» »

Kateri netbook?!

Kateri netbook?!

««
37 / 45
»»

rdecaluc ::

Drag vendar ga pa imajo. Tvoja izbira.
Est modus in rebus. ,typos

vklemen ::

Tudi tule se mi zdi, da ga imajo (in to ceneje kot zgoraj, čeprav še vedno dražje kot pri Mediasvet): http://www.teal.si/si/prenosnik-asus-10...

Ursus666, če si resen v akcijo....

LP

Ursus ::

Netbook bo službeni, podjetje ne more nabaviti rabljenega, zato te nisem kontaktiral. V tujini ne bi rad kupoval
zaradi precej čudnih (beri:lokalnih) garancij, ne morem pa ostati nekaj tednov brez prenosnika.

enaa: po treh povpraševanjih sem jim poslal še en e-mail na katerega ni bilo odgovora: zakaj je napisano
"na zalogi" če potem "ni dobavljivo"? 3x!, pri ostalih po 1x: mimovsrte, rolan, mediaplanet... :(

BigBang ima 3 celično bat. kar ni takšen problem kot bleščeč zaslon

Thnx za linke, zjutraj kličem, kateri ram pa si imel v 1015b, po mojih informacijah naj bi delovalo
vse do 4gb če naredim upgrade na win 7 pro/enterprise.

Kakšna pripomba/pomankljivost, multitouch dela še vedno kot pri prejšnjih EEE (edini netbook z uporabnim multi.t.)?

lp

kverdy ::

Plata podpira 4GB zagotovo, ker sem imel poprej že 1015B s C30 procesorjem in Win 7 Ultimate (neka Tiny verzija) in 4 GB ploščico notri. Vendar pa (vsaj s C30) hitrost ni bila zadovoljiva, zato sem potem naredil clean install Win 7 Starter in je z 2 GB kartico delal hitreje kot poprej na Ultimate s 4GB (res pa so bili neki zj...i Ultimate tisto od prejšnjega lastnika).

Tudi z 1 GB kartico in clean install Win 7 Starter je deloval zelo spodobno, tako da po moje imaš 2 GB več kot dovolj (pa če morda Starterje na novo gor vržeš in daš gor samo tiste Asus programe, ki jih res rabiš (npr. za Fn tipko pa za opozorilo o Caps lock prižgani pa BT driver), bo delovalo odlično.....

Touchpad je odličen - nimam pripomb.

Lp

Ursus ::

Hvala, 1015b ni dobavljiv, torej bom počakal na 1015bx kateri naj bi bil najboljši 10inčnik, drži? Pri ramih delajo vsi ok, frekvenca verjeto ni važna? Bom pa dal 64 bitne win če le dobim driverje ;)

Ker imaš samo 1 slot, lahko uporabiš zgolj 1 RAM ploščico.

Vsi spodnji bodo delali:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist... (bodo pač delali na nižji frekvenci)
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Če boš dal gor Win 7, ki podpirajo več kot 2 GB (torej več kot Starter), uporabi 4 GB kartico, sicer imaš 2 GB dovolj.

Lp

woman ::

Pozdravljeni.
Kupujem nebook in prosim za kakšen nasvet.
Lenovo je sicer firma, ki ji precej zaupam (zaradi robustnosti), a vidim, da tu v glavnem govorite o mini prenosnikih Asus. Zakaj? So tako zelo dobri?
Zanima me netbook z 1GB ali še raje 2GB ram-a, oz. možnost nadgradnje, dober in hiter procesor, disk vsaj 250 GB, po možnosti mat zaslon, cena okoli 300 evrov, raje ne več.
Kakšna ideja?

RejZoR ::

Jah jezst sem kupil Lenovota in je en navaden krš kljub temu, da so S205 povsod opeval. Šlampasto narejeno.
Po 3 tednih zajebavanja in servisiranja ter malo mojega znanja sem ga usposobil na nivo, da se z njim da delat. Še vedno je recovery nedelujoč in mi namesto zagon v recovery samo restarta Win7 in se ponovno zažene na namizje. Še dobro, da sem naredil backup celega diska in sem enostavno pobrisal recovery particijo in raztegnil podatkovno. Vsekakor ne nekaj kar bi pričakoval od povsem novega prenosnika... ampaok ok, zdej ko dela mi je všeč, ni pa mi bila všeč začetna izkušnja...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

No, to pa res ni dobro. Takšnih in podobnih težav ne bi želela imeti, ker jih tudi rešiti ne bi znala sama.8-O
Hvala za tvoje mnenje in izkušnjo.

bajsibajsi ::

Ampak se vedno ni na trgu najti kaj cenejsega/boljsega kot Lenovo x121e.

Ta me mika ze vsaj kak mesec :) http://www.computeruniverse.net/product...

Zgodovina sprememb…

Sej zadeva je isti drek kot S205, samo da ima mat zaslon namesto svetlečega. In tale s Computeruniverse je precej drag. Samo 320GB disk namesto 500GB in nič Windowsev. Je pa res da je disk 7200RPM, moj je 5400RPM...

Sam sem za 375 EUR dobil isto zadevo s 500GB diskom, Win7 Home Premium 64bit + 3 leta Se Zgodi. Če ne bi vzel Se Zgodi bi bil 350 EUR. Če odmislim začetne težave je bil Big Bang bolj ugoden. Sem pa pač samo jezst imel smolo, poznam tle nekaj uporabnikov, ki pa jim S205 dela lepo...

Razlika med s205 in x121e:
- prosta reža za ram
- glare / mat zaslon
- disk 5400 / 7200 obratov/min
- mrežna kartica - 100M/s / 1G/s
- baterija 5 / 8 ur
- podpora za interni UMTS modul
- velikost (1cm manjši x121e)
- teža 1.3 / 1.5 kg

Prakticno skoraj vse v korist x121e. Ceprav je tudi res, da se (razen omenjenih razlik) s205 podobnih ali enakih specifikacij dobi v isti trgovini za cca 100 evrov ceneje. Vizualno mi s205 deluje bolj vsecno. :)
http://www.computeruniverse.net/product... huh ce bi imel ta mat zaslon
http://www.computeruniverse.net/product...

Zgodovina sprememb…

Tud S205 ima prosto režo in ne verjamem, da ima s 6 cell baterijo samo 5 ur delovanja...

;-) ::

woman je izjavil:

No, to pa res ni dobro. Takšnih in podobnih težav ne bi želela imeti, ker jih tudi rešiti ne bi znala sama.8-O

Saj tudi on se je soočal z ženskimi težavami. Zarad particij res negre šimfat prenosnika.

BigFoot ::

No sam sem dva meseca nazaj nabavil Lenovo Thinkpad Edge E125 (11,6", E350, 4GB RAMa, 320GB 7200rpm...) pa sem zaenkrat super zadovoljen.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

;-) je izjavil:

woman je izjavil:

Saj tudi on se je soočal z ženskimi težavami. Zarad particij res negre šimfat prenosnika.

Da zaradi nedelujočega recovery sistema ne gre šinfat računalnika? Veš, Okna so bila že naložena. Kaj naj naredim, ko hočem clean sistem? Vtaknem prst v rit in se pretvarjam, da imam ženske težave? Razen če ti rad plačuješ servisu, ker tega ne bojo hotel priznat kot garancijsko popravilo... Še dobro da sem preventivno že v štartu naredil image celega diska, tko da ga pač obnovim iz svoega backup repositorija. Če tega ne bi storil bi se še kako jebal z vsem skupaj.

No fantje, umirite se malo! :))
Kregate se in razpredate o svojih pogledih ter teorijah, kakšnega konkretnega odgovora pa nisem dobila. Ni bil moj namen, da bi zanetila prepir, želela sem le oprijemljiv nasvet kaj in kje kupiti za kakšnih 300 evrov.
Tistega o soočanju z ženskimi težavami pa jaz ne bi jemala tako resno (in vulgarno) RejZoR. :P

http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

Vem da so imel tud ASUS-e za 299 z 2GB RAMa in 3 cell baterijo. Sam na netu ga očitno nimajo.

carota ::

Jaz sem tudi nabavil Asus 1015B in imam sedaj eno težavo. Pogosto se ne zbudi iz hibernacije. Prižgane so kontrolne lučke za WiFi, baterijo in tista z žarnico. Ekran ostane ugasnjen in disk neaktiven. Ventilator dela s polno paro. Nič ne pomaga kot ga ugasnit in poizkusit znova. Sedaj mi je v drugem poizkusu uspelo. Priključen je na napajanje. Sistem je updejtan, tako driverji kot BIOS in windowsi. Ima kdo podobne izkušnje ali namig?

Sicer ne vem če je kakorkoli povezano ampak pri desktopu se mi dostikrat zgodi, da je po hibernaciji zaslon črn in mi samo utripa lučka na njem kot da je v standby-ju. Oz včasih so čez cel ekran barvaste črte. Če monitor ugasnem in prižgem pa se namizje magično pojavi in nato dela bp. Long shot ampak če probaš v takem primeru zapret pokrov netbooka in ga spet odpret. Kadar ga zapreš se ugasne in ko odpreš prižge, kar je enako kot gumb za vklop pri navadnem. Mogoče bo to zbudilo ekran...

carota ::

RejZoR, hvala za idejo a žal ne pomaga. Ko zaprem pokrov se ne ugasne. Moram prav gumb držati 5 sekund da se ugasne in potem znova prižgati. Včasih gre v drugo ali tretjo ... Ko se ne zalaufa, se niti monitor ne prižge, tako da je najbrž kakšen bug v BIOSu. Poizkusil sem izklopiti C6 a ne pomaga. Bom poizkusil z downgradeom BIOSa. Mi zmanjkuje idej. :)

lopov ::

carota je izjavil:

Jaz sem tudi nabavil Asus 1015B in imam sedaj eno težavo. Pogosto se ne zbudi iz hibernacije. Prižgane so kontrolne lučke za WiFi, baterijo in tista z žarnico. Ekran ostane ugasnjen in disk neaktiven. Ventilator dela s polno paro. Nič ne pomaga kot ga ugasnit in poizkusit znova. Sedaj mi je v drugem poizkusu uspelo. Priključen je na napajanje. Sistem je updejtan, tako driverji kot BIOS in windowsi. Ima kdo podobne izkušnje ali namig?

Imam izkušnjo s starejšim Acer 5920G (15.4", C2D T7500) -- imel je podobne probleme s prednameščeno Visto. Po sveži namestitvi so problemi izginili, res pa je, da ni bilo nameščeno iz "recovery" medijev, pač pa je šlo za popolnoma svežo namestitev. Sedanji lastnik ima Win7, prav tako brez problemov.

Ne, sej nisem mislil, da se povsem ugasne, samo ekran, ki bi ga potem to mogoče zdramilo, ko bi spet odprl. Ampak če se ti tud prenoisnik ne zalaufa ot bi bilo treba potem pa ga nesi na servis. Če je kakšna nadgradnja BIOS-a lahko sam naložiš, drugače pa daj na servis pa je.

Ursus je izjavil:

Netbook bo službeni, podjetje ne more nabaviti rabljenega, zato te nisem kontaktiral. V tujini ne bi rad kupoval
zaradi precej čudnih (beri:lokalnih) garancij, ne morem pa ostati nekaj tednov brez prenosnika.

enaa: po treh povpraševanjih sem jim poslal še en e-mail na katerega ni bilo odgovora: zakaj je napisano
"na zalogi" če potem "ni dobavljivo"? 3x!, pri ostalih po 1x: mimovsrte, rolan, mediaplanet... :(

BigBang ima 3 celično bat. kar ni takšen problem kot bleščeč zaslon

Thnx za linke, zjutraj kličem, kateri ram pa si imel v 1015b, po mojih informacijah naj bi delovalo
vse do 4gb če naredim upgrade na win 7 pro/enterprise.

Kakšna pripomba/pomankljivost, multitouch dela še vedno kot pri prejšnjih EEE (edini netbook z uporabnim multi.t.)?

lp

Na Mimovrste imaš zdaj Asuse 1015B C50 spet na zalogi - POHITI!!!

http://b2b.mimovrste.com/artikel/275036...

lp

Pomotoma sem dal B2B link - zdaj bo pa boljše:
http://www.mimovrste.com/artikel/275036...

LP

IceIceBaby ::

Rabim malo pomoči pri izbiri netbooka. Rad bi naslednje:

- SSD
- 1366x768 ali več
- Cca 12"
- Minimalno 5 ur baterije pri normalnem delu (ne specificirane ampak pri realni uporabi)
- Čim manjše mere

kverdy, imaš provizijo od stopfinger.com?
Kaj pa DDV in carina? :))

eziga ::

IceIceBaby je izjavil:

- SSD
- 1366x768 ali več
- Cca 12"
- Minimalno 5 ur baterije pri normalnem delu (ne specificirane ampak pri realni uporabi)
- Čim manjše mere

Tale: HP Pavilion dm1-3201sa,
ali pa tale: HP Pavilion dm1-3110ez

Če pogledaš po testih je držal 3 ure pri polni obremenitvi, kar naj bi bilo enako 6 uram brskanja po spletu. Specificirano je pa vse od 7 do 9,5 ure.
www.epaket.si

darkkk ::

IceIceBaby je izjavil:

- SSD
- 1366x768 ali več
- Cca 12"
- Čim manjše mere

Lenovo x121e

Drži vsaj 6+ ur, ekran je 11.6", baterija drži ene 7 ur vsaj (preživi delovnik), mere so okish (ekran + 0.5cm na vsako stran).
Ne vem, kaj se sicer Rejzor jezi na lenovo, meni dela prav super.

Licenčne win7 sem naložil svoje (ok, moraš pogruntat kako naredit bootable usb, google), gonilnike itd.

Edina stvar, ki ni ravno super je zvok.

Kako je kaj z glasnostjo pri teh netbookih? Zanima me za HPja in Lenovo. Se ventilator pogosto vklaplja? Dostop do disk je, tako, da se enostavno vrže SSD not?

Tko, med kakim delom ga še nisem slišal, je pa res, da vsako resno računanje leti na desktopa. Mu bom dal zdaj za 15min neki divje računat pa bom poročal. (Sicer za komplet test bi bilo morda dobro kako 3d grafiko ganjat, ma se ne ukvarjam s tem).

Ok, testiral, sicer še laufa... uglavnem core temp pravi, da se temperatura ustali pri 66st., ventilator sicer dela, ampak je desktop pod mizo bolj glasen. Samo to je obe jedri 100% ene 10min.

Za dostop do diska ne vem, atm nimam križnega izvijača nikjer pri roki, se pa odpre stran cela zadnja ploskev.

Hvala. Se pravi, med normalnim delom ventilator ne dela sploh?

Berem reviewe, pa zgleda precej solidna zadeva.

lopov ::

Jezil se je na Ideapad ... x121e je super :)

Se pa že nekaj šušlja o nasledniku x130e oz. evropski model bo najbrž nosil oznako x131e.
Slikce: http://www.theverge.com/2011/12/6/26139...

darkkk je izjavil:

Lenovo x121e
[snip]
Ne vem, kaj se sicer Rejzor jezi na lenovo, meni dela prav super.
[snip]

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

NSA Agent ::

Jaz imam asus 1215b s AMD E-450 procesorjem.
procesor je kar ok - no če bi bil 2.0Ghz namest 1.6Ghz bi bil super.
grafika 6320 in je super.
ostalo pa je boll zaen drek.
rami so 2x2gb 1333 procesor podpira 1666 pa še module 4gb (8gb total)

kar se pa tiče kvalitete izdelave pa je en čist podstandarden plastik fantastik.
ko sem ga odpiru da sem vgradill SSSD disk sem neki plastike polomu ker prenosnik skor nima vijakov. Vse se s plastiko zahakla. In ta plastika je tanša od lasa. Tako da končki kar pol luftu frčijo ko odpiraš prenosnik.
Da sem do diska pršu sem moral odpret železen ščit in pri tem uničit nalepko garancija.
več tukaj http://www.insidemylaptop.com/disassemb...

No, da ni vse tako slabo Skyrim laufa na high tam od 10-20 slikic na sekundo.
AMD System Monitor kaže zaposlenost cpu 98% in zaposlenost GPU 20-30% z občasnim 60%.
S tem da igra občasno štekne(FPS se spusti na 0) za kako sekundo ko prtisneš quicksave, ali ko nalaga mapo. Filme vredu predvaja če so shranjeni na disku. Če pa stremaš prek interneta HD pa šteka in dela tam 11fps - ko se cel film naloži do kraja je mal bolš ampak še vedno pod 24fps - flash ne podpira 3d pospešovanja (flash 11+ pa bi naj že podpiru 3d pospešovanje - še nisem probu kok dela zdej)

Če kopuješ pocen kvaliteten laptop izber Lenovo Toughbook, bo sigurn bolši od mojega plastik fantastic netbooka.

OldSkul ::

Očitno se v SLO ne da dobit x121e, kje pa priporočate, da kupim v Nemčiji?

@Koninator, to sploh ni res. Starejši APU-ji podpirajo spomin samo do 1066MHz, E-450 je edini ki podpira 1333MHz RAM. Preko 1600MHz grejo samo desktop variantne ala Llano in Lynx ter od mobilnih platform Sabine, pa še to samo top end model.

IceIceBaby je izjavil:

Hvala. Se pravi, med normalnim delom ventilator ne dela sploh?

Berem reviewe, pa zgleda precej solidna zadeva.

Ma menda ventilator neki dela, ampak js ga res ne slišim (tko, laptop zraven ušesa, drgač je nov desktop pod mizo bolj glasen).

OldSkul je izjavil:

Očitno se v SLO ne da dobit x121e, kje pa priporočate, da kupim v Nemčiji?

http://www.computercenter.si/computerce... dobava en teden + cca 100 evrov drazji od tujine

http://www.computeruniverse.net/product...

OldSkul ::

Computer universe ima smešno poštnino - 40EUR.
Bom kar preko Jacob Elektronik vzel. Tle sem že nabavljal, pa vidim, da imajo tud ta prenosnik. Sej garancija je pa itak mednarodna ane?

OldSkul je izjavil:

Computer universe ima smešno poštnino - 40EUR.
Bom kar preko Jacob Elektronik vzel. Tle sem že nabavljal, pa vidim, da imajo tud ta prenosnik. Sej garancija je pa itak mednarodna ane?

Glede mednarodnosti garancije ne bit tako preprican, ker pri nas blazno radi komplicirajo za vse zivo.

Karen ::

Tudi jaz zadovoljen z Lenovo X121e.

K temule ki reklamira tiste 7palčne za 65usd za urejanje besedila: šumniki delajo>:D?

69charger ::

Trenutno imajo izjemno poceni v Hofru Chilligreen 10" netbooke za 200€.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

Če smem podati še svoje mnenje - sam imam sicer Asusa 1215B (zelo zadovoljen).

Sem pa imel pred tem že Lenova S10 in S10-3, Asusa 1015B (C30 in C50 varianto) ter na probi tudi Toshibo NB550D (AMD C60 + Radeon) in če ne bi imel težav z vidom, bi definitvno imel Toshibo, ker je res klasa med netbooki (tako glede kvalitete uporabljenih materialov, kakovosti izdelave in delovanja - že z 1GB Ram-a je delovala dobro, z 2 GB pa je dobesedno letela (še sedaj mi hodi po glavi).

Res stane nova v trgovinah cca. 370€ (mislim, da je ena nova na Bolhi (dotični model) pri nekom okoli 330€), ampak menim, da je več kot vredna te razlike.

Poanta mojega posta pa je, da če kupuješ netbook za dlje časa, se splača dati malo več pa kupiti malo boljšega - ne gledati samo na najcenejše.

Pač moje mnenje....

Lp

Se vedno nic boljsega P/P na svetovnem trgu kot Lenovo x121e (in s205)?

S205 je navadno sranje al pa sem jezst imel tako neverjetno astronomsko (ne)srečo, da sem dobil totalno zjebanega. Wireless zanič, ko sem ga imel na servisu za wireless in prasketanje slušalk je crknil zaslon in sedaj mi je šel še disk (do konca crknil). Ker ga imam poln kufer čakam na odgovor BB-ja kaj mislijo naredit, ker 2 mesca starega laptopa s tolk problemi ne mislim imet.

Zdej sem kupil kar navadnega Compaq CQ57 in je zakon (iste specifikacije kot S205). Wireless razlika kot noč in dan (Broadcom chipset itaq), slušalke nič ne prasketajo. Je sicer mal bolj neroden ker je večji ampak jebeš, mam raje nerodnega kot nedelujočega. Lenovo pa vsaj iz moje strani, ne hvala. Če vaši delajo ok, hvala bogu, da vsaj nekomu dela kot je treba... jezst Lenovo verjetno ne bom nikoli več niti gledal, kaj šele kupil.

Edini po mojem mnenju še kvalitetni Lenovo netbook (pač za tiste čase) je bil S10-3. Sam sem letos naročil Lenovo ThinkPad EDGE E125 E350/W7/11,6 pa sta pri prvem tipki za potrjevanje (leva in desna) pod touchpadom tako vibrirali, da ju ni bilo moč uporabljati, drugi novi (ki sem ga dobil kot zamenjavo) pa se sploh ni prižgal (Fan Error takoj na štartu), tako da sem potem uveljavljal stvarno napako in dobil ves denar nazaj.

Skratka kljub zelo solidni strojni opremi pa zelo površna izdelava Lenova (vsaj pri tem modelu), tako da bi kar verjel RejZoR-ju glede njegovih pisanj.

Sam imam absolutno pozitivne izkušnje z Asusi in Toshibami.

LP

ASUS ja, za Toshibe sem pa tud slišal razne horror zgodbe s servisom, ki pa je baje tud edini uradni...

Pegaz ::

Kupujem en netbook za cca 300EUR. Kaj pravite o Lenovo IdeaPad S100, ki je najbolj popularen na mimovrste?

Lenovo IdeaPad S100

Raje kakšnega ASUS EEE PC al pa ACER Aspire One...

birtija ::

skoraj 2 meseca si lastim Lenovo x121e. Brez pripomb. Zaenkrat dela vse kot mora.
nabavil skoraj izključno zarado slo-tech foruma.

««
37 / 45
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tablet PC ali netbook?

Oddelek: Kaj kupiti
243113 (2942) SLO_Matej
»

Najbolj vzdržljiv laptop

255886 (5208) pegasus
»

Prenosnik za faks - Kateri? - do 350 eur

254407 (3898) lmorgh
»

Izbiram netbook, Thinkpad Edge E11 vs Asus Eee PC 1215B vs ?? ?

164272 (3805) 69charger
»

Netbook za HD prezentacije

194616 (3970) MK99

Več podobnih tem