre 3-4 ure. Še vedno pa lahko dokupiš boljšo baterijo.

vklemen ::

Sem gledal tole Bigbangovo ponudbo in sem potem še preverjal pri uradnem serviserju ceno za 6 celično baterijo in je bila 79€ + DDV = 97€, tako da me je minilo.....drugače pa z izjemo baterije zelo korektna ponudba ja.

LP

TheHijacker ::

maxipin je izjavil:

Mi smo ga kupili v službi. Žal sem ga samo pripravil za naše okolje in kaj resnega na njemu nisem probal. Ga pa uporabnik zelo hvali. Kako hitro in oh in sploh vse skupaj deluje, ter da razmišlja, da bi ga uporabljal dnevno v službi in ne samo za na službene poti.
http://www.google.si

ziu ::

RejZoR je izjavil:

Zanimivo. Včer sem prinesel domov ta nesrečni netbook. Wireless je deloval isto posrano, kot ko sem ga prinesel domov prvi dan. In pol sem se odločil, da dol vržem ves Lenovo software razen OneKey recovery.
Pazi to, po rebootu, wireless signal skoz 4 oz 5 črtic. Prej pa 2, redko 3. Nič drugega nisem spreminjal, samo odstranil sem čist ves Lenovo software in wireless driverje (Ralink, Lenovo_wireless, Energy Management in ostalo šaro z napisom Lenovo). Moč anten na routerju sem znižal iz 85mW na 75mW in še vedno imam 4-5 črtic. Danes bom odstranil še usmerljevalnik signala iz alu folije in da vidim kako deluje čez dan, ker zvečer in ponoči je bil signal običajno boljši kot čez dan. Če bo delovalo pomeni, da je nek crap software od Lenova držal nazaj sprejem. Pa sem Energy Management imel na Performance pa ni bilo nič drugače. Šele ko sem vrgel dol pa dela. Upam. Bom še danes testiral ampak vse kaže na to da je bil kriv software, ki pride že tovarniško s prenosnikom. Fail much...

Rejzor, mi poveš samo, kateri driver imaš (po novem) inštaliran za wireless? Atheros ali kaj drugega? Tudi meni dela dokaj počasi, sicer ni panike, ampak mogoče je poanta v driverjih...

Moj ima Ralink, sklepam, da imajo vsi S205 od Ralink. Fora je, če naložiš zadnjo verzijo driverjev je signal instantno v riti. Če pa odinštaliraš Ralink driver in Lenovo_wireless pa bo zadeva instantno boostala signal in boš imel skoz 4-5 črtic. Driver je od Microsofta, ki očitno pride skupaj z Windows 7. V Device manager sploh ne piše Ralink ampak samo Wireless 802.11n adapter al neki tazga. Še vedno ima izpad 1x ali 2x na dan kar pa je še vednos vetlobna leta bolje kot prej, ko mi je povezava crknila vsake 3 odprte strani na netu.

Jan987 ::

Kaj menite o nakupu tega netbooka:

http://www.pixmania.si/si/uk/10486606/a...

Rabil bi ga predvsem za fax... večinoma samo word. Potrebujem dobro baterijo in čim boljšo tipkovnico.

Mnenja? Se za ta denar dobi kaj boljšega? Kako je z garancijo iz te spletne trgovine?

Jaz sem si tudi nabavil enega EEEja za šolo,kupil sem ga pri nas. Za 30€ več dobiš AMDja ki ima boljšo grafično in baterija drži cca. 6 ur,jutri ga dobim(upam) ti lahko poročam. Nabavil sem pa tule:
KLIK

Jan987 ::

Meni je pomembno, da baterija drži dlje kot 6 ur... zmogljivosti kot sem že povedal ne rabim - uporabljal se bo izključno za pisanje in malo brskanja po internetu, potrebno pa je, da baterija zdrži vsaj nekje 8 ur.

Potem pa kar vzami tistega z Atomom,recimo da je serije 400 ali 500.

Čeprav pazite pod kaj je merjenih teh 6, 8 ali 10 in več ur. Zadnjič sem imel svojega Lenovota E-450 na bateriji (6 cell) in sem skoz vrtil flash video na netu in mi je kazalo 4 ure ko sem začel. Po kakšne pol ure je kazalo že 2:30 za baterijo. Čez pol ure bi verjetno bila že flat. Tistih 10 ur pomoje dosežeš samo če ga imaš v Max Battery načinu, ekran svetilnost na najmanj in tipkaš besedilo. Drugače pa ni šans da zdrži 10 ur...

Za tistega ASUSa sem gledal test kjer laufajo battery test(WIFI+brskanje) in so izmerili 6 ur in pol.

maxipin ::

TheHijacker je izjavil:

maxipin je izjavil:

Mi smo ga kupili v službi. Žal sem ga samo pripravil za naše okolje in kaj resnega na njemu nisem probal. Ga pa uporabnik zelo hvali. Kako hitro in oh in sploh vse skupaj deluje, ter da razmišlja, da bi ga uporabljal dnevno v službi in ne samo za na službene poti.

Morda lahko poveš koliko časa kaj zdrži baterija ?

darkkk ::

Končno dobil lenovo x121e, e-450, 4gb rama. Hotel sem sicer asusa 1215b z istim procesorjem, ampak ni bil dobavljiv. (Ker je vseeno bil 60€ ceneje)

Windows 7, M$ visual studio, R itd. teče vse brez problemov ter prav dovolj hitro za kake nezahtevne izračune in bi ga mirno lahko uporabljal za delo, vendar imam desktope na vsaki mizi :)

Baterija je bila testirana samo v avtu, delal slabi dve uri (winamp in nič drugega) in je bila baterija na koncu še vedno čez 86%.

Zaenkrat very impressed. Kupil pri Cyberport.de (in lol @ slovenske cene)

Egii ::

to se tudi splača ,pa če prav ni netbook

http://www.pover-on.net/web/artikel/973...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Egii ()

carota ::

69charger, kateri model si nabavil in kako se obnese (nabavljam nekaj po enakih kriterijih)?

Nabavil sem si ASUS EEE 1015b,jutri ga prejmem in bom poročal ;)

IgorM ::

Kot zanimivost, zelo zanimiva konfiguracija, edino ni več nettop nažalost.
http://www.computeruniverse.net/goto/ta...

69charger
si že uspel stestirat 1015b?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: IgorM ()

lopov ::

Je kdo sprobal, kako deluje Adobe CS5 suite na Lenovo TP X121e? Oziroma na kakšnem drugem AMD E-350 netbooku?
««
35 / 45
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tablet PC ali netbook?

Oddelek: Kaj kupiti
243113 (2942) SLO_Matej
»

Najbolj vzdržljiv laptop

255886 (5208) pegasus
»

Prenosnik za faks - Kateri? - do 350 eur

254407 (3898) lmorgh
»

Izbiram netbook, Thinkpad Edge E11 vs Asus Eee PC 1215B vs ?? ?

164272 (3805) 69charger
»

Netbook za HD prezentacije

194616 (3970) MK99

Več podobnih tem